OTTELUENNAKKO: KuPS – PK-35 Vantaa la klo 14.00

Uuden päävalmentajan Pauliina Miettisen kotidebyyttiottelu Väre Areenalla

Kuopion Palloseuran värikäs sarjakausi Subway Kansallisessa Liigassa jatkuu lauantaina jälleen omalla kotikentällä. Kova kilpakumppani PK-35 Vantaa saapuu vastustajaksi yhdeksännen sarjakierroksen kotiotteluun, joka alkaa Väre Areenalla kello 14.00. Kuopion Palloseuran läheinen ja pitkäaikainen yhteistyökumppani PUMA toimii jännittävän kotipelin otteluisäntänä.

Ensimmäistä kertaa kuopiolaisjoukkueen päävalmentajan roolissa

KuPS-joukkueen uusi päävalmentaja Pauliina Miettinen sai toivomansa alun uudelle päävalmentajauralleen. Ilves kukistui viime viikonloppuna Tampereella pelatussa vierasottelussa maalein 0-2 ja kuopiolaisjoukkueen pelaamisessa näkyi paljon toivottuja elementtejä. Lauantaina on vuorossa uuden päävalmentajan tunteikas kotidebyytti oman kotiyleisön edessä.

”Viimeksi kävin täällä valmentajan roolissa syksyllä 2021, jolloin Tikkurilan Palloseura saavutti liigassa hopeamitalit. En ole itse koskaan valmentanut täällä omassa kotikaupungissani Kuopiossa, joten lauantainen kotipeli on tosiaan ensimmäinen kerta ikinä valmentajan roolissa. Työtä on nyt ollut todella paljon ja kovat kiireet ovat jatkuneet, mutta kivaa on silti ollut”, Miettinen kuvailee omia paluutunnelmiaan.

”Intensiteetin on oltava korkea heti alusta alkaen”

KuPS lähtee lauantaiseen kotiotteluunsa sarjakolmosen paikalta vierasjoukkueen ollessa liigassa viidentenä. Moni vastustajajoukkue on saapunut Kuopioon prässäämään kotijoukkuetta ylhäältä rikkoakseen keltapaitojen taitavan pelinrakentelun ja Miettinen odottaa näin tapahtuvan lauantainakin.

”Odotan heiltä korkeaa prässiä. Avainkysymys silloin on, miten me itse onnistumme sen purkamaan. PK pelaa fiksusti ja he ovat sen johdosta vaikea vastus. He ovat pelaava ja liikkuva joukkue, joka pystyy hyvään pallonhallintaan. Haluan lauantaina kovatempoisen pelin. Intensiteetin on oltava korkea heti alusta alkaen ja toivottavasti tulee kovatempoinen peli. Silloin vastustaja alkaa karisemaan viimeistään 70 peliminuutin kohdalla ja saadaan siten pois omalta mukavuusalueeltaan”, päävalmentaja suunnittelee.

”Kaikkemme annetaan ja kehitytään jokaisella osa-alueella”

Puolustaja Selma Vidgren on liittynyt kesäkuun alussa joukkueen riveihin uutena pelaajana. Hän on mahdollisesti valmennusjohdon käytettävissä jo lauantaina, mikäli pelaajaa koskevat kansainväliset pelilupa- ja muut paperiasiat saadaan järjestymään asianmukaiseen kuntoon pelipäivään mennessä.

Miettinen on tyytyväinen Ilveksestä saavutettuun vierasvoittoon ja odottaa omiltaan hyvää esitystä nyt lauantainakin. ”Ilves-pelin ensimmäisellä puoliajalla pelaajat yrittivät toteuttaa niitä asioita mitä me pyysimmekin ja siihen olen tyytyväinen. Me loimme ottelussa myös paljon maalintekopaikkoja. Jonkin verran me pelasimme myös pitkiä pystypalloja, mutta ensisijaisesti meidän pitää pystyä pelaamaan monipuolisesti. Voittamaan me lähdemme lauantainakin. Kaikkemme annetaan ja kehitytään jokaisella osa-alueella”, päävalmentaja sanoo.