OTTELURAPORTTI: KuPS haki Liigacupin finaalipaikan Lahdesta

Kuopion Palloseura nappasi sateisessa Kisapuistossa voiton ja varmisti samalla itselleen Liigacupin loppuottelupaikan. KuPS voitti vaiherikkaan ottelun lukemin 2-0 (2-0).

FC Lahti asteli kotiyleisönsä eteen pirteänä ja sai heti ottelun alussa tilanteita aikaiseksi. Pallo kävi kertaalleen jopa kuopiolaisten maalissa, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Vaikean alun jälkeen KuPS kuitenkin pääsi peliin paremmin mukaan ja otti jakson puolivälissä pallonhallinnan itselleen.

Ottelun ensimmäinen täysosuma nähtiin ensimmäisen jakson 31. peliminuutilla, kun Pyry Lampinen rankaisi entistä joukkuettaan. Tilanne syntyi lyhyenä annetusta kulmapotkusta, jossa pienen kuvion jälkeen puolustaja Seth Saarinen keskitti pallon boksiin ja Pyry puski pallon upeasti maaliin.

Vain kymmenen minuuttia myöhemmin Lahdella oli loistava mahdollisuus tulla tasoihin, kun kotijoukkueelle vihellettiin käsivirheen takia rangaistuspotku. Kuopiolaisten maalia vartioinut Aatu Hakala oli kuitenkin hereillä ja torjui upeasti Lopezin potkun aivan tolpan vierestä.

Vanha sanonta piti taas paikkaansa – ”jos et itse tee niin kaveri tekee”. Vain muutama minuutti epäonnistuneen rangaistuspotkun jälkeen KuPS rakensi upean hyökkäyksen, joka päättyi Axel Widjeskogin tarkkaan laukaukseen, jonka myötä pallo päätyi FC Lahden maalin perälle. Näin tauolle lähdettiin kuopiolaisten 2-0 johtoasemassa.

Toiselle jaksolle tultaessa kotijoukkue FC Lahti oli selvästi sisuuntunut ja lähtivät hakemaan kavennusmaalia. Lähellä mustissa pelannut FC Lahti kävikin – pallo kävi jakson aikana maalissa asti, mutta tilanne tuomittiin jälleen paitsioksi. Lahtelaisten muutaman hyvän paikan lisäksi myös KuPSilla oli muutama loistava tilaisuus tehdä maali, mutta täysosumia ei kuitenkaan toisella jaksolla nähty.

Voiton myötä KuPS varmisti itselleen Liigacupin loppuottelupaikan ja lähtee hakemaan seurahistoriansa toista Liigacupin voittoa. Kuopion Palloseura on voittanut Liigacupin kertaalleen vuonna 2006, jolloin loppuottelussa kaatui KooTeePee lukemin 2-1. Finaalissa tänä vuonna vastaan asettuu FC Inter, ja ottelu pelataan Turussa maaliskuun lopussa. Alustava runkopäivä loppuottelulle on lauantai 30. maaliskuuta.

Katso ottelukooste:

”Ensimmäinen jakso oli meiltä vahvaa pelaamista”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara oli erittäin tyytyväinen Lahdessa nähtyyn esitykseen.

”Hyvä esitys kokonaisuudessaan pojilta ja varsinkin ensimmäinen jakso oli meiltä vahvaa pelaamista, vaikka FC Lahti tuli peliin erittäin vahvasti. Erityisesti ensimmäisellä jaksolla lämmitti meidän pelirohkeutemme, kun ratkoimme kärsivällisesti FC Lahden prässin”, kertoo Honkavaara.

Toisella jaksolla vKuPS puolusti johtoaan hyvin ja piti pääsääntöisesti kotijoukkueen poissa maalipaikoilta.

”Toisella jaksolla puolustimme erittäin hyvin ja FC Lahti ei päässyt juurikaan maalipaikoille”, tiivistää Honsu.

Liigacup käynnistyi KuPSin näkökulmasta nihkeästi, sillä kahdesta ensimmäisestä ottelusta molemmista tuli tappio. Alun pettymyksestä huolimatta – tai ehkäpä juuri siitä sisuuntuneena – KuPS käänsi laivansa ja marssi nyt ansaitusti Liigacupin loppuotteluun.

”Kokonaisuudessaan koko Liigacup on ollut meiltä hyvin nousujohteinen ja pelaamisemme on kehittynyt. Joukkue ansaitsi finaalipaikan”, kehuu Honkavaara.