OTTELUENNAKKO: VJS – KuPS Akatemia su klo 14.30

Vantaan Jalkapalloseura ja KuPS Akatemia kohtaavat Myyrmäessa

Ykkösessä pelaavan KuPS Akatemian sarjakausi jatkuu sunnuntaina Myyrmäen jalkapallostadionilla. Akatemiajoukkue matkustaa Vantaalle viidennen sarjakierroksen vierasotteluun, jossa Vantaan Jalkapalloseura VJS emännöi kuopiolaisia kello 14.30 alkaen.

Jannica Lintunen avasi akatemiajoukkueen maalitilin

Akatemiajoukkue pelasi edellisen sarjapelinsä viikko takaperin Espoossa häviten EBK:lle niukasti 2-1. Laitapelaaja Jannica Lintunen viimeisteli pelin alussa kuopiolaisten johto-osuman avaten joukkueen maalitilin tämän kauden Ykkösessä. EBK tuli toisella puoliajalla ensin tasoihin ja iski lisäajalla voittomaalin ja tulossa ollut arvokas tasapelipiste vaihtui siten kitkeriin tappiotunnelmiin.

Kuopiolaisten joukkuepelaaminen kehittyy koko ajan yhtenäisemmäksi ja se tulee aikanaan tuottamaan joukkueelle hyviä lopputuloksia. Maalinteon tehostaminen on tällä hetkellä ensisijaisin kehityskohde, johon pitää saada selvää parannusta aikaiseksi.

”Maalitilin avautuminen on tietenkin positiivinen asia. Me pääsimme ihan hyvin tekopaikoille ja Espoossa meillä oli saumoja useampaankin maaliin kuin vain yhteen. Toivottavasti maalihanat aukeaa nyt kunnolla, meillä on vahva usko omaan tekemiseen ja joukkueeseen. Joka kerta me lähdemme voittoa hakemaan ja niin me teemme sunnuntainakin”, päävalmentaja Ali Al-Musawi luonnehtii tämän viikonlopun vierasottelua.

Suoraviivainen vastustaja haluaa hyökätä nopeasti

Kotijoukkueen pelityyli on valmennusjohdon tiedossa ja akatemiajoukkue tietää, mitä on sunnuntaina vastaan tulossa. ”Aika suoraviivaisesti VJS pyrkii pääsemään linjan taakse, he laittavat paljon pitkää palloa ja haluavat hyökätä nopeasti”, valmentaja korostaa.

Jokaisesta ottelusta otetaan arvokasta oppia ja poimitaan parannuskohteita jatkoa varten. ”Espoossa oli suhteellisen tasainen peli, jossa me olimme hieman niskan päällä. Ensimmäiset pari-kolmekymmentä minuuttia me olimme selkeästi parempia ja meidän olisi pitänyt tehdä useampi maali. Peli oli ensimmäisellä puoliajalla hyvin hallinnassa, toisella puoliajalla peli tasoittui ja EBK sai tasoituksestaan lisää virtaa. Peli jatkui edelleen tasaisena, kunnes me teimme lopussa turhan rikkeen omassa boksissa ja vastustaja teki lisäajalla rankista 2-1. Pelissä oli kuitenkin paljon hyviä asioita, joita halutaan jatkossakin pitää mukana”, valmentaja toteaa.