Otteluraportti: Haka kaatoi Kuopion Palloseuran Eerikkilässä

Kuopion Palloseura jäi pisteittä Liigacupin toisen kierroksen ottelussa, kun FC Haka oli vahvempi ”kotikentällään” lukemin 3-1 (2-0).

Kuopion Palloseuran vierasreissu Eerikkilään ei mennyt suunnitelmien mukaisesti, vaan pisteet jäivät kotijoukkueelle FC Hakalle. Tappio oli keltamustalle toinen peräkkäinen Liigacupissa.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla kuopiolaisilla oli paikat iskeä maaleja, mutta täysosumia ei saatu viimeisteltyä. Lähimmäksi KuPSista maalintekoa pääsi Arttu Heinonen, joka pääsi niin sanotusti yksinläpi, mutta FC Hakan maalivahti tuli hyvin vastaan ja torjui pallon rangaistusboksin sisäpuolella.

Jalkapallon perusperiaatteet näkyivät ensimmäisellä jaksolla – ”jos et itse tee maalia niin kaveri tekee”. Ensiksi 10. peliminuutin kohdalla vastahyökkäyksen päätteeksi täysosuman viimeisteli Evangelos Patoulidis ja parikymmentäminuuttia myöhemmin jälleen pallonriiston jälkeisestä pystypallosta 2-0 johtoaseman viimeisteli Elias Mastokangas. Näissä lukemissa lähdettiin tauolle.

Toiselle nelivitoselle FC Haka rauhoitti omaa peliä entisestään ja vetäytyi alemmaksi puolustamaan. Keltamusta pääsikin pyörittämään palloa enemmän hyökkäspuoliskolla, mutta jälleen ensimmäisestä maalista vastasi FC Haka, kun Mastokangas teki illan toisen maalinsa. FC Interistä takaisin FC Hakana siirtynyt hyökkääjä oli läpi ottelun pirteä ja tuo varmasti hymyä valkeakoskelaisille myös tulevan Veikkausliigakauden aikana.

KuPS kaunisteli tulostaulun lukemia aivan viimeisellä peliminuutilla, kun pitkän paineen ja muutaman torjunnan jälkeen KuPS-kasvatti Otto Ruoppi kavensi lukemat 3-1. 17-vuotiaan lahjakkuuden maali oli samalla KuPSin ensimmäinen Liigacupissa tällä kaudella ja samalla täysosuma myös jäi ottelun viimeiseksi tilanteeksi.

Näin ollen Kuopion Palloseura taipui jo toisen kerran Liigacupissa ja pitää tällä hetkellä B-lohkon viimeistä sijaa.

”Tuloksen tekeminen on ollut nyt hankalaa”

Päävalmentaja Jani Honkavaara ei lähtenyt selittelemään ottelun jälkeen, vaan antoi tuttuun tapaan terävän analyysin siitä, missä oltiin tänään huonoja ja missä hyviä.

”Peli palveli meitä erinomaisesti, Haka puolusti alhaalla ja iski terävästi vastaan. Ajoittain hoidettiin tilanteenvaihtotilanteet hyvin, ajoittain oltiin aika isoissakin vaikeuksissa. Oli ehkä haasteita tunnistaa tilanteiden vaarallisuus. Hyökkäyspelissä näkyi paljon niitä asioita mitä oli harjoiteltu, välillä liiankin itsepintaisesti. Pääsääntöisesti voi olla tyytyväinen siihen, että pelaajat pyrkivät toteuttamaan meidän peliämme”, kertoo Honsu ottelusta yleisesti.

Tarkemmin jaksoihin pureutuessa Honkavaara näkee selvästi missä haasteet olivat ensimmäisellä jaksolla.

”Ensimmäinen puoliaika oli ajoittain todella hyvää peliä, välillä oltiin ongelmissa nopeiden tilanteenvaihtotilanteiden kanssa. Se on osittain meillä tarkoituskin, kun halutaan puolustaa korkealla linjalla. Meillä oli muutamia todella mallikkaita hyökkäyksiä ensimmäisellä jaksolla, mutta ei hyödynnetty niitä tällä kertaa”, kertoo Honkavaara ensimmäisestä jaksosta

”Toinen jakso oli minun mielestäni aika tasapainoinen, mutta erityylinen verrattuna ensimmäiseen jaksoon johtuen Hakan vetäytymisestä. Saatiin aika paljon harjoiteltua niitä asioita, mihin on treenikentillä keskitytty”, tiivistää Honkavaara toisen jakson.

Konkarivalmentaja myöntää, että tulos ei ollut sitä mitä haettiin, mutta voittoa ei tässä kohti kautta haeta hinnalla millä hyvällä.

”Tuloksen tekeminen on ollut nyt hankalaa ja toivoisin, että pelaajat saisivat välillä palkintojakin hyvistä suorituksista. Tietyt tilanteet pitäisi vain puolustaa paremmin – oppirahoja maksetaan tällä hetkellä, mutta nyt on oikea aika vuodesta maksella niitä”, kertoo Honsu.