OTTELUENNAKKO: KuPS – NJS la klo 16.00

Kovakuntoinen sarjajohtaja hyökkää liiganousijan kimppuun

Sarjajohdossa olevan Kuopion Palloseuran pelikausi jatkuu lauantaina omalla kotikentällä pitkän sarjatauon jälkeen. KuPS ja liiganousija Nurmijärven Palloseura kohtaavat Subway Kansallisen Liigan 14:nnen sarjakierroksen ottelussa, joka alkaa Väre Areenalla kello 16.00.

Maalijahti jatkuu ykköstykki Begollin johdolla

Subway Kansallisen Liigan sarjakausi alkaa kallistua jälkimmäiselle puoliskolleen. Meneillään oleva runkosarja päättyy noin kuukauden kuluttua elokuun lopussa, jonka jälkeen kuusi parasta liigajoukkuetta jatkavat tiukkaa mestaruustaistelua ylemmässä loppusarjassa. Elokuu tuo mukanaan myös mestareiden liigan alkukarsintaturnauksen pelit. Loppukausi tulee siten olemaan täynnä merkityksellisiä ja tärkeitä otteluita.

Keltamustan maali- ja pistejahti jatkuu seuraavaksi lauantaisessa NJS-ottelussa, johon KuPS lähtee sarjatilanteen perusteella melkoisen ylivoimaisena ennakkosuosikkina. ”Me olemme valmistautuneet huolellisesti loppukautta varten. Pari-kolme viikkoa on treenattu normaalia napakammin, sillä me haluamme kehittyä ja mennä eteenpäin. Keväällä pelatussa NJS-ottelussa oli iso tasoero. Jokainen ottelu on aina oma yksikkönsä ja nolla-nollasta lähdetään nytkin etenemään. Oma suoritus sitten näyttää, mikä tasoero on nyt. Olen tosi tyytyväinen siihen, miltä oma peli näyttää tällä hetkellä ja miten hyvin pelaajat toteuttavat treeneissä harjoiteltuja asioita”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala pohtii lauantaisen kotipelin ennakkoasetelmia.

Uusi hyökkääjä tuo joukkueeseen lisää juoksuvoimaa

Amerikkalaishyökkääjä Jada Talley saapuu Kuopioon ensi viikolla. Uusi vahvistus tuo joukkueeseen ennenkaikkea lisää kovan luokan juoksuvoimaa. ”Jada on tosi nopea pelaaja. Hän pystyy juoksemaan vastustajan puolustuslinjan taakse. Me tarvitsemme sellaista pelaajaa, joka pystyy johtoasemassa juoksemaan vastustajan linjan taakse naulaamaan pelin silloin kun vastustaja nostaa omaa linjaansa vähän ylemmäksi. Juoksuvoimaisuus ja pallon kuljettaminen vauhdissa ovat ne kaksi vahvaa ominaisuutta, jotka tuovat uutta lisäarvoa meidän joukkueeseemme ja hyökkäyspelaamisemme”, Ojala korostaa.

Kuopiolaiset pääsevät parhaimmista mahdollisista lähtökohdista etenemään kohti loppukauden ratkaisevia otteluita. ”Meillä on sen suhteen tosi hyvä tilanne. Puolustaja Anna Nurmi on tosin jonkin aikaa sivussa, puolustaja Taryn Jakubowski on sen sijaan tekemässä paluuta. Uusi hyökkääjä tulee ensi viikolla. Hyvässä asemassa me olemme jatkoa varten”, Ojala toteaa.