OTTELUENNAKKO: ONS – KuPS la klo 14.00

Liiganousija ONS pääsee kovavireisen mestarijoukkueen kyytiin

Vakuuttavassa sarjajohdossa purjehtivan Kuopion Palloseuran pelikausi jatkuu lauantaina pohjoisessa. Liiganousija Oulun Naisfutis pääsee mittaamaan omaa osaamistaan Subway Kansallisen Liigan 13:nnen sarjakierroksen ottelussa, joka pelataan maineikkaalla Raatin stadionilla kello 14.00 alkaen. Lauantain ottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

KuPS-joukkueen kova potentiaali näkyy tulostaululla

Kuopiolaiset ovat tällä hetkellä erittäin lujassa vedossa. Tästä saatiin näyttöä viime lauantaina, jolloin kova kilpakumppani Åland United joutui nöyrtymään Väre Areenalla maalein 4-0. Tämä on kuopiolaisten suurinumeroisin ja ylivoimaisin voitto Ålandista milloinkaan. Keltamusta pelasi lauantaina suorastaan loistoluokan jalkapalloa ja katsojat saivat nähdä parasta mahdollista kotimaista jalkapalloviihdettä kahden laadukkaan huippujoukkueen esittämänä. Komea kotivoitto oli pelillisesti täysin ansaittu.

”Se on varmasti meidän tämän kauden parhain peliesityksemme. Ehjä ja tuloksellisesti erittäin hyvä esitys. Joukkueen pelillinen potentiaali onnistuttiin kääntämään tulostaululle. Toivottavasti kaikki ottelun nähneet katsojat myös havaitsivat sen, miten laadukasta jalkapalloa tässä sarjassa oikein pelataan”, Kuopion Palloseuran päävalmentaja Ollipekka Ojala muistuttaa.

Murtautuminen ja murtosyötöt ovat pelin avainasemassa

KuPS lähtee lähes jokaiseen liigaotteluunsa isona ennakkosuosikkina. Näin epäilemättä tapahtuu lauantaina Oulussakin. Pelin kuva on monessa liigaottelussa ollut, että kuopiolaiset pitävät palloa pääosin hallussaan ja yrittävät löytää reittejä vastustajan puolustusalueelle maalintekoa varten. Vastustaja tyytyy pääasiassa puolustamaan sinnikkäästi ja koettaa iskeä vastaan siihen tilaisuuden saadessaan. Tämä lienee pelin iso kuva Raatissakin.

”Näinhän se monesti menee. Pelin hallinta on nytkin varmaan meillä. He varmaankin lähtevät puolustamaan matalalta pyrkien sitä kautta pitämään oman maalinsa puhtaana mahdollisimman pitkään. ONS on meille tuttu joukkue ja heillä on kaksi hyökkäävää kärkeä, joita he pyrkivät hyödyntämään. Matalaa puolustusblokkia on varmaankin jälleen odotettavissa ja silloin murtautuminen ja murtosyötöt ovat pelin avainasemassa. Meidän pitää olla ennen kaikkea kärsivällisiä koko 90 peliminuutin ajan, sillä maaleja ei välttämättä saada heti pelin alussa mutta ennemmin tai myöhemmin se tulee varmastikin onnistumaan”, päävalmentaja arvioi lauantaista vieraspeliä.

KuPS-joukkue on hionut peliään Itkonniemen nurmella

Lauantain ottelu pelataan Raatin stadionin luonnonnurmella. KuPS-joukkue on ottanut tällä viikolla tuntumaa luonnonnurmeen harjoittelemalla Itkonniemen hyväkuntoisella nurmikentällä. ”Pelin luonne ei tule isosti muuttumaan pelialustan vaihtuessa. Me haluamme totutella ja saada tuntumaa nurmikenttään ja Ikorilla on hyvälaatuinen nurmi, joten on ollut järkevää treenata nyt siellä. Åland-peli oli hyvää suomalaista laatufutista. Jos siihen jotain parannettavaa haluaa etsiä, niin hyökkäyspelissä me hukkasimme joitain läpiajotilanteita. Viimeisten murtavien syöttöjen ajoitukset liikkeeseen jäivät vielä vähän viipymään ja sitä me voimme edelleen parantaa henkilökohtaisella tasolla”, Ojala toteaa.

ONS-ottelu on meneillään olevan runkosarjan kevätpuolikkaan viimeinen peli. Liigassa alkaa tämän jälkeen kuukauden mittainen EM-kisatauko ja kuopiolaisten sarjakausi jatkuu seuraavan kerran heinäkuun 23. päivänä. ”ONS-pelin jälkeen me treenaamme ensi viikolla maanantaista keskiviikkoon, jonka jälkeen me pidämme puolentoista viikon mittaisen hengenvetotauon, jonka jälkeen kova treeni jälleen jatkuu. Ensi viikolla meille tulee kolme nuorta pelaajaa Espoon Palloseurasta tutustumaan meidän toimintaamme kolmen päivän ajaksi ja lisäksi kuusi pelaajaamme lähtee U23-maajoukkueen mukaan Norja-otteluun”, päävalmentaja kertoo ensi viikon ohjelmasta.