OTTELUENNAKKO: KuPS taistelee cupin välieräpaikasta

FC Honka – Kuopion Palloseura sunnuntaina klo 13.00

Subway Kansallisen Liigan pronssimitalijoukkueen Kuopion Palloseuran pelikausi jatkuu sunnuntaina Espoossa. Suomen Cupin puolivälieräottelu FC Honka – KuPS pelataan Esport Areenassa kello 13.00 alkaen. Puolivälieräottelu pelataan lopulliseen ratkaisuunsa saakka eli tarvittaessa taistellaan jatkoaika ja lauotaan mahdollinen rangaistuspotkukilpailu voittajan ratkaisemiseksi. Ottelun voittaja etenee jatkoon cupin välieriin neljän parhaan joukkueen joukkoon, välierien runkopelipäivä on lauantaina 3.4.

Tämän vuoden kovin kilpailullinen koitos

KuPS-joukkue on harjoitellut tiukan ohjelman mukaisesti alkuvuoden aikana. Pelaajat ovat tehneet treeneissä lujasti töitä ja kova työnteko näkyy kentillä laadukkaina peliesityksinä. Kovatasoinen HJK kukistui edellisessä harjoituspelissä 2-0 Lavdije Begollin ja Anni Hartikaisen osumilla. Sunnuntaina luvassa on tämän vuoden kovin kilpailullinen ottelu, jossa on iso kilpailullinen panos. KuPS lähtee hankkimaan Espoosta voittoa ja jatkopaikkaa omaan vahvaan joukkuepelaamiseensa luottaen.

”Fiilikset ovat meillä tosi hyvät. On hyvä saada peli, jossa on panosta. Me olemme valmiita”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala arvioi sunnuntaista ottelua. KuPS-joukkue pystyy omalla hyvällä pelaamisellaan kukistamaan kenet tahansa ja seuraavana tavoitteena onkin nyt kovan Honka-joukkueen kaataminen sen omalla kotiareenalla. Tässä onnistuminen edellyttää kuopiolaisjoukkueelta jälleen erittäin hyvää yhteistä onnistumista.

”Meidän pitää pystyä samantyyppiseen koko joukkueen esitykseen kuten viimeksi HJK:ta vastaan. Omalla hyökkäyspelaamisella me haluamme tehdä maaleja, sitä me haluamme viedä edelleen eteenpäin hyvä kenttätasapaino säilyttäen ja omaa maalia suojellen kuten HJK-pelissä tapahtui”, päävalmentaja muistuttaa.

Hyvistä asetelmista alkavaan liigakauteen

Subway Kansallisen Liigan uusi jännittävä sarjakausi 2021 alkaa kuukauden kuluttua. Liigakauden avausottelu on ohjelmassa lauantaina 17. huhtikuuta. Ojala on tyytyväinen joukkueen pelaajatilanteeseen ja pelaajien tunnolliseen työntekoon tiivistahtisen harjoituskevään aikana.

”Tilanne on tosi hyvä. Rankin treenijakso on takana toistaiseksi, pelaajat vetivät sen tosi hyvin läpi. Hyvästä tilanteesta me pääsemme valitsemaan kokoonpanon jokaiseen otteluun. Kevät on mennyt toivotusti kuten me parhaimmillaan ajattelimmekin”, päävalmentaja muistuttaa.