OTTELUENNAKKO: KuPS taistelee cupin finaalipaikasta

Åland United – Kuopion Palloseura lauantaina klo 17.00

Subway Kansallisen Liigan
pronssimitalijoukkueella Kuopion Palloseuralla on pääsiäislauantaina edessään tämän pelikauden toistaiseksi merkittävin ottelutapahtuma. Edessä on Suomen Cupin tiukka välieräottelu Åland United – KuPS, joka pelataan Wiklöf Holding Areenalla kello 17.00 alkaen. Välieräottelu pelataan lopulliseen ratkaisuunsa saakka eli tarvittaessa taistellaan jatkoaika ja lauotaan mahdollinen rangaistuspotkukilpailu voittajan ratkaisemiseksi. Ottelun voittaja etenee cupin loppuotteluun, joka pelataan syksyllä.

Uusintanäytös viime vuoden jännitysnäytelmästä

Samat joukkueet kohtasivat toisensa viime vuonnakin cupin välierävaiheessa. Åland United oli silloin parempi voitettuaan erittäin tiukan välieräpelin dramaattisesti rankkarikisan kautta. Viimeiseen asti taistellut KuPS joutui silloin nielemään pettymyksen kyyneliä Ålandin edetessä ensin cup-voittoon ja sittemmin aina tuplamestaruuteen saakka.

KuPS-joukkue on vahvistunut tälle kaudelle jokaisella osa-alueella ja lähtee nyt saavuttamaan revanssia kovasta kotijoukkueesta. Molemmat joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja sen johdosta luvassa on jälleen huippujännittävä jalkapallonäytös kahden täysin tasaväkisen joukkueen välillä. Tiedossa on lujaa taistelua jokaisesta pallosta koko lauantai-illan ajaksi.

Ojala: ”Me olemme valmiita voittamaan pelejä”

Cupissa hankittu Honka-voitto osoittaa, että KuPS-joukkue pystyy venymään erinomaisella tavalla tiukassakin paikassa. Venymistä vaaditaan jälleen lauantaina tuplamestarin kotikentällä ja tässä onnistuminen edellyttää kuopiolaisjoukkueelta erittäin hyvää yhteistä onnistumista. Voittoa himoitseva KuPS-joukkue on valmis kohtaamaan lauantaiset haasteet.

”Honka-voitto osoittaa, että joukkue on mennyt eteenpäin pelillisesti ja myös psyykkisellä puolella. Me olemme valmiita voittamaan pelejä. Tällaiset tilanteet eivät enää tule pelaajille eteen ensimmäistä kertaa, sillä monella pelaajalla alkaa olla takanaan kokemusta. Tärkeintä on pitää oman pelin rakenne kasassa ja kontrolloida sitä kautta peliä. Tosi nälkäisinä me otteluun lähdemme”, Kuopion Palloseuran päävalmentaja Ollipekka Ojala pohtii välieräottelun ennakkoasetelmia.

Hyökkääjien Emmaliina Tulkin ja Gentjana Rochin osumat toivat kuopiolaisille hienon voiton Espoossa pelatusta puolivälieräottelusta. Tehokkuutta tarvitaan myös lauantaisessa välieräpelissä, jotta hieno haave finaalipaikasta pääsisi tällä kertaa toteutumaan. Pelaajat ovat valmiita laittamaan kaiken peliin voitokkaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

”Hyvällä itseluottamuksella finaalipaikkaa hakemaan”

”Revanssia me lähdemme hakemaan. Unitedissa on tapahtunut tosi iso muutos ja myös sen pelitapa on vaihtunut. Tosi hyvällä itseluottamuksella me lähdemme finaalipaikkaa hakemaan. Tuloksesta pelataan ja me uskomme, että meidän oman pelin rakenne on hyvällä mallilla. Pientä hienosäätöä tehdään vastustajan mukaan ja viikon harjoituksissa haetaan hyvää pelifiilistä ja itseluottamusta vieläkin korkeammalle”, päävalmentaja sanoo.

”Me tiedämme, mitä eteen on tulossa. Molemmat joukkueet tuntevat varmasti toisensa. Lauantain peli tulee ratkeamaan molemmissa bokseissa. Hyökkäyspäässä me olemme olleet tosi vaarallisia ja oma puolustuspää on pidettävä jatkossa entistäkin tiiviimpänä. Tosi vauhdikas peli tulee, sillä kumpikaan joukkue ei tule kentälle kyttäilemään. Intoa puhkuen kohti finaalia”, Ojala tiivistää lauantaiset tavoitteet.