OTTELUENNAKKO: P-Iirot – KuPS Akatemia la klo 15.30

Voitontahtoinen Akatemiajoukkue matkustaa pistejahtiin länsirannikolle

Ykkösessä pelaavan KuPS Akatemian sarjakausi jatkuu lauantaina länsirannikolla. Akatemiajoukkue matkustaa seuraavaksi Raumalle seitsemännen sarjakierroksen vierasotteluun, jossa kotijoukkue Pallo-Iirot emännöi kuopiolaisia kello 15.30 alkaen. Ottelu pelataan Äijänsuon jalkapallostadionilla.

Hienolle avausvoitolle haetaan nyt lisää jatkoa

Akatemiajoukkue saavutti edellisestä sarjaottelustaan tämän sarjakauden ensimmäisen voittonsa. Tampereen Ilves/2 kukistui viime sunnuntaina pelatussa kotipelissä ansaitusti 2-0. Keltamusta pelasi jälleen hyvää jalkapalloa ja hankki hienon voiton Heidi Leppämäen ja Iida Laakkosen komeilla osumilla. Uuden kuopiolaisjoukkueen yhteispeli paranee viikko viikolta ja Raumalta lähdetäänkin saalistamaan tämän sarjakauden ensimmäistä vierasvoittoa.

”Kyllä tottakai se on meillä nyt seuraavana tavoitteena. Vieraissakin pitää pisteitä onnistua raapimaan, jotta yleensä voi pärjätä missään jalkapallosarjassa. Voittotilin avautuminen toi joukkueelle lisää itseluottamusta ja uskoa siihen omaan pelitapaan, jota me haluamme toteuttaa jokaisessa ottelussa”, päävalmentaja Ali Al-Musawi toteaa.

Leppämäki on vahva fyysinen kamppailupelaaja

Hyökkääjä Heidi Leppämäki on vahva kärkipelaaja, jolta voidaan odottaa ratkaisevia osumia jatkossakin. ”Heidi on vahva hyökkääjä, joka pelaa hyvin ja tekee paljon töitä molempiin suuntiin. Hän on vahva kamppailemaan ja vääntäjä, joka pystyy tarvittaessa pitämään palloa hallussa vähän pitempäänkin hyökkäyspäässä pelitilanteen niin vaatiessa”, valmentaja toteaa. Lauantaina vastaan tulee jälleen hieman erityylinen vastustaja kuin mitä Ilves oli.

”Pallo-Iirot on hyvä ykkösen joukkue. Sen pelaaminen on hieman suoraviivaisempaa ja he haluavat edetä nopeasti ylös. Aika erityylinen joukkue tulee nyt kuin mitä edellinen vastus oli. Ilves-voitto oli hieno suoritus koko joukkueelta. Nollapeli kertoo, että me onnistuimme koko joukkueena hyvin puolustuspelissä. Me teimme tarvittavat maalit, emmekä päästäneet montaa kertaa vastustajaa hyville paikoille. Joitain heikompiakin jaksoja meille pelissä tuli, mutta ne jäivät lyhyiksi. Hyvin me se hoidettiin ja se oli meiltä aika ehjää ja hyvää pelaamista lähes koko 90 minuutin ajan”, päävalmentaja kiittelee taistelutahtoista pelaajistoaan.

Pallonhallintavaihetta pyritään kehittämään paremmaksi

Akatemiajoukkueen pelitapa toimii Al-Musawin mielestä tällä hetkellä lähes toivotusti ja yhteispelaamista pyritään tietenkin koko ajan hiomaan entistäkin paremmaksi joukkueen viikkoharjoituksissa. Työnteon tulokset näkyvät sitten aina seuraavan viikonlopun pelissä. ”Meidän pelitapamme toimii nyt ihan hyvin. Parannettavaa on tietenkin aina, pallonhallintavaiheessa erityisesti. Meidän taitavat pelaajamme pystyvät kyllä siihen. Oli hyvä Ilves-peli ja samaan me pyrimme jokaisessa ottelussa peli peliltä paremmaksi kehittyen”, Al-Musawi huomauttaa.