Otteluraportti: KuPS:lle Savon herruus ja paikka Suomen Cupin puolivälierissä

Kuopion Palloseuran matka Suomen Cupissa jatkuu. KuPS kaatoi maanantai-iltana Mikkelin Urheilupuistossa Gabriel Bispon maalilla MP:n 0-1 (0-0) ja eteni cupissa kahdeksan parhaan joukkoon.

Odotettu Savon Derby alkoi kuopiolaisvieraiden osalta hieman hermostuneen oloisesti. KuPS hallitsi palloa ja pääsi usein etenemään viimeiselle kolmanneksellekin, mutta ratkaisevissa paikoissa kuopiolaisten terävyys oli hakusessa.

MP:n päävalmentaja Juha Pasoja oli virittänyt kotijoukkueen kovaan taisteluilmeeseen. Mikkeliläiset näyttivät nälkäisiltä niin pallottomana, kuin myös pallollisena. Isännät syöksyivät pallon saadessaan nopeasti KuPS:n maalia kohti ja pyrki päättämään jokaisen hyökkäyksensä laukaukseen. KuPS:n maalilla pelannut Otso Virtanen saikin venyä avausnelivitosella parikin kertaa huipputorjuntaan.

Toiselle puoliajalle KuPS vaihtoi Saku Savolaisen ja Iiro Järvisen tilalle Clinton Antwin ja Gabriel Bispon. Kaksikko toikin kuopiolaisten pelaamiseen selkeästi lisää ja sama kaksikko oli myös isossa osassa ottelun voittomaalia pelin 75. minuutilla. Antwi nousi vasemmalta kaistalta, keskitti taka-alueelle Tim Väyryselle, joka jatkoi päällään pallon tekopaikkaan Bispolle. Brasilialainen pukkasi voimalla pallon maalin taka-alanurkkaan ja KuPS siirtyi johtoon.

Jo ennen voittomaaliksi jäänyttä 0-1 osumaa KuPS:lla oli useita hyviä paikkoja iskeä pelin avausmaali, mutta MP:n puolustus maalivahti Otto Huuhtanen viimeisenä lukkonaan piti kuopiolaisvieraiden lähentely-yritykset kurissa.

Ottelun toinen puoliaika oli KuPS:lta selkeästi avausjaksoa parempi, eivätkä isännät koko toisen jakson aikana enää päässeet kunnolla hätyyttelemään Otso Virtasen vartioimaa KuPS-maalia. Iskettyään johtomaalin KuPS pelasi pelin viimeisen varttitunnin järkevästi palloa halliten ja 90 minuutin pelin jälkeen KuPS eteni cupissa ansaitusti jatkoon.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari oli ottelun aikana pienen, mutta äänekkään MP:n kannattajajoukkion naljailun kohteena, mutta ottelun jälkeen verbaliikan osapuolet heittivät hymyssä suin keskenään ylävitosia. KuPS-luotsi nautti derbyasetelman tunnelmasta.

”Tänään oli hieno ja paikallinen cup-vääntö, josta ei tunnelmaa puuttunut. Nämä ovat hienoja otteluita, kun tietää, kuinka paljon peli molempien seurojen faneille merkkaa. Meidän kannattajamme pitivät taas hienosti ääntä ottelun aikana, siitä iso kiitos jälleen heille”, Valakari tunnelmoi.

Itse ottelu ei ollut pelillisesti parasta Palloseuraa, mutta ottelun ainoa merkityksellinen asia oli raapia hyvä tulos ja jatkopaikka.

”MP:lla oli omat paikkansa ja Otso Virtanen otti meille tarvittavat torjunnat. Paransimme omaa peliämme toisella puoliajalla ja olin koko ottelun hyvin luottavaisena, että saamme kyllä haluamamme tuloksen. Meidän ainoa tavoitteemme tänään oli voittaa ja ottaa jatkopaikka, millään muulla ei ole merkitystä. Kun kokonaisuutta arvioi, niin etenimme ansaitusti jatkoon”, Valakari päättää.

KuPS:n kokoonpano MP-ottelussa:

Otso Virtanen, Saku Savolainen (46’ Clinton Antwi), Taneli Hämäläinen, Paulo Ricardo, Diogo Tomas, Henry Uzochukwu, Anton Popovitch, Sebastian Dahlström (65’ Felipe Aspegren), Iiro Järvinen (46’ Gabriel Bispo), Talles (65’ Santeri Haarala), Tim Väyrynen