OTTELUENNAKKO: PK-35 Vantaa – KuPS la klo 14.00

Kuopion Palloseura kohtaa lauantaina yhden kovimmista haastajistaan

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran tiivistahtinen otteluviikko jatkuu lauantaina Myyrmäen jalkapallostadionilla. Kovatasoinen kotijoukkue PK-35 Vantaa ja KuPS iskevät yhteen Subway Kansallisen Liigan kahdeksannen sarjakierroksen ottelussa, joka alkaa kello 14.00. Jännittävää huippupeliä pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU+ -palvelun kautta.

Kuukauden mittainen vieraspelikiertue alkaa

KuPS-joukkue viettää nyt neljä seuraavaa viikonloppua tien päällä peräkkäisiin vierasotteluihin reissatessaan. Seuraava kotiottelu on ohjelmassa kesäkuun 11. päivänä, jolloin Åland United saapuu vastustajaksi Väre Areenalle. Poikkeuksellinen vieraspelikuukausi alkaa nyt vaativassa paikassa, sillä PK-35 Vantaa on aina kuulunut liigan parhaisiin joukkueisiin. PK on aloittanut tämän sarjakauden erinomaisesti voittaen kaikki kuusi ensimmäistä liigapeliään.

PK-35 Vantaa on jokaisella osa-alueella laadukas liigajoukkue. Lauantainen vieraspeli toimiikin erinomaisena tasonmittarina kuopiolaisjoukkueelle, joka lähtee tavoittelemaan Vantaalta jo kahdeksatta peräkkäistä voittoaan tämän kauden liigassa. ”Etukäteen on kovin vaikea ennakoida, millainen ottelu on tällä kertaa tulossa. Uskon kuitenkin, että me pystymme kontrolloimaan tätäkin peliä. Kotijoukkueellakin tulee tietenkin olemaan pelissä omat pallonhallintavaiheensa ja meidän on oltava niissä tilanteissa tiiviinä”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala pohtii lauantaista vierasottelua.

Ojala: ”PK on löytänyt oikean tien omaan pelaamiseensa”

PK pelaa Ojalan mielestä nyt aiempaa monipuolisemmin. Sarjataulukkokin todistaa vantaalaisten olevan parhaillaan oikealla tiellä. ”Askel kerrallaan he ovat tulleet takaisin omista vaikeista vuosistaan. He ovat löytäneet oikean tien omaan pelaamiseensa: pallonhallinta on edelleen vahvaa, peliin on tullut lisää suoraviivaisuutta ja puolustuspeliin on kiinnitetty enemmän huomiota. Kokonaisuus on tasaisempi ja kuusi voittoa kuudesta ottelusta osoittaa, että siellä on tehty asioita oikein”, Ojala muistuttaa.

PK haluaa tietenkin jatkaa vahvaa menoaan lauantaisessa kotiottelussaankin. ”Joukkueessa on hyviä pelaajia, jotka ovat pysyneet ehjinä ja hyvässä kunnossa. Sen ansiosta he ovat päässeet pelaamaan paljon parhaalla kokoonpanollaan ja se näkyy tuloksissa. PK on hyvin valmennettu laatujoukkue ja kova peli meillä on varmasti edessä”; Ojala korostaa.

KuPS-joukkue pyrkii jokaisessa pelissä omalle huipputasolleen

Kuopiolaiset pystyvät varmasti vastaamaan vantaalaisten hyvälaatuiseen pelaamiseen. KuPS-joukkueen perustaso on erittäin korkealla ja keltamusta pystyi kukistamaan keskiviikkona sitkeästi taistelleen FC Hongan pitkälti oman perusrutiinitason turvin. Honka jäi toisella puoliajalla melko aseettomaksi ja kuopiolaisia onkin erittäin vaikeaa kukistaa silloin, kun joukkue onnistuu nousemaan parhaalle huipputasolleen. Tähän pyritään jokaisessa ottelussa.

”Me teemme jokaiseen otteluun oman pelisuunnitelmansa. Siihen vastustajajoukkue vaikuttaa enemmän kuin se, onko kyseessä koti- vai vierasottelu. Me pyrimme jokaisessa pelissä omalle huipputasollemme. Me teemme laadukkaasti niitä asioita mitä me haluammekin tehdä ja me pyrimme tekemään mahdollisimman hyvän työn jokaisessa pelissä”, päävalmentaja muistuttaa.