OTTELUENNAKKO: KuPS – PK-35 la klo 14.00

Keltamustan jännittävä mestaruusjahti jatkuu lauantaina Väre Areenalla

Subway Kansallisen Liigan
meneillään oleva sarjakausi on edennyt loppusuoralleen ja tämän kauden Suomen mestaruus ratkeaa lopullisesti kolmen viimeisen ottelukierroksen aikana. Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran mestaruusjahti jatkuu lauantaina Väre Areenalla, jolle helsinkiläinen PK-35 saapuu vastustajaksi mestaruussarjan kolmannen sarjakierroksen kello 14.00 alkavaan kotipeliin.

KuPS aloitti syksyn loppusarjan kotivoitolla HPS:stä ja jatkoi voittokulkuaan viimeksi Vantaalla. Nyt vastassa on PK-35, seuraavaksi kohdataan vieraskentällä Åland United ja viimeisessä liigaottelussa kohdataan HJK Väre Areenalla, jonka jälkeen liigakausi 2022 on lopullisesti paketissa. Lauantaisesta kotipelistä tavoitellaan jälleen kolmea pistettä oman kotiyleisön tukemana. ”Asetelma on, että nyt tulee ihan erilainen peli kuin keskiviikkona. Kentälle pitää pakkosaumassa laittaa tuoretta jalkaa ja kokoonpanoon tulee siten väistämättä joitain muutoksia. Peliaikaa tulee olemaan tarjolla monelle vähemmän pelanneelle pelaajalle”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala ennakoi seuraavaa liigaottelua.

”Parempaa laukaisutarkkuutta ja erikoistilanteisiin lisää ryminää”

Päävalmentaja odottaa haastavaa peliä lauantai-iltapäivälle. ”PK puolustaa matalalta tiiviisti, eikä tule olemaan mikään helppo tehtävä murtautua läpi maalipaikoille. Lauantaina meidän pitää erityisesti muistaa se, että ottelu kestää täydet 90 minuuttia. Meidän pitää olla ehdottomasti kärsivällisiä ja meidän on luotettava omaan pelitapaan. Tulos tulee nytkin oman tekemisen kautta kuten aina ennenkin”, valmentaja muistuttaa.

Kuopiolaisilla oli runsaasti hyviä tilaisuuksia keskiviikon europelissä ja erityisesti laukaisutarkkuuteen pyritään saamaan nyt selvää parannusta. ”Meidän pitää laukoa vastustajan maalia kohti enemmän kuin keskiviikkona. Erikoistilanteisiin tarvitaan myös lisää ryminää, enää niissä ei väistellä. Keskiviikkona ensimmäinen puoliaika oli hyvä, mutta tehottomuus vaivasi. Lauantaisen liigapelin iso merkitys on siinä, että moni pelaaja pelaa nyt mahdollisesta paikasta keskiviikon avauskokoonpanoon. Joukkueessa on kova kilpailu pelipaikoista keskiviikon europeliä varten”, Ojala sanoo.

KuPS joutui lopulta taipumaan St.Pöltenille erinomaisen peliesityksen ja lujan taistelun jälkeen. Pettymyksen tunteet on nyt käsitelty ja seuraaviin peleihin lähdetään sisuuntuneella mielellä. Joukkue haluaa edelleen esittää parasta osaamistaan syksyn tiukoissa ratkaisuotteluissa.

”Nyt lauantaina meillä on edessämme seuraava finaali”

”Pelaajien fiilikset olivat keskiviikon pelin jälkeen tosi pettyneet. Me muistutimme heille, että tämä on kuitenkin vasta puoliaika. Me osoitimme kaikille, että me pärjäämme kyllä ja että sauma on yhä olemassa. Meidän pitää olla ylpeitä siitä, että omalla hyvällä tekemisellä me olemme ansainneet oman paikkamme olla täällä asti”, Ojala muistuttaa.

”Nyt lauantaina meillä on edessämme seuraava finaali ja sen jälkeenkin meillä on edelleen useita ottelupalloja vielä jäljellä. Tämä on huippuhyvä tilanne meille kaikille ja nyt syksyllä meillä on edessämme ainoastaan isoja otteluita. Me olemme valmistautuneet etukäteen tähän tilanteeseen ja lauantaina tarvitaan koko joukkueen vahva yhteinen panos. Pelirohkeuden pitää näkyä lauantaisessa ottelussa”, päävalmentaja vaatii. Hyökkääjä Lavdije Begolli ja puolustaja Gabriella Cuevas ovat sivussa lauantaisesta kokoonpanosta loukkaantumisten johdosta.