Otteluraportti: KuPS taisteli jatkoon georgialaisten prässistä

Kuopion Palloseura eteni Konferenssiliigan toiselle karsintakierrokselle. KuPS taisteli 0-0 tasapelin georgialaisen FC Dilan vieraana ja eteni jatkoon yhteismaalein 2-0.

Toisesta osaottelusta povattiin hyvin erilaista ottelua, kuin mitä Kuopion Väre Areenalla viikkoa aikaisemin nähtiin. Ennakko-odotukset pitivät paikkansa, kotijoukkue hallitsi pelitapahtumia, mutta toisaalta KuPS puolusti koko joukkueena todella vakuuttavasti, eikä päästänyt vahvaa kotijoukkuetta todella vaarallisille maalipaikoille.

Kuopiolaisittain ottelu alkoi murheellisesti, kun Anton Popovitch nilkutti vaihtoon ainoastaan kuuden minuutin pelin jälkeen. Popon paikan kentällä otti Santeri Haarala, joka kentälle tullessaan siirtyi Tim Väyrysen kärkipariksi tiputtaen samalla Gabriel Bispon pykälää alemmas.

Ottelun ensimmäinen varttitunti oli varsin tasainen ja molemmilla oli omat hetkensä. KuPS oli vaarallisimmillaan vastahyökkäyksissä, kun taas isännät pyrkivät maalintekoon hitaamman etenemisen kautta.

18. minuutilla Dilan Paata Gudushauri ohjasi takatolpalta pallon KuPS:n maaliin, mutta ottelun tuominnut kazakstanilaistuomaristo näki tilanteen paitsiona.

Lisää synkkiä pilviä kuopiolaisvieraille tuli 25 minuutin pelin jälkeen, kun toppari Paulo Ricardo satutti kaksinkamppailutilanteen päätteeksi olkapäätään ja KuPS oli jälleen pakotettu vaihtamaan. Ricardon tontin KuPS:n alakerrassa otti seuran oma kasvatti Taneli Hämäläinen.

Kahden pallollisesti tärkeän pelaajan poistuminen näkyi selkeästi kuopiolaisten pelaamisessa ja joukkue oli puoliksi pakotettu ottamaan entistä puolustusvoittoisempi kanta. Avausjakson lopussa kotijoukkueella oli ottelun vahvin jakson, mutta kanarialinnut puolustivat todella uhrautuvasti. Joukkue muun muassa peitti ottelussa useamman kymmenen kotijoukkueen laukausta.

Toinen jakso ei varsinaisesti muuttanut pelin isoa kuvaa, mutta pelitapahtumat olivat paremmin KuPS:n kontrollissa. Vaikka FC Dila piti leijonanosan pallosta, ei joukkue päässyt liki lainkaan hyville tekopaikoille. KuPS:n maalivahti Johannes Kreidl joutui ainoastaan kerran ottelussa venymään torjuntaan heittäytyen.

Loppua kohti kotijoukkueen hermokontrolli alkoi myös rakoilemaan ja joukkueen peli meni puskemiseksi. Kokonaisuudessaan KuPS pelasi todella kypsän ja ammattimaisen 90-minuuttisen ja eteni täysin ansaitusti toiselle karsintakierrokselle.

Toisella kierroksella KuPS kohtaa moldovalaisen Milsami Orhein, joka pudotti 1. kierroksella liettualaisen Panevezysin yhteismaalein 2-0.

KuPS ja Milsami pelaavat ensimmäisen osaottelun jo tulevana torstaina 21. heinäkuuta Kuopion Väre Areenalla kello 19 alkaen. Toinen osaottelu on edessä viikko myöhemmin Moldovan Orheissa.

KuPS-Milsami Orhei -ottelun yleinen lipunmyynti alkaa sunnuntaina 17.7. kello 10.00.

Kausikorttilaisten etuosto-aika on jo alkanut ja kausikorttilaisten etuosto-aika kestää sunnuntaiaamuun asti.