OTTELUENNAKKO: Pistejahti jatkuu Vantaalla

PK-35 Vantaa – Kuopion Palloseura lauantaina 24.4. kello 15.00

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran pelikausi jatkuu lauantaina Myyrmäen jalkapallostadionilla. Kova kotijoukkue PK-35 Vantaa ja KuPS kohtaavat toisen sarjakierroksen liigaottelussa, joka alkaa kello 15.00. Keltamustan tiukkaa pistejahtia pääsee jännittämään RUUTU+ -palvelun suoran lähetyksen välityksellä.

Luvassa laadukas ja intensiivinen kamppailupeli

PK-35 Vantaa on vahvistunut viime vuodesta ja on aloittanut uuden pelikauden vahvalla otteella. PK kukisti ensin HJK:n Suomen cupin välieräottelussa ja taisteli omassa liiga-avauksessaan tasapelin viime vuoden tuplamestarin Åland Unitedin kanssa. Odotettavissa onkin nyt tiukkaotteinen kamppailupeli tämänvuotisen cup-finalistin PK:n kanssa.

”Heillä on nyt hyvä itseluottamus alla ja hyvät tulokset osoittavat hyvää kehittymistä. PK on vahvistunut viime vuodesta ja joukkueessa on laajempi pelaajamateriaali kuin viime kaudella. Pelaamisessa on edelleen paljon samaa, he ovat ehkä hieman suoraviivaistaneet omaa pelaamistaan ja puolustaminen on aiempaa organisoidumpaa. Nyt on sarjassa seuraava steppi edessä: vastustajajoukkue on laadukas ja silloin pelin taso ja intensiteetti nousevat kuin itsestään”, Kuopion Palloseuran päävalmentaja Ollipekka Ojala pohdiskelee lauantaisen vierasottelun lähtöasetelmia.

Hyvä joukkue-esitys lauantain sarja-avauksessa

Kuopion Palloseuran joukkue antoi myös vankat näytöt omasta osaamisestaan viime viikonlopun sarja-avauksessa. Liigatasolla ensiesiintynyt nousijajoukkue Helsingin Palloseura jäi täysin aseettomaksi fyysisesti vahvojen kuopiolaisten hyökätessä koko joukkueen voimin. Hyvin toiminut yhteispeli tuotti ansaitun 4-0-lopputuloksen ja kärkipaikan sarjataulukossa ensimmäisen ottelukierroksen jälkeen. Joukkueen pelaamisessa oli paljon hyvää ja moni uudempi KuPS-pelaaja onnistui HPS-ottelussa erinomaisesti. Sarjakautta onkin hyvä jatkaa tästä eteenpäin omaa peliä vähitellen kehittäen.

”HPS-ottelu oli hyvä aloitus sarjakaudelle. Jalkapallossa on tehnyt silloin hyvän esityksen, jos vastustaja ei saa yhtään laukausta aikaiseksi kohti meidän maalia. Se kertoo siitä, että silloin me olemme itse tehneet aika monta asiaa oikein”, päävalmentaja muistuttaa.

Murtautumisvaiheeseen haetaan rauhallisempia ratkaisuja

Voimakasta hyökkäämistä pyritäänkin jatkamaan aina, kun se vaan on pelillisesti mahdollista. ”Meidän puolustajamme ovat vahvasti osallisina hyökkäyspelissä ja silloin meillä on aika paljon omia pelaajia ylhäällä viimeisellä hyökkäyskolmanneksella. Pelin rakenne on kokonaisuudessaan jo nyt hyvä ja pelissä on paljon hyviä pieniä aihioita, joita me kehitämme ja hiomme paremmiksi”, Ojala toteaa.

Joukkueen pelaamista pyritään koko ajan kehittämään paremmaksi pelikauden edetessä. ”Tiettyä puolustuslinjan pallollista toimintaa me pyrimme viemään eteenpäin tämän viikon aikana. Samoin murtautumisvaiheeseen me koetamme löytää ehkä vielä hieman maltillisempaa etenemistapaa, sillä aina ei tarvitse eikä voikaan onnistua heti ensimmäisellä yrityksellä”, päävalmentaja miettii pelaamisen seuraavia parannuskohteita. Pelaajatilanne on tällä hetkellä hyvällä mallilla ja voittojahtia päästään jatkamaan Vantaallakin parhaimmalla mahdollisella kokoonpanolla.