OTTELUENNAKKO: KuPS – PKKU la klo 16.30

Liigamestari KuPS tähtää cupissa kahdeksan parhaan joukkoon

Suomen mestarijoukkueen Kuopion Palloseuran pelikausi 2022 jatkuu jälleen lauantaina Lippumäen hienossa jalkapallohallissa. KuPS ja Pallokerho Keski-Uusimaa kohtaavat Suomen Cupin B-lohkon ottelussa, joka alkaa kello 16.30.

Ottelun pääsylipun hinta on 5 euroa ja lippu tulee ostaa ennakkoon netistä KuPStoresta, jonne pääset tästä linkistä: https://www.kupstore.fi/product/naisten-suomencup-ennakkolippu/

Pääsylippuja ei ole myynnissä pelipäivänä Lippumäen hallin ovilla. Voimassaolevalla Kuopion Palloseura Oy:n kausikortilla saa vapaan sisäänpääsyn lauantaiseen cupin peliin. Halliin voidaan ottaa sisään 150 katsojaa. Cup-ottelua voit seurata suorana lähetyksenä myös KuPS TV Liven YouTube-kanavalta. Ottelussa testataan uutta striimausohjelmistoa, jonka myötä ottelulähetysten laatua ja katsomiskokemusta pyritään parantamaan merkittävästi. Ottelun striimi on maksuton, tervetuloa kanavalle!

Energinen PKKU pyrkii prässäämään ylhäältä

Lauantainen vastustaja PK Keski-Uusimaa pelaa tänä vuonna naisten ykkösessä. PKKU vieraili viikko takaperin Kuopiossa pelaten cupissa 1-1-tasapelin KuPS Akatemian kanssa. Taitavalle vierasjoukkueelle on nyt luvassa astetta haastavampi iltapuhde, kun vastaan asettuu Suomen paras seurajoukkue. Kotijoukkue KuPS lähtee hakemaan lauantaisesta cupin pelistä voittoa, joka takaisi keltamustalle varman jatkopaikan cupin puolivälieriin kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon.

”Voittoa ja jatkopaikkaa me ilman muuta lähdemme hakemaan lauantaina. Cupin puolivälierät pelataan parin viikon kuluttua maaliskuun alussa ja sinne me tietenkin tähtäämme. PKKU on nuorekas ja energinen joukkue, jolla on selkeästi oma peli-identiteetti. Joukkue pyrkii pelaamaan omaa peliään ja pyrkii prässäämään ylhäältä. He varmaankin joutuvat nyt tekemään omaan pelaamiseensa jonkinlaisia muutoksia meidät kohdatessaan. Oman pelin kautta meidän pitää mennä lauantaina ja meidän pelaajamme ovat kyllä valmiita pelaamaan”, päävalmentaja Ollipekka Ojala pohtii cupin pelin asetelmia.

Kolme KuPS-pelaajaa on maajoukkuetehtävissä

Kolme KuPS-pelaajaa puuttuu lauantaisesta kokoonpanosta maajoukkuekomennusten johdosta. Puolustaja Anni Hartikainen ja hyökkääjä Anna-Stina Simonen ovat parhaillaan U19-maajoukkueen kovatasoisella turnausmatkalla Espanjassa. Puolustaja Gabriella Cuevas on liittynyt Dominikaanisen tasavallan A-maajoukkueeseen, joka kohtaa loppuviikon MM-karsintapeleissään Grenadan (17.2.) ja Cayman-saaret (20.2.).

Kuopiolaisten tämän kevään harjoituskausi on edennyt helmikuussa hieman hajanaisissa tunnelmissa. Joukkueessa on ilmennyt viime aikoina runsaasti sairastumistapauksia ja täysimittainen joukkueharjoittelu on ollut sen johdosta hankalaa. Edellinen cupin pelikin jouduttiin pakon edessä perumaan, hankalin vaihe alkaa olla vähitellen takanapäin ja pelaajat pääsevät pian jälleen laadukkaaseen arkeen kiinni. Kaikkia käytettävissä olevia pelaajia tullaan nyt tarvitsemaan lauantaisessa cup-ottelussa ja arvokasta peliaikaa on siten tarjolla runsaasti. ”On mukavaa päästä jälleen pelaamaan. Takaisin arkeen pääsy on nyt pääasia. Poissaolot ovat haitanneet meitä paljon viimeiset pari-kolme viikkoa ja pääasia onkin nyt, että me pääsemme pelaamaan lauantaisen ottelun”, Ojala toteaa.