Otteluraportti: KuPS haki tärkeän pisteen Seinäjoelta

Kuopion Palloseuran vieraskiertue sai jatkoa Seinäjoella, kun kuopiolaiset kohtasivat SJK:n OmaSp Stadionilla. Pisteet jaettiin molempien joukkueiden kesken ja molemmat osapuolet jatkavat Veikkausliigassa ilman tappiota.

Kuopion Palloseuran miesten edustusjoukkue matkasi Seinäjoelle jo päivää ennen ottelua ja pääsi valmistautumaan otteluun omassa rauhassa hotellissa. Reissu oli onnistunut, sillä vierasjoukkue KuPS saapui kentälle heti virkeänä.

Ottelun isossa kuvassa kuopiolaiset ottivat pallonhallinnan itselleen heti alusta alkaen. Virkeästi aloittanut KuPS painosti kotijoukkuetta, mutta SJK oli heti alusta alkaen valmis nopeisiin vaarallisiin vastahyökkäyksiin.

Ottelun avausmaali nähtiin ottelun 25. peliminuutilla, kun SJK rakensi komeasti nopean hyökkäyksen oikealta laidalta. Kuopiolaisten epäonneksi boksin sisältä lähtenyt keskitysyritys kilpistyi Clinton Antwiin, josta pallo kimposi etukulmasta maaliin. Näin kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoasemaan.

Ensimmäisellä jaksolla ei enempää maaleja nähty, vaikka kuopiolaiset saivat pallonhallinnan entistä vahvemmin itselleen avausmaalin jälkeen.

Toiselle jaksolle kentälle tuli entistä sisuuntuneempi kuopiolaisjoukkue, joka haki vahvasti pallonhallinnan kautta tasoitusmaalia. Samalla SJK oli erittäin vaarallinen vastahyökkäyksissä ja paikkoja avautui kotijoukkueelle pienistä virheistä.

Tasoitusmaalia haettiin pitkään ja hartaasti, kunnes Axel Widjeskog pääsi nostamaan hyökkäyksen vasemmalta laidalta ja pisti pallon vitosenrajalle kohti Otto Ruoppia. KuPS-kasvatti pääsi yrittämään maalintekoa kahden vedon verran, joista toinen päätyi maalin perukoille ja ottelu oli sitä myötä tasan.

Ottelun viimeiset kaksikymmentäminuuttia jatkui vanhan kaavan mukaan: KuPS piti pallonhallinnan, mutta vaarallisimmille paikoille ei päästy. Näin ottelu päättyi lukemiin 1-1, ja molemmat joukkueet jatkavat sarjassa ilman tappioita.

Seuraava ottelu Veikkausliigassa kuopiolaisilla on ensi perjantaina, kun nurmiremontin jälkeen Vaasan Palloseura saapuu Kuopioon. Ottelu vihelletään käyntiin kello 18:00.

”Piste oli varmasti oikeutettu tulos.”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara totesi ottelun jälkeen, että ottelu oli loppujen lopuksi sellainen kuin odotettiinkin.

”Odotetunlainen peli. Ensimmäistä jaksoa hallitsimme selkeästi, mutta terävyys viimeisellä kolmanneksella jäi puuttumaan. Toisen jakson alku oli meiltä heikko, mutta jakson edetessä paransimme, ja erityisesti vaihdot toivat lisää energiaa. Vaihdoimme lopussa vielä kolmen alakertaan ja saimme pelin tasoihin. Piste oli varmasti oikeutettu tulos”, kertoo Honkavaara.