OTTELUENNAKKO: ZFK Spartak Subotica – KuPS la klo 17.00

Kuopion Palloseura hakee voittoa ja jatkopaikkaa Mestarien liigan miniturnauksen finaalista

Kovakuntoinen Kuopion Palloseura on edennyt Tanskassa pelattavan miniturnauksen loppuotteluun. Lauantai-iltana edessä on turnauksen finaali, jossa vastustajana on serbialainen menestysseura ZFK Spartak Subotica. Ratkaisuottelu alkaa kello 17.00 Suomen aikaa ja voittaja etenee jatkoon UEFA Women’s Champions Leaguen toiselle kierrokselle. Pelilliset panokset ovat kovat, sillä voittajaa haetaan tarvittaessa aina jatkoajan ja rangaistuspotkukisan kautta ja häviäjän europelit tulevat päättymään tältä kesältä tähän.

Huippujännittävää finaaliottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä Juuso Ikosen vauhdikkaan selostuksen kera. Kuopion Palloseura toteuttaa ottelulähetyksen yhdessä Livekset-palvelun kanssa ja lähetys on kaikkien jalkapallon ystävien vapaasti katsottavissa Savon Sanomien alustalta verkko-osoitteessa www.savonsanomat.fi

Kuopion Palloseuran mukana Mestarien liigassa:


Filipovic ja Slovic ovat Spartakin tehokkaita ykköstykkejä eurokentillä

Serbian mestarijoukkue ZFK Spartak Subotica on menestynyt vahvasti 53-vuotisen seurahistoriansa aikana. 1970 perustettu seura on voittanut yhden kerran entisen Jugoslavian liigamestaruuden, 12 kertaa Serbian liigamestaruuden ja seitsemän kertaa Serbian Cupin. ZFK pelaa nyt 13:tta kertaa peräkkäin Mestarien liigassa ja on onnistunut kahdeksan kertaa etenemään jatkoon ensimmäisestä turnausvaiheesta. Voimat eivät ole kuitenkaan koskaan riittäneet lohkovaiheeseen saakka, joten serbijoukkue hakee nyt omalle unelmalleen samanlaista täyttymystä kuin kuopiolaisetkin.

Spartakin A-maajoukkuepelaajat Violeta Slovic ja Tijana Filipovic ovat nykyjoukkueen ykköstykkejä eurokentillä. Kumpikin oli viimeistellyt aiemmin 17 henkilökohtaista euromaalia ZFK:n aiemmissa euro-otteluissa ja molemmat osuivat myös keskiviikkona pelatussa Klaksvik-välierässä: puolustaja Slovic teki 1-0-maalin (20 min) ja keskikenttäpelaaja Filipovic teki 4-0-maalin (56 min) Spartakin 7-0-voitossa. Molemmat tehopelaajat korottivat näin omat euromaalimääränsä jo 18:aan.

Kuopiolaisilla on edessään jälleen vaativa pelillinen haaste. KuPS kuitenkin osoitti keskiviikkoiltana pystyvänsä vastaamaan kovatasoisenkin vastustajan pelaamiseen ja valmennusjohto sai serbijoukkueen ominaisuuksista kattavan kuvan keskiviikon ensimmäisessä välieräpelissä, joka muodostui ZFK:n ylivoimaiseksi näytökseksi.

”Spartakin tehokkaaseen prässiin meidän pitää varautua”

”Me näimme keskiviikon Klaksvik-ottelun ja olemme katsoneet siitä klippejä ja punoneet juonia. Spartak on tekninen pallonhallintajoukkue, joka ei ole fyysisesti yhtä kova kuin Köge. Spartak pelaa 3-5-2-järjestelmällä ja laittaa kyllä myös pitkää palloa linjan taakse. Heidän prässinsä puri aika tehokkaasti Klaksvikiin ja siihen prässiin meidänkin pitää varautua”, KuPS-valmentaja Pauliina Miettinen kuvailee lauantain vastustajaa.

Tiiviin miniturnauksen ottelut pelataan aina ison paineen alaisena, sillä panokset ovat kovat, virheisiin ei ole varaa eikä toista mahdollisuutta enää tule. KuPS-joukkue selviytyi hyvin keskiviikkoillan tulikasteestaan ja nousi tappioasemasta kovan kotijoukkueen ohitse Lavdije Begollin ja Hannah Shartsin osumilla. Keltamusta lähteekin luottavaisin mielin hankkimaan arvokasta jatkopaikkaa toiselle kierrokselle.

”Keskiviikkona ensimmäinen puoliaika oli meiltä vähän hakemista, toisella puoliajalla me pääsimme lähemmäs omaa tasoamme. Taistelutahtoa tuli enemmän esiin ja onnistunut pallonhallintamme toi pelaajille lisää itseluottamusta. Tasoitusmaali auttoi meitä siinä suuresti ja tunnetila muuttui selkeästi toiselle puoliajalle. Potentiaalia meillä on vieläkin parempaan, sillä me emme ole olleet vielä lähelläkään omaa maksimiamme”, päävalmentaja kuvailee keskiviikkoillan voittopeliä.

”Lauantaina me laitetaan kaikki peliin mitä irti lähtee”

Miettinen lupaa keltamustan joukkueen antavan kaikkensa, jotta himoittu jatkopaikka onnistuttaisiin jälleen saavuttamaan viime vuoden tavoin. ”Voittaaksemme meidän pitää ensiksikin onnistua vastustajan prässin purkamisessa. Meidän pitää pystyä pelaamaan enemmän omaa hyvää pallollista peliämme, sillä sitä me voimme parantaa vieläkin. Rohkeampia rotaatioita ja linjan taakse liikkumista tarvittaisiin myös enemmän, se oli meillä vähän hakemista ensimmäisellä puoliajalla. Omaa liikettä pitää saada parannettua ja finaalipeliin pitää saada oikeanlainen vire päälle eli että uskalletaan pelata ja mennään kentälle voittamaan. Lauantaina me laitetaan kaikki peliin mitä irti lähtee ja kaikilla on kova halu saavuttaa tämän kauden isoin voittomme tähän mennessä”, päävalmentaja sanoo.