OTTELUENNAKKO: TPS – KuPS klo 14.00

Liiganousija Turun Palloseura ottaa mittaa sarjajohtaja KuPS:sta

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu tänään vieraskentällä. Ykkösestä liigatasolle noussut Turun Palloseura emännöi kuopiolaisia neljännen sarjakierroksen ottelussa, jonka pelipaikkana on Yläkenttä TN. Kello 14.00 alkavaa pistetaistoa pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU+ -palvelun kautta.

Kuopiolaisten liigakausi on alkanut kolmella voitolla

Kuopiolaiset ovat aloittaneet oman liigakautensa väkevästi voittaen kaikki tämän kauden kolme ensimmäistä liigapeliään. Helsingin Palloseura tarjosi lujan vastuksen edellisen sarjakierroksen kotipelissä ja voiton eteen piti tehdä jälleen iso työmäärä. Keltamustan paremmuudesta ei kuitenkaan jäänyt epäilystä ja 3-0-kotivoitto oli pelitapahtumien perusteella ansaittu. KuPS matkustaa Turkuun vahvaa virettään jatkamaan.

”TPS on laadukas ja hyvin valmennettu joukkue, joka tekee parhaillaan uutta tulemistaan. Monella runkopelaajalla on liigakokemusta ja joukkueessa on lisäksi taitavia nuoria. TPS on kollektiivinen joukkue, jolla on selkeitä toimintoja niin puolustettaessa kuin pallollisessa vaiheessa, ehkä se viimeinen kolmannes ei ole ollut heillä niin vahvaa ja sen takia laadukkaiden maalipaikkojen luominen on ollut hieman hankalaa”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala luonnehtii lauantai-iltapäivän peliä.

Innokas ja taitava TPS tekee uutta tulemistaan

Perinteikäs turkulaisseura tekee nyt uutta tulemistaan takaisin naisten pääsarjatasolle. Joukkue koostuu taitavista ja innokkaista pelaajista, jotka haluavat nyt näyttää omaa osaamistaan mestarijoukkueelle. KuPS matkustaa Turkuun jo perjantaina ollakseen valmiina kohtaamaan innokkaasti ja aktiivisesti pelaavan kotijoukkueen.

”Meillä on kyllä tarpeeksi ennakkotietoa vastustajasta. Me jatkamme omalla tavalla pelaamista, se tie vie meitä eteenpäin. Joka viikko me kehitämme omaa peliämme ja nousemme askel askeleelta. Käyttämätöntä potentiaalia on vielä paljon. TPS koettaa myös prässätä korkealta ja sitä me haluammekin, sillä se antaa meille haastetta ja se sopii hyvin meidän omaan peliajatuksemme”, Ojala pohtii ottelun ennakkoasetelmia.

Ojala: ”Isoin kehittyminen tapahtuu aina kauden aikana”

Ojala korostaa, että pelin ja joukkueen kehittäminen on koko kauden mittainen prosessi. Minkään joukkueen pelaaminen ei voi olla täysin valmista heti sarjakauden avausottelussa, vaan se muodostaa vasta tietyn lähtötason josta lähdetään kiipeämään korkeammalle tasolle askel kerrallaan.

”Viikko kerrallaan me pyrimme parempaa kohti prosessia kehittäen. Se on vahva tapa toimia viikosta toiseen niin peliä kuin yksilöitä kehittäen. Vaikka pre-season onkin tärkeä, tapahtuu isoin kehittyminen aina kauden aikana. Kun seuraa prosessia kauemmin, näkee kehittymisen. Peli ei ole koskaan täysin valmista heti ensimmäisessä sarjaottelussa, vaan kyseessä on eräänlainen jatkosarjakuva jossa lähdetään etenemään ensimmäisestä ruudusta eteenpäin ruutu kerrallaan”, Ojala kuvailee valmennustoiminnan tavoitteita.