OTTELUENNAKKO: PK-35 Vantaa – KuPS la klo 15.00

Kuopion Palloseura päättää voitokkaan runkosarjakautensa Myyrmäen stadionilla

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran menestyksekäs runkosarjakausi päättyy lauantaina Vantaalla. Kotijoukkue PK-35 Vantaa ja KuPS kohtaavat 18:nnen sarjakierroksen ottelussa, joka pelataan Myyrmäen jalkapallostadionilla kello 15.00 alkaen. Runkosarjan päätösottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

KuPS murskasi edellisessä liigapelissään Ilveksen peräti 7-0 varmistaen runkosarjavoittonsa. KuPS voitti kymmenennen peräkkäisen liigapelinsä vakuuttavalla tyylillä ja hakee voittoa myös lauantaisesta vierasottelusta Vantaalta.

”PK on hieman erilainen vastustajajoukkue kuin monet muut. He pelaavat fiksusti ja heillä on enemmän taitoa ja kykyä pallolliseen pelaamiseen. Odotankin, että he haluavat prässätä meitä omalla kotikentällään ja siihen meidän pitää tietenkin varautua etukäteen. On tietenkin toinen kysymys, miten kauan he jaksavat prässätä isokokoisella kentällä. Tämä on meille joka tapauksessa tärkeä lopetus runkosarjalle ja me lähdemme jokaiseen ottelumme aina voittamaan täydellä 110% asenteella”, päävalmentaja Pauliina Miettinen lupaa.

Loppukauden ottelukalenteri on täyttymässä isoista peleistä

Subway Kansallisen Liigan pelikausi jatkuu syksyllä ylemmässä loppusarjassa, jonne pääsee runkosarjan kuusi parasta joukkuetta. KuPS johtaa sarjaa kuuden pisteen suuruisen etumatkan turvin ja lähtee suurena ennakkosuosikkina syksyn mestaruusjahtiin. ”Kaulaa pitää saada pidettyä ja kasvatettua entistäkin isommaksi syksyllä odottavaa tiukkaa otteluruuhkaa varten”, päävalmentaja korostaa.

Joukkueen tämänhetkisessä otteluohjelmassa on Suomen Cupin välieräottelu Ilves – KuPS (31.8.) sekä Tanskassa pelattava UEFA:n mestareiden liigan ensimmäisen kierroksen miniturnaus (4.-10.9.). Loppusarja on alkamassa syyskuun puolivälissä ja tiiviiseen ottelukalenteriin on mahdollisesti tulossa vielä lisätäydennystä: Suomen Cupin loppuottelu on määrä pelata 1.10. ja mahdollinen mestareiden liigan toinen kierros olisi vuorossa lokakuun puolivälissä. Kovia pelejä olisi siten edessä iso nippu ja jokaisessa ottelussa pelataan isoista asioista.

”Hyvästä joukkueesta on tullut erinomainen joukkue”

Kovakuntoinen KuPS-joukkue on jyrännyt kesän aikana voitosta voittoon. ”Pade” Miettinen saapui toukokuun lopussa joukkueen uudeksi päävalmentajaksi ja silloin alkanut voittoputki on venynyt jo 12 ottelun mittaiseksi sisältäen 10 liigapeliä (yhteismaalit 40-2) ja kaksi Suomen Cupin peliä (yhteismaalit 15-0). Päävalmentaja on tyytyväinen kolmen kuukauden aikana tapahtuneeseen joukkuepelin kehittymiseen, joka on vaatinut jokaiselta pelaajalta suuren määrän ahkeraa työntekoa. Yhtään sarjapistettä ei ole saatu ilmaiseksi, vaan ne on pitänyt ansaita omalla hyvällä joukkuepelaamisella. Kovakuntoinen joukkue on valmis kohtaamaan loppukauden mukanaantuomat haasteet.

”Tämä kesä on mennyt suunnitellusti ja peli on kehittynyt toivotusti, suorastaan jopa mielettömän isolla tavalla. Pelaajat ovat tehneet todella hienoa työtä ja he tekevät kentällä sen mitä pitääkin. Annetaan siitä isot ja ansaitut krediitit koko joukkueelle. Meillä riittää loistavaa taitoa jokaiselle pelipaikalle ja tulokset ovat olleet sen mukaiset. Tulokset kertovat, että hyvästä joukkueesta on tullut erinomainen joukkue”, päävalmentaja kiittelee tunnollisesti harjoittelevaa pelaajistoaan. Brassivahvistus Ana Paula Silva Santos ei pelaa lauantaisessa ottelussa Vantaalla.