OTTELUENNAKKO: KuPS vierailee Ahvenanmaalla

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu huomenna eli vappuaattona 30.4. kun joukkue vierailee IFK Mariehamnin kotikentällä Wiklöf Holding Arenalla. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 16:00.

KuPSin vaikeasti alkanut Veikkausliigakausi sai positiivisen käänteen viime sunnuntaina, kun keltamustat kaatoivat Ilveksen kotikentällään. Keltamustien kannattajat toivovatkin, että uuden päävalmentajan tuoma herätys kantaisi myös Ahvenanmaalla ja joukkue hakisi kolmen pistettä mukaansa. KuPSilla on tähän mennessä Veikkausliigassa kasassa neljä pistettä, joten täysi pistepotti olisi tervetullut.

IFK Mariehamnin kausi on ollut haastava pisteiden valossa, sillä pistetilille on saatu toistaiseksi vain yksi piste. Joukkue on taipunut FC Lahdelle ja KTP:lle yhden maalin erolla ja ainoan pisteen joukkue otti kotikentällään Ilvestä vastaan 1–1 tasapelillä. Sarjataulukossa IFK Mariehamn miehittää yhdettätoista sijaa yhdellä pisteellään ja maalierolla 4–6.

Keskinäisissä otteluissa KuPS on ollut hallitseva joukkue IFK Mariehamnia vastaan. Viimeisestä 13 keskinäisestä kohtaamisesta KuPS on voittanut 11 ja kaksi kertaa pisteet on jaettu. Ahvenanmaalaisten viimeisen voitto KuPSista on elokuulta 2017. Jäämmekin odottamaan, pystyykö päävalmentaja Jani Honkavaara lisäämään tähän tilastoon KuPSille yhden voiton lisää.

Ahvenanmaalla haetaan uutta nousua

IFK Mariehamn on ollut viimeiset vuodet alemman keskikastin joukkue ja viime kaudellakin ahvenanmaalaiset sijoittuivat sarjataulukon sijalle kymmenen. 2010-luvulla ylempään keskikastiin kuulunut joukkue hakee uutta nousua ja ahvenanmaalaisilla on vielä muistissa vuoden 2016 Suomen mestaruus.

Talven aikana saarelaisten ongelmana oli maalinteko ja seura reagoikin siihen hankkimalla maaliskuussa Ariel ”Tuco” Ngueukamin. Veikkausliigassa 223 ottelua pelannut 34-vuotias hyökkääjä on iskenyt urallaan 71 maalia Suomen kentillä. Viime kaudella hyökkääjä pelasi vielä Ilveksen paidassa, mutta KuPS kannattajille pelaaja on tuttu vuodelta 2019, jolloin mies edusti keltamustia värejä voittaen samalla Suomen mestaruuden.

IFK Mariehamn julkaisi tällä viikolla mielenkiintoisen pelaajahankinnan, kun ahvenanmaalaiset tekivät sopimuksen Cristiano Ronaldon seurakaverin Abdulfattah Tawfiq Asirin kanssa. Hyökkäyspään pelaaja on tehnyt Saudi-Arabian pääsarjassa 28 maalia ja antanut 31 maalin johtanutta syöttöä. Lisäksi Asirilla on tilillä 20 A-maaottelua Saudi-Arabian maajoukkueessa. Asirin uskotaankin tuovan lisää hyökkäysvoimaa IFK Mariehamnin riveihin ja pelaaja on mahdollisesti kokoonpanossa jo huomenna.

Ahvenanmaalaisjoukkue on luonnollisesti tehnyt myös muita hankintoja talven aikana. Lainalle saarelle saapui HJK:sta maalivahti Elmo Henriksson, laituri Samuel Anini Jr. ja keskuspuolustaja Patrik Raitanen. Näistä Patrik Raitanen valitettavasti kuitenkin loukkaantui Liigacupin ottelussa ja on poissa kentiltä polvivamman takia useita kuukausia. Muita mielenkiintoisia talvikauden hankintoja ovat esimerkiksi Daniel Enqvist, Oskari Sallinen, Alan Henrique ja Aly Ndom. Näistä jalustalle voidaan nostaa Ndom, joka saapui Serie C:ssä pelaavasta U.S. Viterbese 1908:sta vapaalla siirrolla helmikuussa.

KuPS lähtee hakemaan saarelta voittoa

Kuopion Palloseuran tuore päävalmentaja Jani Honkavaara ja hyökkäyspään pelaaja Arttu Heinonen lähtivät vierasreissulle hyvillä mielin.

Katso molempien ennakkohaastattelut ottelua ajatellen alla olevalta videolta:

Veikkausliigan ottelu IFK Mariehamn-Kuopion Palloseura Maarianhaminan Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 30.4.2022 kello 16:00.

Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ palvelun kautta. Ruudun suorien ottelulähetysten pariin pääset kampanjahintaan vielä 30.4. saakka. Katso kampanjasta tarkemmin täältä: https://www.ruutu.fi/suomifutis