OTTELUENNAKKO: KuPS – TiPS sunnuntaina klo 16.00

Sarjan kärkikaksikko kohtaa Keskuskentän stadionilla

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura jatkaa omaa sarjakauttaan sunnuntai-iltana omalla kotistadionillaan. KuPS ja sarjakakkosena oleva Tikkurilan Palloseura iskevät yhteen kuudennen sarjakierroksen kärkiottelussa, joka alkaa Keskuskentän jalkapallostadionilla kello 16.00.

Kuopion Palloseuran voimassaolevan kausikortin omistajat pääsevät sisään stadionille omaa kausikorttiaan näyttämällä. Stadionilla ei ole sunnuntaina lipunmyyntiä, pääsylipun hankinta kuitenkin onnistuu, kun ostaa ennakkopääsylipun KuPStoresta nettiosoitteesta: kupstore.fi/product/naisten-liigan-ennakkolippu/

Paikalle saapuvan yleisön toivotaan noudattavan kaikkia voimassaolevia suosituksia ja määräyksiä turvaväleineen ja kasvomaskeineen, jotta turvallisen kotiottelutapahtuman toteutuminen olisi mahdollista. Kiitos !  

KuPS jatkaa sarjakärjessä vakuuttavalla tahdilla

Vahvasti pelaava KuPS on voittanut kaikki tämän kauden viisi pelaamaansa liigaottelua vakuuttavaan tyyliin maalierolla 15-1. Viimeksi oli FC Hongan vuoro jäädä aseettomaksi tehokkaan sarjajohtajan edessä. Sunnuntainen vastustaja Tikkurilan Palloseura on noussut hyvällä pelaamisellaan sarjakakkoseksi. TiPS saavutti hopeamitalin viime kauden liigassa ja saapuu nyt Kuopioon sarjajohtajaa haastamaan.

”TiPS on laadukas ja hyvä joukkue, joka ei ole hirveästi muuttunut viime vuodesta. He pyrkivät hyökkäämään monen pelaajan voimin ja etenemään aggressiivisesti. Mutta silloin kun hyökkää paljon, ei kenttätasapaino ole aina parhaimmassa balanssissa”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala pohtii sunnuntaista kotipeliä.

Ojala: ”Kotona me haluamme määrätä pelin kulkua”

KuPS hyökkää myös voimakkaasti jokaisessa pelissään, erityisesti kotikentällä. Luvassa onkin vauhdikas liigapeli, jossa tapahtuu paljon tilanteenvaihtoja ja peli tulee sen johdosta aaltoilemaan päädystä päätyyn.

”Me pyrimme kontrolloimaan pelin tempoa samalla tavalla kuin Honka-ottelussa. Se meillä on parantunut tosi paljon viime vuodesta. Kotona me haluamme määrätä pelin kulkua, eikä pisteitä täältä helpolla viedä. Oikeaan suuntaan me on menty koko ajan ja pelaajat tekevät hyvää työtä päivästä toiseen. Se konkretisoituu nyt hyvinä lopputuloksina. Meitä on vaikea voittaa ja jokainen vastustaja joutuu aina jollakin tavalla reagoimaan meihin muuttamalla jonkin verran omaa pelaamistaan. Me sen sijaan pystymme pitkälti pitämään ison linjan itse”, päävalmentaja muistuttaa.

Tiivistahtinen kolmen ottelun peliviikko huipentuu sunnuntaiseen TiPS-kamppailuun. Ojala vakuuttaa, että joukkueessa riittää tehokasta energiaa tiukan viikon loppuhuipennukseenkin. ”Hyvä kärkipeli saadaan sunnuntaille. Me olemme pelanneet tällä viikolla järkevästi rasituskuormitusta jakaen, joten jokaisella pelaajalla on annettavaa. Me olemme valmiita TiPS:n kohtaamiseen”, päävalmentaja toteaa.

Seuraa häntä: puolustaja Gabriella Cuevas

Kuopion Palloseuran uusi amerikkalaistoppari Gabriella Cuevas (kuvassa) johtaa keltamustan puolustuspelaamista päällikön ottein. Koko joukkueen vahva puolustuspelaaminen näkyy sarjataulukossa: KuPS on päästänyt tähän mennessä vain yhden takaiskumaalin ja senkin erikoistilanteesta. Vastustajat eivät ole toistaiseksi kyenneet tekemään ainoatakaan pelitilannemaalia kuopiolaisten verkkoon. Cuevasin vahvoja otteita kannattaa seurata nyt sunnuntainakin. ”Cuevas on erittäin monipuolinen pelaaja, joka on tuonut omalla tekemisellään paljon lisää meidän pelaamiseen. Hän on todella rauhallinen pallon kanssa ja tekee paljon peliä edistäviä ratkaisuja”, päävalmentaja sanoo.