OTTELUENNAKKO: KuPS – ONS la klo 14.00

Kuopion Palloseura aloittaa uuden liigakauden lauantaina Väre Areenalla

Suomen mestarijoukkueen Kuopion Palloseuran uusi liigakausi 2023 alkaa lauantaina Väre Areenalla. Oululainen ONS saapuu vastustajaksi sarjakauden avausotteluun, joka alkaa kello 14.00. Kuopiolaisseuran läheinen yhteistyökumppani Genelec toimii lauantaisen pelin otteluisäntänä.

Stadionin sisääntuloportit ja lipunmyyntipiste avautuvat lauantaina kello 13.00. Aikuisten pääsylippu maksaa 10 euroa, aleryhmien pääsylippu 5 euroa, voimassaolevalla Kuopion Palloseuran kausikortilla 2023 saa vapaan pääsyn lauantain kotipeliin. Tervetuloa seuraamaan uuden sarjakauden vauhdikasta avausottelua Väre Areenalle !

Liput kannattaa hankkia etukäteen Tiketti.fi palvelut kautta:

Osta pääsyliput ennakkoon tästä!

Kiivas taistelu tämän kauden liigamestaruudesta alkaa

KuPS aloittaa nyt viidennen sarjakautensa valtakunnan pääsarjatasolla. Kaksi peräkkäistä Suomen mestaruutta saavuttanut joukkue haluaa säilyttää asemansa sarjan kärkipäässä ja joukkueella on takanaan onnistunut kevätkausi, jossa ainoana kauneusvirheenä on epäonninen rankkaritappio HJK:lle. Keltamusta lähteekin voitontahtoisella ilmeellä tämän kauden mitalijahtiin.

”Tunnelmat ovat meillä luottavaiset. Me olemme näyttäneet aiempinakin vuosina, että me olemme pystyneet lunastamaan ennakkosuosikkiin kohdistuneet odotukset paineettomasti. On positiivinen etuoikeus saada olla ennakkosuosikki sarjaan”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala kuvailee kotijoukkueen tunnelmia lauantaisen avausottelun kynnyksellä. ”Pre-season onnistui meillä kaikin puolin positiivisesti ja sen perusteella on jo nyt nähtävissä, että me saamme joukkueesta parhaan kapasiteetin irti. Paras KuPS tullaan näkemään kesällä ja erityisesti syksyllä eurocupeissa, sillä syksyllä me haluamme olla kaikkein parhaimmillamme”, Ojala toteaa.

Forsblomin ja Silva Santosin taitavia otteita kannattaa seurata

KuPS lähtee lauantaiseenkin kotipeliinsä isona ennakkosuosikkina ja ottelun iso kuva lienee samantapainen kuin monesti aiemminkin. ”ONS on hieman arvoituksellinen vastustaja, kovin tarkkaa ennakkokuvaa siitä ei oikein ole. Varmaan he tulevat tänne Kuopioon puolustamaan ja suojelemaan omaa maaliaan mahdollisimman hyvin. Meillä on kaikki valmiina lauantain peliin”, Ojala sanoo. Keskikenttäpelaaja Emmi Siren ja puolustaja Liina Nora eivät pelaa lauantaina ja laitapuolustaja Anni Hartikaisen pelaaminen on vielä epävarmaa.

Ojala kehottaa katsojia seuraamaan uusien pelaajien Wilma Forsblomin ja Ana Paula Silva Santosin otteita. ”Molemmat pelaajat ovat hyviä pallon kanssa. Wilma on hyvä hyökkäävä pelaaja ja Ana Paula on tosi viihdyttävä hyökkäävä pelaaja. Molemmat tekevät pallon kanssa hyviä juttuja”, päävalmentaja muistuttaa. Hän ennakoi kilpailun kiristyvän ja tason nousevan tämän kauden liigassa. ”Sarja on varmaan tasoittunut sijoilla kolmesta seitsemään. Mestaruustaistelu käytäneen jälleen HJK:n ja KuPS:n välillä, muuten on aika tasaista. Moni seura on vahvistanut rivejään hyvillä pelaajahankinnoilla. Se joka kokee kauden aikana vähiten notkahduksia, se kruunataan kauden päätteeksi mestariksi”, Ojala ennustaa.