OTTELUENNAKKO: PK-35 Vantaa – KuPS pe klo 18.30

Keltamustan mestaruusjahti jatkuu perjantaina Myyrmäen stadionilla

Subway Kansallista Liigaa
johtavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu perjantai-iltana Vantaalla. Ohjelmassa on nyt ylemmän loppusarjan eli mestaruussarjan toisen kierroksen vierasottelu, jossa PK-35 Vantaa emännöi kuopiolaisia kello 18.30 alkaen. Myyrmäen jalkapallostadionilla pelattavaa jännitysnäytelmää pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

KuPS aloitti syksyn mestaruussarjan selkeällä 3-0-kotivoitolla Helsingin Palloseurasta. Mestaruussarjaa on jäljellä neljä sarjakierrosta, joten kuopiolaisten toinen peräkkäinen Suomen mestaruus on enää muutaman voittopisteen päässä. Myyrmäestä lähdetäänkin jälleen tavoittelemaan kolmea arvokasta pistettä revanssinhaluisella mielellä.

”Me lähestymme näitä otteluita aina peli kerrallaan. PK on hyvä jengi ja he taistelevat mitalista. He laittavat varmasti kaiken peliin, joten kovasti meidän on hommia tehtävä. Ilmaiseksi ei jalkapallossa mitään saa, eikä kävelyvauhtifutiksella pärjää. PK on kova joukkue ja jos se saa aikaa ja tilaa, ovat he hyviä pitämään palloa”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala arvioi perjantai-illan vastustajaa.

Ojala: ”Me haluamme pitää pallonhallinnan itsellämme”

PK onnistui toukokuussa aiheuttamaan kuopiolaisille tämän kauden ensimmäisen liigatappion 2-1-lopputuloksella. KuPS oli vuorostaan elokuussa omalla kotikentällään parempi maalein 7-0. Myyrmäestä tavoitellaan perjantaina vierasvoittoa omaan vahvaan pelitapaan luottaen. ”Oma tekeminen ratkaisee perjantainakin kuten aina. Me haluamme pitää oman tason korkeana koko ajan, HPS-pelissä pelaamisen taso vähän vaihteli jopa normaaliakin enemmän. Me haluamme nyt pitää pallohallinnan itsellämme ja olla aggressiivisia puolustussuuntaan”, Ojala muistuttaa.

Loppusuorallaan olevan sarjakauden viimeisissä otteluissa pelataan isoista asioista. Kuopiolaiset johtavat liigaa kuuden pisteen suuruisen etumatkan turvin. Jokaisessa ottelussa pelataan tärkeistä pisteistä ja huolimattomasti pelaamalla voi menettää paljon, erityisesti vaativissa vierasotteluissa. Etumatka saattaa sulaa nopeastikin, sillä parhaiden joukkueiden mestaruussarjassa ei ole yhtään helppoa peliä tarjolla. ”Sarjatilanne on hyvä ja jokainen peli on erillinen yksikkö. Jokaisessa ottelussa on pelattava laadukkaasti, sillä nyt on vain laadukkaita vastustajia vastassa jokaisessa pelissä”, Ojala korostaa.