OTTELUENNAKKO: PK-35 – KuPS la klo 14.00

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

Keltamustan maalijahti jatkuu lauantaina Pihlajamäessä

Sarjajohdossa olevan Kuopion Palloseuran menestyksekäs pelikausi jatkuu lauantaina pääkaupunkiseudulla. Kotijoukkue PK-35 ja KuPS kohtaavat Subway Kansallisen Liigan 15:nnen sarjakierroksen ottelussa, joka alkaa MagneCit Areenalla Pihlajamäessä kello 14.00. Lauantaista vierasottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU+ -palvelun kautta.

Keltamusta hyökkäysvyöry jatkuu Begollin johdolla

Subway Kansallisen Liigan runkosarjakausi päättyy pian. Meneillään olevaa runkosarjaa on jäljellä enää neljä sarjakierrosta. KuPS pelaa nyt kaksi seuraavaa liigaotteluaan etelässä ja päättää runkosarjan kahdella peräkkäisellä kotipelillä kohdaten Kuopiossa sekä PK-35 Vantaan että HJK:n. Runkosarja sisältää viimevuotiseen tapaan 18 sarjakierrosta, jonka jälkeen liigajoukkueet jakautuvat ylempään ja alempaan loppusarjaan syksyä varten.

KuPS murjoi edellisessä liigapelissään Nurmijärven Palloseuran ja lähtee suurena ennakkosuosikkina myös PK-35-peliin. Odotettavissa onkin jälleen voimakasta hyökkäysvyöryä ykköstykki Lavdije Begollin johdolla. Begolli on tehtaillut tällä kaudella jo 22 liigamaalia ja tavoittelee lisäosumia lauantain pelissä. Uusi amerikkalaishyökkääjä Jada Talley saapui tiistaina Kuopioon ja on harjoitellut muutaman kerran uuden joukkueensa riveissä. Hänen on tarkoitus pelata lauantain pelissä, mikäli pelaajasiirtoa koskevat kansainväliset pelilupa-asiat varmistuvat ottelupäivään mennessä.

Joukkueesta löytyy paljon monipuolista maalintekovoimaa

Valmennusjohto on saanut positiivisen vaikutelman uudesta pelaajasta. ”Talley on ollut treeneissä odotetunlainen pelaaja. Hän pelannee jonkin verran lauantaina ja ottelu sitten näyttää pelaajan kyvyt. Hän on selkeästi ison tilan pelaaja, jollaista me olemme etsineetkin. Puolustaja Taryn Jakubowskin on myös tarkoitus pelata lauantaina. Me olemme varmasti iso ennakkosuosikki nytkin. PK on tosi yhtenäinen, laadukas ja aktiivinen joukkue, joka ei luovuta missään vaiheessa. Tiiviillä puolustuspelillä he varmastikin yrittävät pitää meidät nollilla, hyvä ehjä 90 minuutin peliesitys meiltä jälleen tarvitaan”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala arvioi lauantaista vieraspeliä.

KuPS matkustaa Pihlajamäkeen omaa menestysputkeaan jatkamaan. ”Meneillään oleva runkosarja on sujunut suunnitellusti. Tekemisen taso on ollut toivottua ja monesti jopa ylikin sen. Omalla hyvällä tekemisellä me olemme painaneet monta vastustajaa suorastaan maanrakoon. Maalitykki Begolli on kokonaisuutena kenties isoin tason nostaja viime vuodesta. Hän tekee moitteitta töitä molempiin suuntiin ja on tosi iso pelaaja meille. Hän on mennyt Suomessa joka vuosi eteenpäin ja kova työnteko näkyy nyt. Meiltä löytyy paljon tehokasta maalintekovoimaa ja jos ’Lavi’ ei joskus itse tee, silloin aina joku muu tekee”, Ojala muistuttaa.