OTTELUENNAKKO: KuPS – PK-35 Vantaa su klo 16.00

Vahvasti taisteleva keltamusta haluaa palata jälleen voittojen tielle

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran värikäs sarjakausi jatkuu sunnuntaina jälleen oman kotiyleisön edessä. KuPS ja PK-35 Vantaa kohtaavat 12:nnen sarjakierroksen ottelussa, joka pelataan Väre Areenalla kello 16.00 alkaen.

Hyvin alkaneelle sarjakaudelle haetaan jälleen jatkoa

Kuopiolaisten kymmenen liigaottelun mittainen tappioton sarja katkesi keskiviikon kotipelissä. KuPS-joukkue taisteli erinomaisella asenteella alivoimalle jouduttuaan ja samanlaista taistelumeininkiä halutaan jatkaa sunnuntain kotipelissäkin. Vierasjoukkueelle on luvassa tukalat paikat Väre Areenan helteessä. Keskiviikon värikkäät pelitapahtumat on käyty läpi loppuviikon joukkuepalaverissa ja erityisesti vastustajan erikoistilanteiden puolustamiseen on kiinnitetty entistä enemmän huomiota. Keltamusta lähtee PK-peliin voitontahtoisin mielin.

”Nyt tulee erilainen peli kuin keskiviikkona. Åland on aika suoraviivaisesti rymistelevä tilanteidenvaihto- ja erikoistilannejoukkue. PK pyrkii sen sijaan rakentamaan itse tilanteita omasta maalivahdistaan alkaen. Pelaamisessa on sen ansiosta enemmän rytmiä ja silloin pelin virtausta on helpompi kontrolloida. Voittojen tielle me haluamme tottakai palata, se on päämääränä sunnuntaina”, päävalmentaja Ollipekka Ojala miettii sunnuntaisen kotiottelun ennakkoasetelmia.

Viihdyttävä liigakamppailu on jälleen luvassa

Maalivahti Emma Immonen katseli punaista korttia keskiviikkoillan kotiottelussa ollen nyt kahden ottelun mittaisessa pelikiellossa. Hienosti pelannut Iina Rautiainen kantaa torjuntavastuuta kahdessa seuraavassa sarjapelissä ja B-juniori Meeri Karjalainen nousee nyt mukaan liigajoukkueen maalivahtiryhmään. Vantaalaisten aktiivinen pelityyli sopii kuopiolaisille erinomaisesti kahden taitojoukkueen päästessä ottamaan mittaa toisistaan.

”PK on hyvä pallollinen joukkue, joka pyrkii pelaamaan nimenomaan pallonhallinnan kautta. He ovat siinä hyviä ja se sopii meille. Peliin tulee nyt enemmän rytmiä kuin jos he hyökkäisivät suoraviivaisesti ja nyt meille itsellemme tulee enemmän hyviä mahdollisuuksia pallonriistoihin sekä sitä kautta tilaisuuksia päästä paremmin iskemään epäorganisoitunutta vastustajajoukkuetta vastaan. Peli tulee vaihtelemaan ja aaltoilemaan enemmän ja sen johdosta tulee jälleen viihdyttävä ottelu”, Ojala muistuttaa.

Keltamusta tulee olemaan vahva loppukaudellakin

Kuopiolaiset taistelivat keskiviikkona vajaalla mallikkaasti loppuun saakka. Joukkue on pelannut tähän mennessä erittäin vahvan alkukauden eikä ole mitään syytä epäillä, etteikö keltamusta olisi yhtä vahva myös loppukauden aikana.

”Paketti on meillä kokonaisuudessaan hyvin kasassa, eikä meillä ole tarvetta isoihin muutoksiin. Nuo keskiviikkoiset asiat kuuluvat futikseen. Meidän valmentajien pitää olla entistä valmiimpia kaikenlaiseen, mitä pelikentällä voi tapahtua. Åland-pelissä me emme pysyneet täysin niissä rooleissa, mitkä oli etukäteen määrätty. Pelaamisen perusasioita on pelaajille jälleen terotettu. Vajaallakin me pystyimme rakentamaan pitkiä ja hienoja pallonhallintajaksoja ja tasainen peli se oli tilastojenkin mukaan”, Ojala huomauttaa.