OTTELUENNAKKO: KuPS kohtaa kotiavauksessa HPS:n

Subway Kansallisen Liigan pelikausi alkaa lauantaina

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran uusi sarjakausi 2021 alkaa lauantaina. Suomalaisessa jalkapalloilussa vietetään tänä vuonna hienoa juhlavuotta: nyt alkaa 50:s naisten pääsarjakausi Suomessa. Kuopion Palloseura avaa oman liigakautensa kotipelillä, jossa vastustajana on nousijajoukkue Helsingin Palloseura. Kello 16.00 alkava kotiottelu pelataan suljettujen ovien takana ilman yleisön läsnäoloa. Jännittävää kotiavausta pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

Voitontahtoisella ilmeellä kolmanteen liigakauteen

Kuopiolaisilla on takanaan tiivistahtinen alkuvuoden harjoitusjakso. Pelaajat ovat tehneet kevään aikana kovasti töitä ja tunnollinen työnteko on näkynyt pelikentillä hyvinä peliesityksinä. Nyt alkaa kova taistelu tämän pelikauden liigapisteistä. KuPS saavutti viime vuonna seurahistoriansa ensimmäisen SM-mitalin naisten jalkapalloilusta ja tavoitteet on asetettu nytkin korkealle keltamustan joukkueen aloittaessa kolmannen liigakautensa.

”Me olemme sarjakauden avaukseen niin valmiita kuin olla voi. Me olemme pelanneet kaksi hyvää ottelua Suomen cupissa ja kaikki ylimääräinen jännitys jäi sinne. Cupin välierässä meillä oli liikaa ylimääräistä turhaa jännittämistä, sen me olemme käsitelleet pois. Kevät on mennyt suunnitellusti, harjoittelu on ollut onnistunutta ja pelaajat ovat pysyneet ehjinä. Valmiita ollaan”, päävalmentaja Ollipekka Ojala kuvailee joukkueen tunnelmia lauantaisen sarja-avauksen alla.

Pelin rakenne on entistä parempi ja selkeämpi

Kuopiolaisten isona tavoitteena on voittaa nyt alkava sarja, mutta joukkueelle on asetettu myös pienempiä pelillisiä välitavoitteita, joihin pyritään yltämään pelikauden edetessä. Tarkoituksena on jatkaa pitkään kestänyttä hyvää kehittymisprosessia.

”Kevään aikana me olemme saaneet pallollisen pelaamisen rooleja selkeämmiksi ja sitä kautta pelin rakenne on entistä parempi. Me pyrimme pelaamaan aina mahdollisimman hyvin. Tätä me olemme kehittäneet viimeiset neljä kuukautta ja meillä on nyt kuusi kuukautta aikaa kehittää tätä vieläkin paremmaksi peli peliltä eteenpäin edeten”, Ojala korostaa.

KuPS-joukkue haluaa edelleen tarjota yleisölle hyökkäysvoittoista ja maalirikasta pelityyliä. ”Pääperiaatteemme on hyökkäyspelaamisessa. Me tulemme tekemään paljon maaleja. Me olemme hyökkäävä joukkue ja puolustussuuntaan me olemme aiempaa yhtenäisempiä. Meillä on runsaasti hyvää yksilötaitoa, jolla me pystymme ratkomaan pelejä”, päävalmentaja muistuttaa.

HPS aloittaa liigataipaleensa Keskuskentän stadionilla

Perinteikäs helsinkiläisseura aloittaa nyt ensimmäisen sarjakautensa naisten liigatasolla. HPS on pelannut pitkän seurahistoriansa aikana yhteensä 26 sarjakautta miesten SM-sarjassa vuosina 1930–1964 ja aloittaa naisten pääsarjataipaleensa lauantaina Kuopiossa.

”Uskon, että he luottavat pelaamisessaan edelleen samoihin asioihin, joilla he nousivat liigaan. He eivät tule tänne vain puolustamaan, vaan pyrkivät pelaamaan omaa peliään. Se puolestaan avaa meille hyviä mahdollisuuksia pallonriistoihin ja niiden jälkeisiin tilanteenvaihtoihin. HPS on kokenut joukkue, jossa on hyviä nuoria pelaajia ja vahva valmennusryhmä. Seura muodostaa oman hienon yhteisönsä”, Ojala muistuttaa. Kovaa hyökkäävä KuPS-joukkue tulee oletettavasti hallitsemaan paljon palloa lauantain pelissä ja silloin on pystyttävä antamaan murtavia pystysyöttöjä, joilla onnistutaan läpäisemään vastustajan asettama tiivis puolustusrintama.

Seuraa häntä: puolustaja Taryn Jakubowski

Kuopiolaiset jatkavat päättäväistä maalijahtiaan kahden tehotykin johdolla. Hyökkääjät Gentjana Rochi ja Aino Kröger valtasivat viime kaudella sarjan maalintekijätilaston kaksi kärkisijaa ja tänä vuonna joukkueesta löytyy lisää uutta maalitekovoimaa. ”Me olemme saaneet myös keskikentälle lisää maalintekovaarallisuutta. Puolustaja Taryn Jakubowski tulee myös tekemään maaleja. Hän on tosi aktiivinen hyökkäyssuuntaan ja tekee laitanousuja hyökkäyspeliämme tukien. Häntä kannattaa seurata”, päävalmentaja vihjaa. Puolustuspelin johtaja Gabriella Cuevas ja keskikenttäpelaaja Emma Peuhkurinen pääsevät Jakubowskin tavoin tekemään omat liigadebyyttinsä lauantaina keltamustassa peliasussa.