Otteluraportti: KuPS haki yhden pisteen Ahvenanmaalta

Kuopion Palloseura purskuttaa Veikkausliigassa ilman tappioita, kun keltapaidat pelasivat 2-2 (1-1) tasapelin Ahvenanmaalla. KuPS on nyt pelannut kaksi ottelua Veikkausliigassa tällä kaudella ja pistetilillä on neljä pistettä.

KuPS ei saanut ilonaiheita sairastuvalta, sillä HJK ottelussa maalilla aloittanut Johannes Kreidl ei ollut mukana reissussa, mutta paluu kokoonpanoon on valmennuksen mukaan lähellä. Tämän lisäksi mm. Jerry Voutilainen, Jaakko Oksanen sekä Pyry Lampinen olivat vieläkin pois valmennuksen pelaajalistalta vammojen takia.

Avaus yhdessätoista nähtiin tällä Veikkausliigakaudella ensimmäistä kertaa Aatu Hakala sekä toppari Kristopher Da Graca. Lisäksi KuPS Akatemiassa torjuntavastuuta saanut 17-vuotias Miilo Pitkänen nähtiin ensimmäistä kertaa Veikkausliigaottelussa joukkueen penkillä.

Keltamusta tuli kentälle hieman vaisusti ja ensimmäiset vaaralliset paikat tulivat kotijoukkue IFK Mariehamnille. Alun hitaan parikymppisen minuutin jälkeen KuPS pääsi paremmin peliin mukaan ja ottivat pelinhallinnan itselleen. IFK puolusti tiiviisti omaa rangaistusaluettaan, eivätkä kanarialinnut päässeet alkuun vaarallisimmille paikoille.

Ottelun ensimmäinen täysosuma nähtiin kotijoukkueen puolesta ottelun 43. peliminuutilla kun IFK Mariehamnin nopea prässi yllätti Aatu Hakalan ja Tehe Olawale pääsi tuikkaamaan pallon maaliin Hakalan jalasta. Näin ollen kotijoukkue pääsi 1-0 johtoasemaan.

Kuopiolaiset eivät jääneet murehtimaan vaan ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla KuPS tuli tasoihin Otto Ruopin uran ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla. Oikealta puolelta lähtenyt hyökkäys päättyi Saku Savolaisen upeaan keskitykseen, joka laskeutui suoraan Ruopin jalkaan ja 18-vuotias KuPS-kasvatti ei erehtynyt. Enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty ja näin ollen tauolle lähdettiin lukemissa 1-1.

Toisen jakson alku oli kuopiolaisille todella vaikea, sillä heti ensimmäisellä peliminuutilla kotijoukkueelle vihellettiin rangaistuspotku. Heppoisesta tilanteesta huolimatta pallo vietiin pilkulle ja Adam Larsson ei erehtynyt vaan siirsi kotijoukkueen 2-1 johtoasemaan.

Maalin jälkeen kotijoukkue siirtyi entistä enemmän puolustuskannalle, ja kuopiolaiset joutuivat murtamaan matalaa puolustusta. Pitkään näytti siltä, että KuPS ei saa tasoitusta aikaiseksi, kunnes ottelun viimeisellä virallisella peliminuutilla pallo vietiin pilkulle, kun kapteeni Petteri Pennasta rikottiin boksin sisällä. Axel Widjeskog asettui tuttuun tapaan pallon taakse ja tasoitti ottelun lukemiin 2-2.

Vaikka Kuopion Palloseura haki vimmatusti voittomaalia ottelun lisäajalla, ei enempää maaleja nähty Maarianhaminassa. Näin ollen pisteet menivät tasan, kun tuomarin viheltäessä kolme kertaa pilliin oli tulostaululla lukemat 2-2.

Seuraava ottelu keltamustalla on heti ensi viikolla, kun joukkue matkustaa Turkuun ja kohtaa FC Interin perjantaina 19. huhtikuuta kello 18:00.

”Ei paras peli meiltä”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

”Ei paras peli meiltä. Venytimme itse etäisyyksiä, emmekä pystyneet etenemään pallollisena. Teimme periaatteessa oikeita asioita, mutta aivan liian alhaalla”, tiivisti Honsu pelin jälkeen.

Ensimmäisen jakson jälkeen KuPS pääsi paremmin peliin mukaan – ensimmäisen minuutin pilkusta huolimatta.

”Toisella puoliajalla paransimme, mutta rangaistuspotku hieman vaikeutti urakkaa. Etenimme kuitenkin tehokkaammin, mutta Maarianhamina puolusti maaliaan hyvin. Piste tyydyttää mutta esitys jätti parantamisen varaa. Parannamme varmasti seuraavassa pelissä”, kertoo Honkavaara.