Otteluraportti: Kitkerä tasapeli Tehtaan kentällä.

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi sai jatkoa, kun keltamusta matkusti Valkeakoskelle FC Hakan vieraaksi. Vauhdikas ottelu päättyi lopulta tasapeliin, kun Haka nousi kahden maalin tappioasemasta lukemiin 2–2 (0–2).

FC Hakan pyhättö eli tuttavallisemmin Tehtaan kenttä on ollut kuopiolaisille viime vuosina hankala paikka. Kuopion Palloseura lähti kuitenkin rohkeasti murtamaan tätä kirousta ja hakemaan täyttä kolmea pistettä mukaansa.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat valkeakoskelaisten pallonhallintaa, kunnes KuPS pääsi paremmin peliin mukaan ja otti lopulta kontrollin pelistä. Vaaralliset maalintekopaikat kuitenkin loistivat alkuun poissaolollaan, kunnes kuopiolaisille vihellettiin ensimmäiset erikoistilanteet.

Ottelun 29. peliminuutilla Jaakko Oksanen ja kapteeni Petteri Pennanen juonivat boksin ulkopuolelle vihelletystä vapaapotkusta maalin. KuPSin pelaajat muodostivat oman muurinsa näköesteeksi maalivahdille ja samalla Pennasen käytös näyttäytyi siten, että hän olisi ollut antamassa vapaapotkua. Totuus oli kuitenkin toinen: Oksanen ampui nopeasti vasemmalla jalallaan muurin yli eikä Hakan maalivahti yltänyt mitenkään palloon.

Vain kolme minuuttia myöhemmin lisäsi Kuopion Palloseura johtoaan, kun jälleen erikoistilanteen jälkeen alkoi tapahtumaan. Lyhyenä annettu vapaapotku päättyi lopulta keskitykseen takatolpalle, jossa Saku Savolainen oli valmiina puskemaan. Pallo ei kuitenkaan päätynyt Sakun päästä suoraan maaliin vaan päätyi torjunnan jälkeen Taneli Hämäläiselle, joka upotti pallon varmasti Hakan maalivahdin ohi. Näin lukemat olivat puolen tunnin jälkeen 0–2 KuPSille.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty, joten tauolle mentiin kuopiolaisittain oikein mukavissa asetelmissa.

Toisen jakson alku näyttäytyi vahvasti siltä, että KuPS jarruttelisi loppupelin varmalla pallonhallinnalla ja Haka jäisi täysin aseettomaksi. Valitettavasti se illuusio murtui reilun 70. peliminuutin kohdalla. Ensiksi Lanquedoc tuikkasi pallon maaliin Johannes Kreidelin torjunnasta ja kymmenen minuuttia myöhemmin Bacanin puski Selectin pelipallon Kreidelin selän taakse Seth Saarisen kyljen kautta.

Hieman onnekkaan tasoitusmaalin jälkeen KuPS heräsi jälleen otteluun ja onnistuikin rakentamaan viimeisellä 10 peliminuutilla puolittaisia tilanteita. Tuomarin vihellettyä pilliin kolme kertaa oli kuitenkin Tehtaan kentän perinteisellä tulostaululla lukemat 2–2.

Tasapelin myötä KuPS säilytti oman paikkansa Veikkausliigan sarjakärjessä, mutta ei pystynyt lisäämään johtoa haluamallaan tavallaan. Keltamustalla on nyt 38 pistettä, kun toisena olevalla Ilveksellä on kolme pistettä vähemmän ja HJK:lla neljä pistettä vähemmän. Asetelmat ovat kuitenkin hyvät, sillä KuPS pelaa viimeiset kolme runkosarjaotteluaan kotikentällä ja heti ensi viikon sunnuntaina vieraaksi saapuu nimenomaan Ilves.

Runkosarjan jälkeen Veikkausliiga jakautuu sarjataulukon mukaisesti Mestaruussarjaan ja Haastajasarjaan. Hyvät sijoitus runkosarjassa toisikin etuja viimeiseen viiteen otteluun: kolmen kärki saa kolme kotipeliä Mestaruussarjaan ja runkosarjan voittaja saa viimeisen ottelun kotiyleisönsä eteen.

”Todella heikko esitys meiltä tänään”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara oli sitä mieltä, että joukkueen pelaaminen ei tänään täyttänyt valmennuksen asettamaa tasoa.

”Todella heikko esitys meiltä tänään. Emme edenneet pallon kanssa emmekä olleet aggressiivisia pallottomana. Etäisyydet venyivät emmekä voittaneet irtopalloja tai kaksinkamppailuita. Ainoa valopilkku olivat erikoistilanteet, joissa onnistuimme erittäin hyvin. Emme olleet tänään yksinkertaisesti omalla tasollamme, joten pisteeseen on tyydyttävä”, kertoi Honsu ottelun jälkeen.