Otteluraportti: KuPS osoitti taistelutahtoa ja eteni loppuotteluun

Suomen Cupin välieräottelu SJK – KuPS ei jättänyt ketään kylmäksi, kun voittaja ratkaistiin lopulta rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Ensimmäinen jakso oli kuopiolaisittain todella vaikea – SJK:n muoto pääsi yllättämään KuPSin valmennuksen ja kotijoukkue oli todella vahvoilla. Hyvät seinäjokelaisten otteet palkittiinkin lopulta kahdella maalilla ensimmäisen jakson aikana.

Ottelun avausmaali nähtiin 26. peliminuutilla, kun kotijoukkueelle vihellettiin vapaapotku. Keskitys lähti hyvin maalille, johon kuopiolaispuolustus ehti hyvin väliin, mutta vierasjoukkueen epäonneksi pallo kimposi Jaime Morenolle, joka upotti pallon maaliin aivan Johannes Kreidlin edestä.

Ottelun ja avausjakson toinen maali tuli 42. peliminuutilla, kun SJK onnistui pallon riistoon keskialueella ja saivat pelattua Morenon yksin läpi. Tähtihyökkääjä ei erehtynyt lähietäisyydeltä vaan laukoi pallon Johnnyn ohi.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä nelivitosella nähty ja turhautuneen näköinen kuopiolaisjoukkue marssi pukukoppiin.

Toiselle jaksolle KuPSin valmennus teki onnistuneita muutoksia pelisuunnitelmaansa ja valkoisiin pukeutunut vierasjoukkue otti pelinhallinnan itselleen.

Kavennusmaalin kuopiolaiset saivat aikaan ottelun 61. peliminuutilla, kun Palloseura sai riistettyä pallon hyökkäysalueella ja Saku Savolainen syötti Ousmane Diawaralle boksin sisään. Ruotsalaishyökkääjä ei erehtynyt vaan upotti pelivälineen varmasti maaliin.

KuPSin takaa-ajo sai kuolettavan oloisen iskun, kun kavennusmaalin tehnyt Diawara hankki itselleen toisen keltaisen kortin ja joutui punaisen kortin myötä poistumaan pukukoppiin.

Pitkään näyttikin, että KuPSin cup-taival päättyy välieriin, mutta ottelun lisäajalla nähtiin savolainen ihme. Petteri Pennanen syötti vaihdosta tulleelle Clinton Antwille boksin sisään ja ghanalaispuolustaja pujotteli SJK:n puolustajien läpi ja tuikkasi pallon maaliin. Näin tilanne oli 2–2 ja tiedossa oli jatko-ottelu.

Jatko-ottelu oli odotetun näköinen: KuPS puolusti miehen alivoimalla ja SJK rakensi puolittaisia maalipaikkoja. Keltamustan puolustus ja varsinkin maalivahti Johannes Kreidl kuitenkin kestivät ja pitivät lukemat tasoissa koko jatko-ottelun ajan.

Rangaistuspotkukilpailu oli enemmän kuin jännittävä. Loppujen lopuksi ratkaisu nähtiin vasta kymmenellä vetäjävuorolla, kun Johannes Kreidl torjui ensiksi Roope Paunion rangaistuspotkun ja heti perään Otto Ruoppi upotti omansa. Näin Kuopion Palloseura nappasi itselleen jatkopaikan ja eteni Suomen Cupin loppuotteluun.

Finaali pelataan 21. syyskuuta kello 18:00 Tammelassa ja vastaan asettuu FC Inter. Tiedotamme tarkemmin kuopiolaiskannattajalohkon lipunmyynnistä lähipäivinä.

”Otan huonon peliin lähdön omaan piikkiini”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara oli luonnollisesti iloinen ottelun jälkeen.

”Ensinnäkin, olen todella ylpeä joukkueesta ja siitä, kuinka kylmäpäisiä nuorukaisia meillä joukkueessa on”, kertoo Honkavaara pelin jälkeen.

Super-Honsun kuitenkin nosti kätensä ilmaan virheen merkiksi – ensimmäisen jakson vaikeudet johtuivat väärästä pelisuunnitelmasta.

”Otan huonon peliin lähdön omaan piikkiini. Suunnitelma oli huono, ja korjasimme sen jo 10 minuutin jälkeen, mutta pelimme ei lähtenyt käyntiin. Olimme varovaisia prässissä ja hävisimme kamppailuita.  Toinen jakso oli kuitenkin meiltä hyvä, ja ajattelin, että saamme pelin nopeastikin tasoihin. Alivoimalla otimme paljon riskejä, mikä toikin lopulta tasoituksen. Jatkoaika oli selviytymistä. Ja loppu on historiaa. Oli mahtava peli täynnä tunteita”, kertoo Honkavaara.