Otteluraportti: KuPS otti tärkeän kotivoiton SJK:sta – nousi takaisin sarjakärkeen

Kuopion Palloseura ja Seinäjoen Pallokerho tarjosivat vauhdikkaan ja viihdyttävän jalkapallo-ottelun Väre Areenalla sunnuntai-iltana. Tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen KuPS oli vahvempi lukemin 2–1 (1–0).

Kuopion Palloseura lähti otteluun uudistetulla avauskokoonpanolla – osittain euroruuhkan aiheuttaman rasituksen takia ja osittain kevyiden sairastapauksien aiheuttamana. Avaus yhteentoista nousivat Kristopher Da Graca, Jerry Voutilainen, Seth Saarinen, Taneli Hämäläinen ja Otto Ruoppi. Heti ensimmäisestä minuutista alkaen oli kuitenkin selvä, että muutokset kokoonpanossa eivät vaikuttaneet yhtään keltamustan laadukkaaseen pelaamiseen.

KuPS onnistui murtautumaan ottelun ensimmäisellä jaksolla useasti SJK:n puolustuslinjan taakse ja maali kävi useampaan otteeseen. Pystysyötöt tuottivat vihdoin tulosta – ei toki sillä odotetuimmalla tavalla. Axel Widjeskog teki loistavan pystyjuoksun, joka päättyi SJK:n puolustuslinjan rikkeeseen rangaistuspotkun arvoisesti. Mies itse asteli pallon taakse ja upotti takuuvarmasti pallon pilkulta maaliin.

Enempää täysosumia ei ensimmäisellä jaksolla nähty vaan tauolle mentiin lukemissa 1–0.

Toiselle jaksolle vierasjoukkue SJK muutti muotoaan neljän alakerrasta viiden alakertaan, joka tuotti pelillisesti tulosta ensimmäiset minuutit. Kuopion Palloseuran pelaajat kuitenkin mukautuivat muuttuneeseen tilanteeseen ja ottivat pallonhallinnan takaisin itselleen.

Ottelun 59. peliminuutilla kuitenkin SJK kavensi ottelun 1–1. SJK:n hyökkääjä Jeremiah Streng onnistui ryöstämään pallon KuPS-maalivahti Johannes Kreideliltä reilussa 30 metrissä ja puttasi pallon varmasti maaliin.

Tasoitusmaali ei kuitenkaan saanut kuopiolaisten päitä alaspäin, vaan KuPS lähti hakemaan vimmatusti uutta johtomaalia. Varsinkin ottelun viimeiselle kolmekymppiselle tehdyt pelaajavaihdot toivat lisää virtaa hyökkäyspäähän – Petteri Pennanen ja Saku Savolainen löysivät jatkuvasti toisensa ja loivat vaarallisia maalipaikkoja.

Ottelun ratkaisu nähtiin ottelun 84. peliminuutilla, kun ensiksi Petteri Pennanen riisti pallon SJK:n puolustusalueella ja lopulta syötti kovan syötön maalinedustalle Saku Savolaiselle, joka ohjasi pallon upeasti maaliin.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty ja näin KuPS otti täydet kolme pistettä ja nousi samalla sarjakärkeen. Eroa toisena olevaan HJK:seen on nyt kolme pistettä, mutta kuopiolaiset ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän kuin Klubi.