OTTELUENNAKKO: KuPS – PK-35 Vantaa la klo 15.00

Keltamustan runkosarjakausi huipentuu kahteen kovaan kotipeliin

Sarjajohdossa olevan Kuopion Palloseuran voitokas pelikausi jatkuu lauantaina Väre Areenalla. KuPS ja kova kilpakumppani PK-35 Vantaa kohtaavat Subway Kansallisen Liigan 17:nnen sarjakierroksen kotiottelussa, joka alkaa kello 15.00. Päättymäisillään olevaa runkosarjaa on jäljellä enää kaksi sarjakierrosta ja KuPS kohtaa viimeisessä runkosarjapelissään toisen kovatasoisen kilpakumppanin HJK:n, tämäkin ottelu pelataan Väre Areenalla elokuun loppupuolella. 18 sarjakierroksen mittainen runkosarjakausi on tämän jälkeen paketissa.

Begolli ja Sirenit palkitaan pelaajaesittelyjen yhteydessä

Lauantain ottelutapahtumassa vietetään hienoa keltamustaa palkintohetkeä. Taitavat keskikenttäpelaajat Emmi ja Oona Siren palkitaan molemmat 100 pelatun liigaottelun rajan saavuttamisesta ja tehohyökkääjä Lavdije Begolli saa haltuunsa kuukauden parhaan pelaajan palkinnon, jo toista kertaa tällä liigakaudella.

Uuden amerikkalaisvahvistuksen Jada Talleyn on määrä pelata ensimmäistä kertaa oman kotiyleisön edessä. Laitahyökkääjä pääsi tekemään viime viikonloppuna oman KuPS-debyyttinsä pelaten HPS-ottelussa 62 peliminuuttia tehden heti ensimmäisen maalinsakin. ”Hän on nopea pelaaja ilman palloa ja pallon kanssa ja hän pystyy juoksemalla menemään vastustajan ohi. Hänellä on hyvät laitahyökkääjän ominaisuudet”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala muistuttaa.

PK-35 Vantaa ja HJK ovat kuopiolaisten suurimmat haastajat tämänvuotisessa mestaruuskamppailussa. Kuopiolaisten runkosarjavoitto varmistui matemaattisesti maanantai-iltana ja runkosarjan viimeisissä kotipeleissä haetaan parhaita mahdollisia asemia syksyn loppusarjaa varten.

KuPS on jyrännyt vakuuttavasti omalla kotiareenallaan

”Sarjatilanne on nyt se, että PK:n on voitettava meidät lauantaina pysyäkseen edelleen mukana syksyn mestaruustaistelussa. Runkosarjavoitto ratkesi meille maanantai-iltana PK:n hävittyä HJK:lle 1-3. PK voitti meidät keväällä 2-1 ja se on meidän ainoa häviömme liigassa. Toista kertaa me emme aio heille hävitä, joten revanssia me haemme lauantaina. Kotona me olemme olleet suhteellisen vahvoja ja seitsemän kotiottelun maaliero on meille 36-1. Ainoastaan Ilves on onnistunut tekemään maalin meidän verkkoon Väre Areenalla ja tämä tapahtui lumituiskussa pelatussa sarja-avauksessa maaliskuussa”, Ojala laskeskelee.

Runkosarjavoitto täytti KuPS-joukkueen yhden välitavoitteen, kauden isot päätavoitteet ovat vielä edessä. ”Peli kerrallaan me olemme menneet koko ajan eteenpäin ja focus on nyt kokonaan lauantain liigapelissä. PK on muokannut omaa pelitapaansa hieman suoraviivaisemmaksi ja on saavuttanut paljon hyviä tuloksia. Uskon, että he ottavat kevään kotivoitostaan hyviä asioita mukaan tähän peliin ja tulevat lauantaina varmaankin hieman enemmän puolustuspelin kautta”, päävalmentaja arvelee.