OTTELUENNAKKO: KuPS – ONS lauantaina klo 14.00

Kuopion Palloseura jatkaa pistejahtiaan lauantaina Väre Areenalla

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran pelikausi 2022 jatkuu lauantaina jälleen oman kotiyleisön edessä. KuPS on aloittanut uuden liigakauden kahdella komealla voitolla ja jahtaa lauantaina kolmatta peräkkäisvoittoa liiganousija ONS:n saapuessa vastustajaksi Subway Kansallisen Liigan kolmannen sarjakierroksen kotiotteluun, joka alkaa Väre Areenalla kello 14.00. Kuopiolaisseuran läheinen ja monivuotinen yhteistyökumppani Feelback Group toimii kotipelin otteluisäntänä.

Ruuskasen sisarukset joukkueiden kapteeneina

KuPS hankki viime sarjakierroksella dramaattisen vierasvoiton Maarianhaminasta. Otteluisäntä Feelback Groupin kummipelaaja Nanne Ruuskanen ratkaisi tiukan Åland-ottelun onnistuneella lisäajan maalilaukauksellaan ja arvokkaat liigapinnat lähtivät siten mukaan Kuopioon. Puolustaja viimeisteli Ahvenanmaalla tämän pelikauden ensimmäisen liigaosumansa ja hän toimii lauantaina keltapaitojen kapteenina.

Lauantaina on luvassa Ruuskasten kohtaaminen, sillä KuPS-puolustajan sisko Natasa Ruuskanen pelaa nykyisin ONS:ssa toimien oululaisjoukkueen kapteenina. Natasa pelasi KuPS:ssa yhteensä kymmenen sarjaottelua 2019-2020 ja saapuu nyt tutulle peliareenalle vierasjoukkueen riveissä. Sisarusten kohtaaminen joukkuekapteeneina on liigatasolla hyvin harvinaislaatuista.

Tehopelaaja Begolli loistaa liigan maalitykkinä

Tehohyökkääjä Lavdije Begolli johtaa Subway Kansallisen Liigan maalintekijätilastoa neljällä täysosumallaan. ”Lavi” on antanut kanssapelaajilleen yhden maalisyötön ja on hankkinut loistoesityksillään yhteensä neljä Subway-tähteä. Maajoukkuetehtävissä olleet Anni Hartikainen, Anna-Stina Simonen, Gabriella Cuevas ja Gentjana Rochi ovat palanneet reissuiltaan Kuopioon. Lauantaiseen kokoonpanoon on mahdollisesti tulossa pieniä muutoksia normaaliin verrattuna.

Kuopiolaisten liigakausi on alkanut ennakkotoiveiden mukaisesti ja positiiviselle aloitukselle haetaan lauantaina jatkoa. ”Kuusi pistettä kahdesta pelistä on toivottu aloitus. Ahvenanmaalla meillä oli välillä vaikeata, nyt sieltä otettiin kolme pistettä mukaan. Meidän oma tasomme on korkea ja me kontrolloimme kaikkia pelejä pääosin”, päävalmentaja Ollipekka Ojala kuvailee alkukauden onnistumista. Lauantaisessa kotiottelussa pitää koko joukkueen onnistua jälleen hyvin, jos ottelusta aiotaan sarjapisteitä saavuttaa.

Ojala: ”Meidän on oltava ensisijaisesti kärsivällisiä”

KuPS lähtee lauantaiseen peliin isona ennakkosuosikkina ja kotiottelu tulee siten todennäköisesti etenemään keltamustan vahvassa komennossa. ”Nyt tulee varmaankin eriluonteinen ottelu kuin Maarianhaminassa. ONS on tosi nuori joukkue ja odotan, että meillä voi olla jopa kuuden pelaajan puolustuslinja vastassa”, Ojala toteaa ja muistuttaa, että kärsivällisyys on keskeisin työväline sitkeän puolustusmuodostelman murtamiseen.

”Sellaisesta jalkapallo-ottelusta tulee monesti vaikea, jossa selkeä ennakkosuosikki kohtaa tiukasti puolustavan nousijan. Meidän on oltava lauantaina ensisijaisesti kärsivällisiä, sillä ottelua ei tarvitse eikä aina pystykään ratkaisemaan heti ensimmäisen puoliajan alussa. Peliaika kestää täydet 90 minuuttia ja meidän on oltava omassa hyökkäyspelissämme monipuolisia. Meidän on jaksettava etsiä oikeita välejä sekä haettava sitä kautta maalintekopaikkoja monipuolisesti”, päävalmentaja muistuttaa.