Otteluraportti: KuPS taipui ensimmäisessä osaottelussa norjalaisille

Konferenssiliigan 2. karsintakierroksen ottelupari potkaistiin tänään käyntiin Väre Areenalla, kun norjalaisseura Tromsø IL saapui Kuopioon. Tiukan ottelun vei nimiinsä lopulta vierasjoukkue, joka voitti lukemin 0–1 (0–0).

Lähes loppuunmyyty Väre Areena ja 150 päinen norjalaiskannattajaryhmä löivät tunnelman kattoon jo heti ensimmäisellä minuutilla. Peli ei kuitenkaan lähtenyt heti samanlaiseen lentoon: tuntui, että molemmat joukkueet tunnustelivat toisiaan ensimmäiset parikymmentäminuuttia.

Ensimmäisellä jaksolla ei ihan liikaa maalipaikkoja nähty, eikä kumpikaan maalivahdeista joutunut torjumaan avausjaksolla kuin kertaalleen. Pallonhallintakin kirjattiin melkein puoliksi – vierasjoukkue piti palloa 52 % kun kotijoukkue ”tyytyi” vain 48 prosenttiin. Näin ollen tauolle lähdettiin lukemissa 0–0.

Ottelun ainoa maali syntyi kuopiolaisten kannalta hieman epäonnisesti. Boksin ulkopuolelta tullut keskitys tippui loistavasti Lasse Nordåsin päähän, mutta pusku ei onnistunut vaan suuntautui kohti toppari Samuli Miettistä. Norjalaisten onneksi kuitenkin pallo kimposi topparin jalasta takaisin Lassen eteen, josta numero 9 tuikkasi pallon ohi KuPS-maalivahti Johannes Kreidl:n. Näin tulostaululle ilmestyi lukemat 0–1, kun ottelua oli pelattu 53. minuuttia.

Maalin jälkeen KuPS alkoi hyökkäämään rohkeammin ja norjalaiset tyytyivät puolustamaan hyvinkin matalalta. Varsinkin kun Kuopion Palloseura suoritti muutaman pelaajavaihdon, siirtyi pelinhallinta täysin kotijoukkueella.

Pallonhallinnasta huolimatta, ehkä ihan vaarallisimmat paikat jäivät puuttumaan. KuPS kärkiosasto pääsi muutaman kerran puskemaan palloa hyvältä paikalta, sekä laukomaan kuudentoistarajalta, mutta pallot menivät järjestään ohi maalin. Tilastotkin tukevat tätä: toisella jaksolla KuPSille kirjattiin 8 maalintekoyritystä, joista viisi suuntautui ohi maalin.

Tuloksesta huolimatta kuopiolaiskannattajat eivät olleet maansa myyneitä pelin jälkeen. Keltamustin aurinkolasien läpi katsoessa huomaa yhden asian: avauksessa oli viisi savolaiskasvattia ja vaihdosta kentälle saatiin pelin aikana yksi lisää.

Otteluparin voittaja ratkaistaan viikon päästä torstaina 1.8. kello 19:00 paikallistaa Tromssassa. Ottelu näkyy suorana KuPSTVn kautta Juuso Ikosen selostamana.