OTTELUENNAKKO: Suomen Cup alkaa

Kuopion Palloseura ja KuPS Akatemia kohtaavat lauantaina Lippumäessä

Suomen mestarijoukkueen Kuopion Palloseuran pelikausi 2022 jatkuu lauantaina Lippumäen hienossa jalkapallohallissa. KuPS aloittaa tämän kevään Suomen Cupin ottelut kohdaten ensimmäisessä pelissään KuPS Akatemian. Kello 12.00 alkava B-lohkon ottelu pelataan suljettujen ovien takana ilman yleisön läsnäoloa. Peliä pääsee seuraamaan netistä: KuPS TV välittää cup-ottelun suorana lähetyksenä seuran YouTube-kanavan kautta, jonne pääset tästä.

KuPS tavoittelee lohkovoittoa ja suoraa jatkopaikkaa

B-lohkossa pelaa neljä hyvää joukkuetta, joista KuPS ja Nurmijärven Palloseura NJS ovat Subway Kansallisen Liigan joukkueita. KuPS Akatemia sekä PK Keski-Uusimaa (PKKU) pelaavat ykkösessä. Lohkossa pelataan yksinkertainen sarja ja lohkovoittaja etenee suoraan cupin puolivälieriin kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon. Toiseksi sijoittuneella joukkueella on myös mahdollisuus päästä jatkoon cupin puolivälieriin lohkokakkosten välisen paremmuusvertailun kautta.

KuPS on kahtena edellisenä vuonna edennyt Suomen cupissa välieriin saakka neljän parhaan joukkueen joukkoon. Molemmat huipputasaiset välieräottelut (2020 ja 2021) pelattiin Maarianhaminassa päättyen saman kotijoukkueen Åland Unitedin niukkoihin voittoihin. Finaalipaikka on siten jäänyt kuopiolaisilla vielä toistaiseksi saavuttamattomaksi haaveeksi, nyt alkaa tämänvuotisen loppuottelupaikan metsästys.

Akatemiajoukkue toimii tärkeänä väliportaana seurakokonaisuudessa

KuPS Akatemia on kokonaan uusi joukkue suomalaisella jalkapallokartalla. Akatemiajoukkue perustettiin viime vuonna KuFun naisten joukkueen noustua syksyllä kakkosesta ykköseen ja toiminnan siirtyessä nousun jälkeen keltamustan värien alaisuuteen. KuPS Akatemia toimii läheisessä yhteistyössä seuran liigajoukkueen kanssa tarjoten arvokasta peliaikaa sitä tarvitseville pelaajille.

Ali Al-Musawi ja Risto Taanio toimivat uuden akatemiajoukkueen valmentajina. Joukkue toimii pelaajille tärkeänä välietappina B-SM-sarjan ja liigatason välillä seurakokonaisuuden yhteistä etua erinomaisesti palvellen. ”Päätavoitteenamme on junioripelaajien kasvatus kohti liigatasoa sekä peliajan antaminen kaikille tarvitseville tilanteen mukaan”, valmentajakaksikko tiivistää akatemiajoukkueen tärkeimmät toimintaperiaatteet. Akatemia pääsee lauantaina mittaamaan omaa tasoaan Suomen kovinta seurajoukkuetta vastaan.

”Hyvillä mielin me lähdemme lauantaina pelaamaan. Cupin lohkossa on edessä kolme hyvää peliä, jokaista ottelua me lähdemme voittamaan ja tekemään hyvää tulosta. Kovempaa haastetta meillä ei voi olla ja ottelu on hyvä näytönpaikka meille kaikille. Vastassa on Euroopassa pelaava joukkue. Me odotamme vastustajalta kovaa prässiä ja se meidän pitäisi pystyä jotenkin käyttämään”, Al-Musawi ennakoi lauantaista cupin peliä.

Ojala: ”Voittoa hakemaan omaa pelisuunnitelmaa toteuttaen”

Liigajoukkue lähtee cupin peliin selvänä ennakkosuosikkina. Edellinen harjoituspeli jouduttiin viime viikonloppuna harmillisesti perumaan, cup-ottelu päästään pelaamaan otteluohjelman mukaisesti ja mestarijoukkue on valmiina tämän kevään ensimmäiseen cup-koitokseensa. ”On hienoa, että virallinen kilpailukausi nyt alkaa. Pelin ennakkoasetelma on aika selkeä. Uskon kuitenkin, että Akatemia antaa meille hyvän tasaisen vastuksen. Akatemiajoukkueessa on hyviä kokeneita liigapelaajia ja voittaminen vaatii meiltä tosi hyvän pelin”, päävalmentaja Ollipekka Ojala ennakoi lauantaista ottelua.

Mestarijoukkue lähtee pelaamaan jokaista otteluaan parhaimmalla mahdollisella kokoonpanollaan. Joitakin poissaoloja on nyt tulossa ja lisäksi muutaman pelaajan kohdalla on vielä pieniä kysymysmerkkejä. Ennakkosuosikki lähtee tavoittelemaan lohkovoittoa ja sitä kautta suoraa jatkopaikkaa kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon. ”Muuta tavoitetta meillä ei voi olla kuin voittaa jokainen pelimme. Meillä on hyvä treeniviikko takana ja lauantaina me lähdemme hakemaan voittoa sekä omaa pelisuunnitelmaamme onnistuneesti toteuttamaan. Intensiteetin eron kahden joukkueen välillä pitää näkyä pelissä”, Ojala korostaa.