OTTELUENNAKKO: KuPS – PK-35 la klo 15.00

Kuopion Palloseura jatkaa voittojahtiaan lauantaina Väre Areenalla

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura jatkaa menestyksekästä sarjakauttaan lauantaina Väre Areenalla. Viidennen sarjakierroksen kotiottelussa kohdataan helsinkiläinen PK-35 kello 15.00 alkaen. Kuopion Palloseuran läheinen yhteistyökumppani PUMA toimii lauantaisen kotipelin otteluisäntänä. Tervetuloa peliin koko perheen voimin !

Ottelun aikana tarjoamme tulevan äitienpäivän kunniaksi kaikille äideille kakkukahvit. Tervetuloa Väre Areenalle, osta liput ennakkon:

https://www.tiketti.fi/kups-pk-35-vare-areena-kuopio-lippuja/89444?b=1Viides peräkkäinen voitto kotijoukkueen tavoitteena

Kuopiolaisten oma liigakausi on alkanut vahvalla otteella: mestarijoukkue on voittanut kaikki tämän kauden neljä ensimmäistä liigapeliään ja tavoittelee lauantaina jo viidettä peräkkäistä voittoa. Turussa pelatusta vierasottelusta saavutettiin arvokas voitto ja hyvää menoa aiotaan jatkaa lauantain sarjakierroksellakin.

”Meidän oma pelimme on aika hyvällä tasolla tällä hetkellä ja eteenpäin mennään viikko viikolta. Joukkuekokonaisuus on aika hyvä ja otteluista saatava data tukee silmämääräistä havaintoa siitä, että peli menee siihen suuntaan kuin me haluammekin. Voittoa tietenkin haetaan lauantainakin. Peli kerrallaan me menemme eteenpäin ja me haluamme pelin kehittyvän edelleen. Oma peli edellä mennään, sillä se tuo tuloksen”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala korostaa.

Ojala: ”Kotona me haluamme ottaa kuskin paikan”

PK-35 saapuu Kuopioon nuorekkaalla ilmeellä kokeneen päävalmentajansa Rami Rantasen johdolla. Ojala odottaa vierasjoukkueelta tiukkaa vastusta lauantain pelissä. ”PK on aika lailla samanlainen joukkue kuin viime vuonna, joitain pelaajia sieltä lähti pois ja joukkue on jonkin verran nuorentunut. Heillä on hyviä yksilöitä ja he tulevat tänne pelaamaan nuorekkaalla innolla, oletettavasti myös ainakin jonkin verran prässäämään meitä”, Ojala arvelee. Kuopiolaisilla on takanaan kaksi hankalaa vierasottelua ja nyt edessä on hieman toisenlainen ottelu.

”Espoo ja Turku ovat yleensä vieraspeleistämme hankalimpia. Kotona me haluamme ottaa kuskin paikan ja isokokoinen kotikenttä on meille etu, sillä tiloja on paljon enemmän ja vastustajan on silloin vaikeampi puolustaa niitä. Viime vuonna aika moni vastustaja saapui tänne pääasiassa puolustamaan matalalla blokilla kuin käsipallossa ikään, nyt monet joukkueet pyrkivät aktiivisesti prässäämään meitä aika ylhäältä. Se on pelkästään hyvä asia, sillä se sopii hyvin myös meidän omaan peliajatuksemme”, Ojala toteaa.

”Vastustajan prässipeli avaa meille uusia tiloja edetä”

Prässiä vastaan pelaaminen ja sen purkaminen kehittää Ojalan mielestä KuPS-joukkueen omaa pelitapaa entistäkin monipuolisemmaksi, erityisesti syksyn europelejä varten joissa pitää olla valmis kohtaamaan paljon kovempaa prässipeliä toteuttavia eurooppalaisjoukkueita. Liigapeleissä pääsee siten paremmin valmistautumaan tulevaan.

”Silloin kun vastustaja nostaa omaa pakettiaan ylemmäs ja prässäämällä tuntee pääsevänsä paremmin peliin mukaan, silloin meille löytyy enemmän tiloja edetä. Tilaa tulee aina jonnekin muualle. Me haluamme pelata pallolla ja silloin meillekin voi tulla pieniä pelillisiä virheitä ja jopa pallonmenetyksiä joista vastustaja saattaa päästä rankaisemaan, mutta sen riskin me haluamme ottaa. Tämän kauden tilastodata kertoo kuitenkin, että me olemme nyt monessa asiassa edellä viime kautta: meillä on laukauksia, maaleja, pallonhallintaa ja luotuja paikkoja nyt enemmän kuin viime kaudella, vaikka vastustajat koittavatkin häiritä omalla prässillään meidän peliä enemmän kuin mitä viime kaudella tapahtui”, Ojala vertailee sarjakausien välisiä eroja.

Otteluisäntä: