Otteluraportti: KuPS joutui taipumaan rangaistuspotkukilpailun jälkeen

Kuopion Palloseura ja FC Inter kohtasivat Liigacupin loppuottelussa Veritas Stadionilla. Vaiherikkaan 90. minuuttisen jälkeen tulostaululla oli lukemat 2–2, mutta kuopiolaisten pettymykseksi Inter voitti rangaistuspotkukilpailun lukemin 4-2.

KuPSin Veikkausliigakauden kenraaliharjoituksena toiminut Liigacupin loppuottelu pelattiin tänään Veritas Stadionilla Turussa. Kuopiolaiset olivat matkustaneet pelikaupunkiin jo päivää aikaisemmin ja valmistautuminen oli onnistunut suunnitelmien mukaisesti. Ottelun ensimmäiset minuutit olivat kuitenkin KuPSille haastavat, mutta vaikean alun jälkeen valkoisessa pelannut vierasjoukkue pääsi otteluun paremmin mukaan.

Ottelun avausmaali nähtiin 15. peliminuutilla, kun Clinton Antwi keskitti pallon vasemmalta laidaltaan kohti FC Interin maalia. Kotijoukkueen epäonneksi maalivahti Eero Vuorjoki torjui pallon eteensä, josta se kimposi Interin omasta puolustajasta maalin perälle. Maalin myötä KuPS siirtyi 0-1 johtoasemaan ja näissä lukemissa lähdettiin tauolle.

Toisen jakson alku oli KuPSille vaikea ja kun toista jaksoa oli pelattu vain viisi minuuttia pääsi FC Inter tasoittamaan ottelun. Inter pääsi painostamaan boksin tuntumassa ja kuudentoista ulkopuolelta lähtenyt laukaus kimposi takatolpalla olleelle Kevin Jansenille, joka tuikkasi pallon ohi Johannes Kreidelin.

Maalin jälkeen Interillä oli vielä muutamia tilanteita – tosin ne syntyivät lähinnä KuPSin omista virheistä. Kanarialinnut kuitenkin pääsivät otteluun taas paremmin mukaan ja ottivat pallonhallinnan itselleen. Pitkän painostusjakson jälkeen kotijoukkue pääsi KuPSin puolustusalueelle ja lyhyt paineistusjakso päättyi lopulta rangaistuspotkuun. Darren Smith ei erehtynyt pilkulta vaan siirsi kotijoukkueen 2-1 johtoasemaan.

Vain muutama minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun toinen rangaistuspotku, kun Axel Widjeskogia rikottiin boksin sisällä ja tuomari ei epäröinyt viheltää palloa pilkulle. Axu asettui tuttuun tapaansa pallon taakse ja tasoitti ottelun 2-2. Näissä lukemissa pysyttiin kun ottelun varsinainen peliaika päättyi.

Liigacupin sääntöjen mukaisesti heti päätösvihellyksen jälkeen siirryttiin suoraan rangaistuspotkukilpailuun. Kuopiolaisten epäonneksi FC Inter oli kuitenkin vahvempi ja voitti rangaistuspotkukilpailun lukemin 4-2. Näin ollen FC Inter kruunattiin Liigacupin voittajaksi ja pääsivät nostamaan kotiyleisön edessä voittolautasta.

”Pystymme parempaan”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaaralla oli ottelun jälkeen kaksijakoiset fiilikset.

”Vaikean viikon jälkeen olen ihan tyytyväinen esitykseen, mutta pakko myöntää, että pystymme parempaan. Emme saaneet ihan vietyä hyökkäyksiä viimeiselle kolmannekselle, mikä on ollut meille selkeä vahvuus. Myös prässipelaamisessamme oli epäröintiä, joten meillä on selkeät kehityskohteet ensi viikkoon”, kommentoi Honsu ottelua.

Liigacupin loppuottelun tappio luonnollisesti kirpaisi joukkuetta sekä päävalmentajaa, mutta katse on kuitenkin siirretty jo Veikkausliigan avausotteluun.

”Mutta emme jää tätä peliä murehtimaan sen enempää, vaan jatkamme työntekoa, jotta olemme valmiina viikon päästä kaatamaan HJK:n”, tiivistä Honkavaara.

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi lähtee käyntiin ensi viikon lauantaina, kun HJK saapuu Väre Areenalle. Peli vihelletään käyntiin lauantaina 6. huhtikuuta kello 19:00.