OTTELUENNAKKO: RSC Anderlecht – KuPS su klo 19.00

Valokuva: Jarmo Hartikainen / KuPS

Minikarsintaturnauksen ainoa jatkopaikka ratkeaa sunnuntai-illan finaalissa

Suomen mestarijoukkueella Kuopion Palloseuralla on sunnuntaina edessään joukkuehistoriansa isoin ja tärkein yksittäinen jalkapallo-ottelu tähän mennessä. Puolassa pelattava UEFA Women’s Champions Leaguen alkukarsintaturnaus huipentuu sunnuntaiseen loppuotteluun, jossa belgialainen huippujoukkue RSC Anderlecht ja KuPS ottavat yhteen kello 18.00 alkaen paikallista aikaa (CET) eli kello 19.00 Suomen aikaa.

Loppuottelun kilpailullisena panoksena on miniturnauksen ainoa jatkopaikka mestareiden liigan seuraavaan karsintavaiheeseen, joka pelataan syyskuussa. Vain turnausvoittaja etenee siis Lodzista jatkopeleihin ja kolmen muun osallistujan europelit päättyvät tältä kesältä tähän viikonloppuun. Sunnuntai-illan finaali pelataan lopulliseen ratkaisuunsa saakka eli tarvittaessa taistellaan jatkoaika ja lauotaan mahdollinen rangaistuspotkukilpailu turnausvoittajan ratkaisemiseksi.

Vahva KuPS eteni finaaliin ansaitulla välierävoitolla

KuPS hankki oman finaalipaikkansa suvereenilla tyylillä. Välierävastustajana ollut FC Gintra ei pystynyt millään lailla vastaamaan kuopiolaisten vahvaan joukkuepelaamiseen ollen jatkuvasti askeleen jäljessä. KuPS vyörytti peliä kotimaan kentiltä tuttuun tyyliinsä voittaen ansaitusti. Nyt edessä on paljon kovempi vastus, sillä maineikas RSC Anderlecht lukeutuu perinteisiin eurooppalaisiin huippuseuroihin.

Anderlechtin miesten edustusjoukkue pelaa juuri nyt UEFA Conference Leaguen neljännellä karsintakierroksella (play off-kierros) ja kävi torstaina Bernissä kukistamassa Young Boysin 0-1. Kuopiolaiset futisromantikot muistavat huippuseuran Kuopion-vierailun syyskuussa 1982, jolloin Anderlecht pelasi Väinölänniemellä UEFA-cupin 1. kierroksen toisen osaottelun Kopareita vastaan voittaen 1-3. Useita silloisia MM-kisatähtiä omannut Anderlecht juhli keväällä 1983 koko UEFA-cupin voittoa. Suomen ykkösseuraksi noussut Kuopion Palloseura pääsee nyt sunnuntaina ottamaan omaa ensituntumaa maineikkaan belgialaisseuran nykytasoon.

Naisten jalkapalloilu kasvaa parhaillaan nopeasti kaikkialla ja isot eurooppalaiset jalkapalloseurat ovat ryhtyneet panostamaan tosissaan omien naisjoukkueidensa toimintaan. Anderlecht haluaa pysyä mukana tässä kehityksessä. Kuopion Palloseuran valmennusjohto oli torstai-iltana paikalla seuraamassa, kun Anderlecht kukisti omassa välieräottelussaan UKS SMS Lodzin 3-2. Tiedossa on kovatasoinen ja laadukas loppuottelu, jossa kuopiolaiset pääsevät näyttämään omaa osaamistaan huippuseuralle.

Ojala: ”Hyvin mielin ennakkosuosikkia haastamaan”

”Aika paljon me olemme tietoja löytäneet vastustajasta. Anderlecht on organisoidumpi joukkue kuin Gintra ja joukkueessa on laatuyksilöitä. On myös paljon asioita, joihin me voimme iskeä. Paljon kovempi peli tulee nyt”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala ennakoi sunnuntaista peliä.

Anderlecht on Belgian naisfutiksen ykkösseura voitettuaan viisi edellistä maan liigamestaruutta. Joukkueessa on muutamia EM-kisoissa pelanneita maajoukkuetason pelaajia. ”Nyt on laadukkaampi vastus ja tämä on meille isoin peli koskaan. Hyvin mielin me lähdemme haastamaan ennakkosuosikkia. Meidän oma minimitavoitteemme täyttyi, kun Gintra kaatui välieräottelussa ja omalla hyvällä pelillä me pystymme kyllä kaatamaan belgialaisetkin. Oman pelin kautta me loppuotteluun lähdemme, omalla pelillä me pystymme haavoittamaan heitä ja maalintekopaikkoja meille tulee pelin aikana varmasti”, Ojala toteaa.

”Mielenkiintoista on myös nähdä, mikä on pelikentän kunto sunnuntai-iltana. Ottelustadionilla vedetään vielä neljät treenit ja sunnuntaina pronssipeli. Tänään lauantaina sataa vettä ja tälle päivälle on annettu peräti myrskyvaroitus. Mikä lienee kentän kunto sunnuntai-iltana finaalin alkaessa”, Ojala mietiskelee. Sunnuntaista jännitysnäytelmää pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä Kuopion Palloseuran oman YouTube-kanavan kautta.