OTTELURAPORTTI: Kuopion Palloseura jälleen se vahvempi Palloseura

Kuopion Palloseura kohtasi Vaasan Palloseuran toistamiseen tälle Veikkausliigakaudelle ja jälleen kuopiolaiset tulivat voitokkaana ulos kentältä, sillä tuomarin viheltäessä tauluun tulostaululla olivat lukemat VPS 1-3 KuPS (0-1).

Keltamusta lähti lyhyellä valmistautumisajalla otteluun, sillä KuPS oli pelannut Gnistania vastaan tiukan tasapelin viime sunnuntaina. Ensimmäisistä minuuteista asti kuitenkin oli huomattavissa, että edellinen peli oli jo unohdettu ja KuPS lähti hakemaan raivokkaasti voittoa.

Ensimmäinen nelivitonen oli kokonaisuudessaan kuopiolaisten hallintaa. KuPS liikutti palloa upeasti vaasalaisten kenttäpuoliskolla ja rakensi monta hyvää maalintekopaikkaa. Jakson ainoa täysosuma kuitenkin nähtiin ottelun 20. peliminuutilla, kun Petteri Pennasen keskitys tuli hieman onnekkaastikin Joslyn Luyeye-Lutumban jalkaan ja Mikkelin Palloilijoista KuPSiin tälle kaudelle siirtynyt laituri upotti pallon varmasti maaliin. Täysosuma oli samalla Lutumban ensimmäinen maali Veikkausliigassa.

Enempää maaleja ei ottelun ensimmäisellä jaksolla nähty ja näin tauolle lähdettiin KuPSin 0-1 johtoasemassa.

Toiselle jaksolle kentälle asteli yhtä vahva vierasjoukkue kuin ensimmäiselläkin jaksolla. Pelikello ei ehtinyt juosta kuin neljä minuuttia toisella jaksolla, kun nähtiin jo ottelun toinen maali. Joslyn Luyeye-Lutumba oli jälleen asialla ja upotti maalinedusta hässäkän jälkeen pallon maaliin upeasti kantapäällään.

Tasan kymmenen minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen Vaasan Palloseuran verkon perukoilla. Jonathan Muzinga pääsi upottamaan pallon käytännössä tyhjään maaliin VPS-maalivahti Reislahden torjunnan jälkeen. Näin ollen Muzinga pääsi kirjauttamaan KuPS-uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin tilastoihin.

Vain neljä minuuttia myöhemmin eli ottelun 63. peliminuutilla VPS kuitenkin pääsi kaventamaan lukemat 1-3. Antonio Almen oli tullut kentälle vain kaksi minuuttia aikaisemmin, kun pallo tuli suoraan jalkaan boksin ulkopuolella ja Vaasan Palloseuran pelaaja pääsi tykittämään pallon maaliin.

Kavennusmaalin jälkeen Vepsu sai käytännössä ensimmäistä kertaa ottelun aikana pallonhallintaa itselleen. Kuopiolaisten jaloista näki, että Gnistan ottelun kilometrit alkoivat painaa, mutta vaihtojen avulla keskikentälle saatiin tuoreita jalkoja. Hyvin puolustanut KuPS kesti hyvin ottelun loppuun asti ja otti lukemin 1-3 kolme pistettä Vaasasta.

Näin ollen Kuopion Palloseura jatkaa sarjassa ilman tappioita, kun otteluita on pelattu kahdeksan kappaletta. Samalla keltamusta kipusi sarjataulukon kärkipaikalle – jokseenkin keskiviikon iltaottelu Ilves-FC Inter on vielä kesken ja voi muuttaa tilannetta.

”Joukkue oli tänään mahtava!”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara ei peitellyt tyytyväisyyttään ottelun jälkeen, vaan kehui joukkueen maasta taivaaseen.

”Joukkue oli tänään mahtava! Olimme todella selkeästi parempi joukkue ja lukemat olisivat voineet olla isommatkin”, kertoi Honsu heti alkuun.

Kehuminen ei kuitenkaan jäänyt tähän, vaan lisääkin sanottavaa löytyi Super-Honsulta.

”Dominoimme palloa ja olimme aktiivisia. Erityisesti lämmitti se, miten aggressiivisesti pyrimme boksiin ja maalintekoon. Ja saimme onnistumisia. Tästä on hyvä jatkaa sunnuntaina”, jatkoi Honkavaara.

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu jo tällä viikolla, kun sarjanousija EIF saapuu Kuopioon sunnuntaina 26.5. ja peli vihelletään käyntiin kello 18:30.