Otteluraportti: KuPS voitti AC Oulun lukemin 1–0

Kuopion Palloseuran salama-alku riitti kolmeen pisteeseen Väre Areenalla. KuPS voitti AC Oulun lukemin 1–0 (1–0) ja pysyi Veikkausliigan kärkipaikalla.

Katso ottelukooste tästä:

Ottelun ensiaskeleet olivat enemmän kuin täydelliset keltamustien kannalta. Ottelun avausmaali nähtiin pelin 2. minuutilla. Arttu Heinosen korkea prässi tuotti pallonriiston ja seuran oma kasvatti syötti toiselle seuran kasvatille Urho Nissilälle maalin eteen, josta Mölymäen Modric upotti pallon varmasti maaliin.

Jakson edetessä KuPS piti entistä paremmin aloitetta itsellään. Ensimmäisellä nelivitosella nähtiinkin todella vahva kotijoukkue, joka pääsi useampaan kertaan koittamaan maalintekoa. Maalipaikkoja 2–0 johtoasemaankin oli, mutta ylärimaa lähemmäksi kuopiolaiset eivät päässeet.

Oululaiset tulivat ottelun toiselle puoliajalle määrätietoisesti ja AC Oulu saikin paremmin otetta pelistä. Keltamustat loivat silti jakson ensimmäisellä parikymppisellä enemmän maalipaikkoja ja kotijoukkueella oli tilaisuuksia ”tappaa” peli.

Ottelun viimeiset parikymmentä minuuttia KuPS pyrki jäädyttämään peliä, ja sen mukana oululaiset pääsivät kuskin paikalle. Tasoitusmaali ei ollut kaukana sillä Niklas Jokelaisen mieletön vapaapotku osui kuopiolaisten onneksi ylärimaan.

Maaleja ei kuitenkaan toisella jaksolla nähty ja näin Kuopion Palloseura nappasi täydet kolme pistettä. Voiton myötä keltamustat pysyivät Veikkausliigan kärkipaikalla.

Otteluisäntä OP Pohjois-Savo palkitsi Urho Nissilän Kuopion Palloseuran parhaana pelaajana

Jani Honkavaara piti joukkueen esitystä erittäin positiivisena

Lehdistötilaisuudessa Jani Honkavaara kehui varsinkin ensimmäistä jaksoa.

”Ensimmäinen puoliaika oli meiltä todella hyvä, AC Oulu ei saanut laukauksen laukausta aikaiseksi. Oli siinä pientä empimistä meidän prässimme kanssa ja oululaiset olivat räätälöineet oman muotonsa meitä varten. Ei varsinaisesti aiheuttanut meille ongelmia vaan päästiin läpi ottelun hyvin etenemään” kertoi Honkavaara lehdistötilaisuudessa.

Oululaiset pelasivat tänään toisella jaksolla paremmin kuin ensimmäisellä nelivitosella, ja Honkavaara näkeekin sen olevan tyypillistä AC Oulua.

”Kokonaisuutena Oulu on mielenkiintoinen joukkue. Monesti tällä kaudella ovat olleet ensimmäisellä jaksolla tappiolla ja pystyneet kääntämään pelin painopistettä” pohti Honkavaara AC Oulua lehdistötilaisuudessa.

Katso lehdistötilaisuus kokonaisuutena alla olevalta videolta.