OTTELUENNAKKO: KuPS – PK-35 Vantaa keskiviikkona klo 18.15

Cup-mestari Kuopion Palloseuralla on mahdollisuus tuplamestaruuteen keskiviikkoillan kotipelissään

Tuoreen cup-mestarin Kuopion Palloseuran menestyksekäs pelikausi jatkuu tiiviillä ottelutahdilla. Tämän kalenteriviikon ohjelmassa on kaksi kovaa liigapeliä, kun keskiviikkoiltana kohdataan ensin kotikentällä PK-35 Vantaa ja lauantaina vuorossa on vierasottelu Espoossa FC Honkaa vastaan. Keskiviikkoillan kotiottelu PK-35 Vantaata vastaan alkaa Väre Areenan tunnelmallisessa iltavalaistuksessa kello 18.15 kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin Genelecin toimiessa illan otteluisäntänä.

Pikainen paluu arkeen riemukkaan cup-huuman jälkeen

Sata vuotta täyttänyt Kuopion Palloseura ylsi sunnuntaina uuteen historialliseen saavutukseen voittamalla ensi kertaa naisten Suomen Cupin. Voitontahtoinen KuPS-joukkue eteni upeaan finaalivoittoon neljä maalia latoneen Gentjana Rochin johdolla. Genelecin kummipelaaja Rochi esittelee kotiyleisölle cupin voittopokaalia PK-pelin alkuseremonioiden yhteydessä, jolloin myös Roosa Ariyo palkitaan elokuun parhaana liigapelaajana.

Joukkue juhli hienoa cup-mestaruuttaan ansaitulla antaumuksella. Nyt on edessä nopea paluu arkisen aherruksen pariin. Joukkueella on mahdollisuus varmistaa keskiviikkoiltana kolmas peräkkäinen liigamestaruus ja sen toteutuminen edellyttää pelaajistolta jälleen täysipainoista yhteistä onnistumista.
 
”Kotiin tullessamme me vietimme iloisia voitonjuhlia ja bussissa laulu raikui. Nyt pitää syttyä jälleen nopeasti uudestaan ja samoilla cupin höyryillä me lähdemme liigapeliinkin. Henkiseen ja fyysiseen palautumiseen on käytetty maksimaalisesti kaikki se aika mikä meillä on ollut käytettävissä ja nyt me haluamme iskeä skorpionin loppuiskun tähän peliin”, päävalmentaja Pauliina Miettinen pohtii keskiviikkoillan liigapeliä.

Taitava PK haastaa kuopiolaiset hyvällä pallollisella osaamisellaan

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran runkosarjan päätöskierroksella elokuun lopussa. Myyrmäessä pelattu värikäs ottelu päättyi tasapeliin 2-2 ja PK viimeisteli silloin kaksi taidokasta maalia kuopiolaisten verkkoon. Keltapaidoilta vaaditaankin keskiviikkoiltana erittäin hyvää onnistumista, jotta voitto pystyttäisiin saavuttamaan.

”PK on samantyylinen joukkue kuin aina ennenkin. Pallonhallinta on heille tärkeää ja he yrittävät pelata hyvää pallollista peliä jopa eniten kaikista muista liigajoukkueista. Siitä kunniaa ja arvostusta heille. PK on hyvä ja yritteliäs joukkue, jonka pelaamista on kiva katsoa”, päävalmentaja kuvailee vastustajan ominaisuuksia.

Henkinen taisteluasenne tulee olemaan voiton avaimena keskiviikkoiltanakin. ”Energiaa pitää jälleen saada peliin sekä samanlaista hyvää sitoutumista, yhteistyötä ja kommunikaatiota kuin cupin finaalissa oli. Loppuottelussa me teimme hommat kentällä hyvin ja lopputulosta tulee kunnioittaa. Finaalissa meillä oli hyvä puolustus ja yhtenäisesti hyvä puolustusmoraali. Me lähdemme pelaamaan keskiviikkona tasapainoista peliä. Kovalla työnteolla peli aina kääntyy jos on kääntyäkseen ja HJK-peli kääntyi sillä tavalla meille”, Miettinen toteaa. Amerikkalaispuolustaja Hannah Shartsin varoitustili on tullut täyteen ja edessä on nyt yhden ottelun mittainen pelikielto. Sharts ei siten pelaa keskiviikkoillan kotiottelussa.

Otteluisäntä: