OTTELUENNAKKO: P-Iirot – KuPS Akatemia la klo 15.00

Akatemiajoukkueen loppusarjapelit alkavat lauantaina Raumalla

Ykkösessä pelaava KuPS Akatemia jatkaa sarjakauttaan syksyn alemmassa loppusarjassa. Syksyn ensimmäinen loppusarjapeli on edessä lauantaina Raumalla, jossa Pallo-Iirot emännöi kuopiolaisia kello 15.00 alkavassa ottelussa. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti ja nyt edessä on kauden kolmas ja viimeinen kohtaaminen.

Akatemiajoukkue lähtee tavoittelemaan alemman loppusarjan ykköspaikkaa. Alempaan sarjaan jääminen oli pieni pettymys, sillä joukkue oli lähes koko kesän ajan neljän parhaan joukossa jääden lopulta niukasti viidenneksi. ”Loppusarjassa me lähdemme voittamaan jokaista peliämme, kuten aina muulloinkin. Mielelläänhän sitä olisi jatkanut ylemmässä loppusarjassa ja saanut hieman kovempia pelejä, jalkapallossa kuitenkin yleensä saa sen minkä ansaitseekin”, valmentaja Ali Al-Musawi arvioi keltamustan loppukautta.

Fyysisesti vahva kotijoukkue on vastassa

Kotijoukkueen pelityyli on hyvässä tiedossa kahden edellisen kohtaamisen ansiosta. Iirot on fyysisesti vahva joukkue, joka pyrkii hyökkäämään suoraviivaisesti. Fyysinen kamppailuvoima on silloin avainasemassa. ”Kesän molemmat matsit olivat tasaisia ja kovia. Tiukka matsi on taas odotettavissa. Viimeksi he tulivat aika suoraviivaisesti, enkä usko että pelityyli olisi nyt isosti muuttunut. Heillä on pari isoa ja fyysisesti vahvaa kärkeä, joita tavoitellaan pitkillä palloilla”, Al-Musawi kuvailee vahvan kotijoukkueen pelityyliä.

”Heidän kärjet ovat hyviä voittamaan palloja ja silloin on oltava valmis vääntämään. Meidän pitää olla valmiita kamppailemaan kakkospalloista ja voittamaan niitä ja pyrkiä saamaan peli haltuun sitä kautta. Kakkospallot ja kaksinkamppailut ovat niitä asioita, jotka kääntävät peliä. Tämä alempi loppusarja on oma sarjansa, jossa me pyrimme ykkössijalle. Peli kerrallaan kuitenkin mennään eteenpäin”, valmentaja sanoo.

KuPS pelaa alemmassa loppusarjassa kaikkiaan viisi ottelua, joista kolme kotona ja kaksi vieraissa. Ensimmäinen kotipeli on ohjelmassa lauantaina 24.9. Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan.