OTTELUENNAKKO: Ykkösen kotiavaus sunnuntaina

Kotiottelu KuPS Akatemia – TPS sunnuntaina 24.4. kello 12.00

KuPS Akatemia pelaa sunnuntaina ensimmäisen kotiottelunsa tämän kauden Ykkösessä. Akatemia on aloittanut oman sarjakautensa kahdella peräkkäisellä vierastasapelillä ja nyt on vuorossa odotettu kotiavaus Väre Areenalla. Sarjajohtaja Turun Palloseura saapuu vastustajaksi kolmannen sarjakierroksen kotiotteluun, joka alkaa poikkeukselliseen aikaan jo kello 12.00.

Kaksi arvokasta tasapelipistettä hankittuna

Akatemia on aloittanut oman sarjakautensa mallikelpoisesti pelaamalla kaksi 0-0-tasapeliä vaasalaisjoukkueita vastaan. Molemmat vieraspelit ovat onnistuneet pelillisesti kohtuullisen hyvin ja nyt kuopiolaisjoukkue pääsee esittämään omaa osaamistaan kotiyleisölle. Pistetili on saatu onnistuneesti auki ja seuraavana tavoitteena on maalitilin avaaminen. Vahva TPS on aloittanut oman sarjakautensa kolmella voitolla, joten vaativa ottelu on jälleen edessä.

”Uskon, että tiedossa on jälleen kova peli. Pudottuaan liigasta TPS on ollut mukana Ykkösen kärkikahinoissa, joten vastassa on varmasti hyvä joukkue tälle tasolle. TPS on hyvin erityylinen joukkue kuin aiemmat vastustajamme: TPS on pelaava porukka, joka pyrkii pallonhallintaan ja sitä kautta kontrolloimaan peliä sekä aktiiviseen prässiin ylhäällä. Pelaavat ajoittain suoraviivaisemmin, joten monipuolisuutta myös löytyy. Hyvin mielenkiintoinen peli on siten tulossa”, päävalmentaja Ali Al-Musawi luonnehtii sunnuntaista vastustajaa.

Kolme pistettä keltamustan tähtäimessä

Kuopiolaisten tavoitteena on parantaa omaa pelaamistaan pitkän pelikauden aikana ja turkulaisjoukkueelle aiotaan tarjota sunnuntaina luja vastus.

”Kahdessa ensimmäisessä sarjaottelussamme on ollut paljon hyvää. Molemmat nollapelit ovat olleet meiltä onnistuneita suorituksia puolustuksellisesti, mutta hyökkäyspelaamiseen pitää nyt saada enemmän tehoja. Kun maalipaikoille pääsy paranee vielä, alkaa varmasti maalejakin tulemaan. Maali- ja voittotilin avaaminen on nyt meidän seuraava tavoitteemme hyvä puolustuspeli säilyttäen”, Al-Musawi painottaa.

Joukkue odottaa innokkain mielin omaa kotiavaustaan. ”On hienoa päästä vihdoinkin pelaamaan kotona. Hyvää innostunutta jännitystä on ilmassa”, valmentaja kuvailee joukkueen tunnelmia.