OTTELUENNAKKO: PK-35 – KuPS klo 18.30

Kuopion Palloseuran kolmen peräkkäisen vierasottelun kiertue alkaa tänään Pihlajamäessä

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran tiivis pelikausi jatkuu tänään pääkaupunkiseudulla. PK-35 ja KuPS kohtaavat 14:nnen sarjakierroksen liigaottelussa, joka pelataan Algeco Areenalla Pihlajamäessä. Kello 18.30 alkavaa ottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

Kuopiolaisilla on nyt edessään tiukka kahden viikon mittainen ajanjakso. Elokuun alun otteluohjelmassa on ensin kolme peräkkäistä vierasottelua, jotka pelataan kaikki yhden kalenteriviikon sisään. Vaativa peliviikko alkaa tiistaina Pihlajamäestä jatkuen lauantaina Ahvenanmaalla ja ensi viikon tiistaina uudestaan Helsingissä, kunnes edessä on seuraava kotipeli kovaa kilpakumppania Åland Unitedia vastaan. Kovaa harjoitteleva KuPS on valmistautunut huolellisesti kohtaamaan tiukan peliohjelman aiheuttamat haasteet.

”Kovia pelejä on nyt tosiaan tulossa lyhyen ajan sisään. PK on pelannut tällä kaudella ailahtelevasti, he pystyvät kyllä aiheuttamaan ongelmia kenelle tahansa ja hyvänä päivänään pelaavat tosi hyvin. PK on nuori ja innokas ryhmä, jonka kanssa pitää olla tarkkana. Odotan ottelusta aika lailla normipeliä pelinhallinnan suhteen”, KuPS-valmentaja Pauliina Miettinen pohtii tiistai-illan vierasottelua.

Murtautumismallit ovat jatkuvan kehittämisen kohteina

KuPS-joukkue jatkoi vahvoja otteitaan viime lauantaina kukistamalla TPS:n 3-0. Tepsi taisteli sitkeästi tarjoten kotijoukkueelle tiukan vastuksen aina viimeiseen pillinvihellykseen saakka. Kotivoitto oli kuitenkin ansaittu ja vahvaa peliotetta halutaan jatkaa tiistai-iltanakin.

”TPS-pelissä toteutui paljon hyviä juttuja, kuten Lavdije Begollin paluu. Kohtuuhyvä kotivoitto saavutettiin, pelaaminen oli vähän verkkaista mutta meillä oli kovempi rutiinitaso eikä meidän oma pelimme ailahtele niin paljon kuin joillain muilla. TPS-joukkueessa on paljon hyvää potentiaalia ja he jaksoivat kunniakkaasti haastaa meitä loppuun asti. Murtautumisyrityksiä me haluamme edelleen parantaa. Murtautuminen on pelin yksi vaikeimmista ja haastavimmista osa-alueista, niistä näkyi jo hyviä ideoita ja niitä me yritämme toteuttaa jatkossakin”, päävalmentaja toteaa.

Uusi puolustaja Emma Santamäki pelasi lauantaina vahvan ottelun ja uusi keskikenttäpelaaja Yuuka Kurosaki pääsi myös tekemään onnistuneen ensiesiintymisensä pelilupa-asioiden ratkettua hyvissä ajoin. Tiistaina alkava kalenteriviikko sisältää kolme kovaa peliä ja poikkeuksellisen paljon matkustuskilometrejä, joten jokaisen pelaajan arvokasta pelipanosta tullaan tarvitsemaan elokuun alun otteluruuhkassa.