OTTELUENNAKKO: KuPS – PKKU su klo 16.00


Kuopion Palloseura kohtaa liiganousija Pallokerho Keski-Uusimaan Väre Areenalla

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu sunnuntaina jälleen oman kotiyleisön edessä. Sarjaohjelmassa on nyt kahdeksannen kierroksen kotiottelu, jossa kohdataan liigaan noussut uusi vastustajajoukkue Pallokerho Keski-Uusimaa. Kuopiolaisseuran läheinen ja pitkäaikainen yhteistyökumppani Kuopion Energia toimii kello 16.00 alkavan kotiottelun otteluisäntänä. PKKU-ottelu on myös osa jalkapallopäivän etkoja.

PK Keski-Uusimaa onkin kuopiolaisyleisölle uusi tuttavuus, sillä joukkueet eivät ole aiemmin kohdanneet liigatasolla. Sen sijaan seurat ovat kohdanneet toisensa yhden kerran kauden 2022 Suomen Cupissa, jolloin joukkueet oli arvottu samaan alkulohkoon. Cupin peli oteltiin 19. helmikuuta Lippumäen jalkapallohallissa, jossa KuPS eteni vakuuttavaan 6-0-kotivoittoon.

”Ketään ei ole varaa aliarvioida tässä sarjassa”

KuPS-joukkue jatkaa omaa liigakauttaan hyvistä asemista pienen sarjatauon jälkeen. Kuopiolaisten aktiivinen pelitapa on osoittautunut toimivaksi ja tehokkaaksi ja hyvää pelireseptiä pyritään jatkossakin toteuttamaan jokaisessa ottelussa. Tampereelta kairattiin arvokas 2-3-vierasvoitto Gentjana Rochin (2) sekä Nanna Savolaisen hienojen onnistumisten ansiosta ja kolmea pinnaa tavoitellaan sunnuntain kotipelistäkin.

”Iso ennakkosuosikki me varmasti olemme. Me pyrimme pitämään palloa hallussamme ja vyöryttämään hyökkäyksiä vastustajan maalille. Pallonmenetysten jälkeisiin pelitilanteisiin pitää kiinnittää erityistä huomiota, sillä ne ovat kriittisen tärkeitä. PKKU on pyrkinyt hyökkäämään niiden jälkeen suoraviivaisesti tällä kaudella”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi pohtii sunnuntai-illan kotiottelua.

”Ilves-voitto oli joukkueelta hyvä työnäyte erityisesti sikäli, että tulimme kahden maalin takaa lopulta voittoon saakka. Se ottelu oli jälleen hyvä osoitus ja opetus siitä, että ketään ei ole varaa aliarvioida tässä sarjassa”, päävalmentaja muistuttaa.

KuPS-joukkue pelasi edellisen ottelunsa kaksi viikkoa sitten Tampereella. Seuraava liigaottelu on edessä viikon kuluttua Jyväskylässä ja sitä seuraava sarjaottelu on ohjelmassa juhannuksen jälkeen, joten kesäkuussa ottelutahti ei ole niin tiivis kuin tähän asti.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on image-1.png


”Volyymia vastustajan maalille ja paljon palloja boksiin”

”Luulen että pieni sarjatauko teki pelaajille erittäin hyvää. He saivat nyt huilata hetken, taukoja kun ei pitkän kauden aikana liikaa ole. Töitä on kuitenkin tehty koko ajan hyvällä asenteella, sillä juuri tällä viikolla pidetyt fyysiset testit osoittavat jälleen sen, että eteenpäin on menty”, päävalmentaja kiittelee.
   
”Voimme varmasti odottaa, että me hallitsemme jälleen peliä, mutta helposti se ei koskaan tapahdu. Etukäteen on aina vaikea arvioida, minkälainen pelisuunnitelma meillä on sunnuntaina vastassamme, kun vastustajat muuttavat omaa pelaamistaan meitä vastaan. Peli sen sitten näyttää. Me pyrimme joka tapauksessa pitämään palloa mahdollisimman paljon ja pidämme siten omista perusperiaatteistamme kiinni. Vahva eteenpäinpyrkivä pallonhallinta tuo mukanaan myös maalipaikkojakin. Päämääränä on saada volyymia vastustajan maalille, saada paljon palloja sisään vastustajan boksiin ja sitä kautta myös päästä laukomaan paljon”, Kumpuniemi hahmottelee kotiottelun pelisuunnitelmaa.