Otteluennakko: KuPSin eurourakka alkaa huomenna Derryssä

Kuopion Palloseuran urakka alkaa huomenna UEFA Europa Conference Leaguen karsinnoissa, kun se vierailee 2. kierroksen avausottelussa irlantilaisen Derry City F.C:n kotikentällä. Peli potkaistaan käyntiin Derryn Ryan McBride Brandywell Stadionilla paikallista aikaa 19:45 (21:45 Suomen aikaa).

Kuopion Palloseura varmisti paikkansa toisella karsintakierroksella voittamalla viime vuonna Suomen Cupin. Ilman aikaisempien euro-otteluiden tuomaa rasitusta keltamustat ovatkin valmiita polkaisemaan käyntiin tämän vuoden europelit.

Derryn kaupungista kotoisin oleva Derry City F.C. aloitti oman eurourakkansa 1. karsintakierrokselta, jossa joukkue kohtasi färsaarelaisen HB Tórshavnin. Ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi maalittomaan tasapeliin Färsaarilla, mutta punavalkoisiin pukeutunut Derry City F.C. onnistui hyödyntämään kotietunsa ja voittivat toisen osaottelun 1-0.

KuPSin pelaajat eivät pysty täysin keskittymään seuraavan kahden viikon aikana ottelupariin, sillä Kuopion Palloseura urakoi europelien keskellä myös kotimaista Veikkausliigaa. Keltamustat pelaavat otteluiden välissä yhden Veikkausliigan ottelun, kun sunnuntaina 30.7. Kuopion Väre Areenalle saapuu KTP.

Mielenkiintoinen eurovastus

Derry City F.C. on kotoisin Pohjois-Irlannista noin 100 000 asukkaan Londonderryn kaupungista. Monet paikalliset kutsuvat kuitenkin kaupunkia Derryksi ja sen huomasi myös KuPSin paikalle saapuessa: monesta tiekyltistä oli maalattu yli sana London. Kaupunki itsessään on toiseksi isoin asukasluvultaan Pohjois-Irlannissa ja samalla viidenneksi isoin koko Irlannin saarella.

Seuran historia on vähintäänkin mielenkiintoinen ja täynnä käänteitä. Vuonna 1928 perustettu Derry City F.C. pelasi seuran alkuhistorian Pohjois-Irlannin sarjoissa, mutta alueen levottomuuksien takia seura pakotettiin eroamaan sarjasta vuonna 1972. Punavalkoiset kuitenkin hyväksyttiin vuonna 1985 Irlannin tasavallan sarjoihin, joissa joukkue pelaa vieläkin. Pieni muuttuja taustalla kuitenkin on, sillä vuonna 2009 alkuperäinen seura erotettiin sarjasta ja lakkautettiin taloudellisten väärinkäytöksien vuoksi, mutta heti seuraavana vuonna perustettu seuraaja jatkaa samalla nimellä.

Derry City F.C. on kokenut europelijoukkue ja tietääksemme ainoa joukkue, joka on osallistunut euroturnauksiin kahden eri maan sarjoista: Pohjois-Irlannista sekä Irlannista. Viime vuosina joukkueen nimi on ollut tuttu näky arvontapalloissa, mutta menestys on monesti loppunut heti ensimmäisellä kierroksella. Seuran ehkä suurin onnistuminen eurokentillä nähtiin 2006 kun joukkue eteni UEFA Cupin ensimmäiselle kierrokselle kaatamalla karsinnoissa IFK Göteborgin ja Gretnan. Ensimmäisellä kierroksella vastaan kuitenkin asettui PSG, joka kaatoi irlantilaiset yhteistuloksin 2-0.

Kolme mielenkiintoista nimeä huomisen vastustajan joukkueesta

Meille, jotka vähemmän irlantilaista jalkapalloa ovat seuranneet voi Derry Cityn pelaajalista näyttää hyvin tuntemattomalta. Haluamme kuitenkin nostaa kolme mielenkiintoista nimeä huomisesta vastustajasta.

Uusi tulokas Paul McMullan saapui Dundee FC:n riveistä vahvistamaan joukkuetta heinäkuun alussa. 27-vuotias laituri omaa vahvan oikean jalan potkutekniikan ja tuo Derryyn lisää pelotetta laidalle. McMullanin CV on vakuuttava ja kokemusta Skotlannin pääsarjasta löytyy vuosien ajalta.

Michael Duffy on sen sijaan Derryn oma kasvatti, joka kävi hakemassa uralle vauhtia Skotlannista ennen paluuta kasvattajaseuraansa. Vasempana laiturina pelaava Duffy on loistava pelaaja yksi vastaan yksi tilanteissa ja miehen kanssa KuPSin puolustuksen pitää olla hereillä. Loistavan keskitystaidon omaava pelaaja antoi aikaisemmassa ottelusarjassa ratkaisevan kulmapotkun, josta Derry City F.C. teki ottelun ja samalla otteluparin ratkaisumaalin.

Englantilainen Sadou Diallo kävi läpi Manchester Cityn junioripolun aina U23 ikään asti, jonka jälkeen keskikenttä pelaaja on hakenut omaa läpimurtoaan. Viime vuonna Derry Cityyn saapunut 24-vuotias nuorukainen on todella vahva kamppailupelaaja. Sadou on myös isossa roolissa joukkueen pallollisessa pelaajamaisessa ja on pelannut loistavia otteluita keskikentän pohjalla.

KuPS tiedostaa huomisen vastustajan vahvuudet

Kuopion Palloseura tutustui huomiseen ottelupaikkaan tänään joukkueharjoituksien muodossa. Kentän pelialustana toimii tekonurmi, joka kuitenkin käyttäytyi hieman eri tavalla harjoituksissa kuin suomessa vastaavat. Lisäksi lisämausteen peliin tuo pelipallo, joka tuntui pelaajien jaloissa hieman erilaiselta kuin kotimaisilla kentillä nähtävät Selectin pallot.

Katso Jani Honkavaaran haastattelu alta:

KuPSin kannattajien liput löydät osoitteesta:

Salasana kups1923

Katso ottelu netistä:

Voit seurata ottelua myös kotisohvalta. Kotijoukkue Derry City F.C:n tuottaman lähetyksen löydät 10 € hintaan täältä: https://www.loitv.ie/en-int/livestream/derry-city-v-kups-finland/1630659


Otteluparin toinen kohtaaminen pelataan Väre Areenalla torstaina 3.8. kello 19:00. Varmista paikkasi katsomossa sillä lippuja on myyty hyvällä vauhdilla:

https://www.tiketti.fi/kups-derry-city-f-c-nir-vare-areena-kuopio-lippuja/92133?b=1