Otteluraportti: KuPS palasi voittojen tielle Kansallisessa Liigassa – FC Honka kaatui 1-2

Kuopion Palloseura oikaisi kurssinsa välittömästi edellisottelun notkahduksestaan ja kaatoi Tapiolassa FC Hongan maalein 1-2 (0-1). KuPS:n maalit Espoossa iskivät Anni-Maija Kauppila ja Gentjana Rochi.

Edellisessä ottelussaan PK-35 Vantaan vieraana kauden avaustappionsa kärsinyt KuPS palasi pääkaupunkiseudulle sisuuntuneena ja nappasi pelin kontrolliinsa heti avausminuuteilta lähtien.

Keltapaidat onnistuivat luomaan avausjaksolla useampiakin vaarallisia paikkoja kotijoukkueen maalin edustalle, mutta laukaisutarkkuus jäi ratkaisuhetkillä vaatimattomaksi.

Helpottava avausosuma syntyi pelin 19. minuutilla varsin onnekkaalla tavalla. Aino Kröger keskitti matalan pallon oikealta laidalta ja Honka-vahti Liisa Tuomi haparoi pallon vangitsemisessa. Irtopallossa oli ensimmäisenä KuPS:n Anni-Maija Kauppila, joka tuikkasi helposti lähietäisyydeltä pelivälineen tyhjään maaliin.

Myös kotijoukkue FC Hongalla oli avausjaksolla omat hetkensä, mutta KuPS-maalilla aloittanut Vera Varis selvisi ensimmäisestä nelivitosesta ilman urotekoja.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti. KuPS tuli jaksolle myrskyn lailla ja loi jälleen tukun maalipaikkoja. Viimeiset ratkaisut olivat kuitenkin jälleen hieman vaisuja ja Honka kesti KuPS:n alun painostuksen.

Räväkän alun jälkeen ote siirtyi hetkeksi kotijoukkueelle, joka nosti selkeästi omaa prässitasoaan. Aktiivinen prässi toi myös palkinnon pelin 53. minuutilla, kun riiston jälkeen pallo pelattiin Milla Punsarille, joka laukoi varmasti 1-1 tasoituksen.

Tasoitusmaali herätti keltapaidat jälleen pelaamaan ja KuPS siirtyi kuskin paikalle pelikellon näyttäessä 67 minuuttia. Gentjana Rochin hurja kanuuna rankkarialueen rajalta kajahti yläriman alle ja vieraat siirtyivät jälleen johtoon. Rochilla oli loistava paikka heti seuraavassa hyökkäyksessä viedä kuopiolaiset kahden maalin karkumatkalle, mutta viimeistely karkasi niukasti maalin ohi.

Espoolaiset eivät toipuneet enää toistamiseen takaa-ajoasemasta. KuPS sen sijaan rakenteli paikkoja vielä useampaankin täysosumaan, mutta Honka-vahti Liisa Tuomi esti yhdessä maalikehikoidensa kanssa lisäosumat ja KuPS purjehti lopulta tiukan väännön päätteeksi maalin vierasvoittoon.