OTTELUENNAKKO: KuPS – JyPK su klo 14.00

Sarjajohtaja Kuopion Palloseura hyökkää sarjajumbon kimppuun

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran piste- ja voittojahti jatkuu sunnuntaina jälleen oman kotiyleisön edessä. Voitokkaasti etenevä KuPS ja sarjajumbona pisteittä oleva Jyväskylän Pallokerho kohtaavat 14:nnen sarjakierroksen ottelussa, joka pelataan Väre Areenalla kello 14.00 alkaen. Stadionilla vietetään sunnuntaina hienoa keltamustaa tuplapelipäivää ja JyPK-ottelu toimii värikkään pelipäivän avausotteluna.

Amerikkalaispelaaja Pantuson kotidebyytti odotettavissa

Kuopion Palloseuran uusi amerikkalaisvahvistus Allison Pantuso pääsi tekemään oman KuPS-debyyttinsä viime viikonlopun HJK-ottelussa. Keskikenttäpelaaja ehti pelata Klubi-matsissa varttitunnin verran ja sunnuntaina hänellä on mahdollisuus päästä pelaamaan ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä. ”Näillä näkymin hän aloittaa sunnuntaina”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala kertoo.

Nuorekas JyPK saapuu Kuopioon innokkaalla ja yritteliäällä pelaajaryhmällä. Sunnuntaina on jälleen tiedossa kotijoukkueen voimakasta ja vahvaa hyökkäysvyöryä heti alkuvihellyksestä lähtien. ”Pelin henki on varmaan aika selvä. Uskoisin meidän kontrolloivan ottelun tapahtumia ja JyPK tulee etsimään hetkiä haavoittaa meitä. JyPK oli pirteä edellisessä pelissään Honkaa vastaan. Jokaisesta pelistä on saatavilla aina kolme tärkeää sarjapistettä ja me teemme jokaiseen otteluun aina normaalin täysipainoisen valmistautumisen, niin tapahtuu nytkin”, Ojala korostaa.

KuPS teki uuden piste-ennätyksensä liigatasolla

KuPS saavutti viime viikonloppuna seurahistoriansa ensimmäisen vierasvoiton HJK:sta liigatasolla. Klubi kärsi kirvelevästi jo neljännen peräkkäisen kotitappionsa vahvojen kuopiolaisten käsittelyssä. KuPS on kerännyt tähän mennessä 13:ssa runkosarjapelissä jo 34 sarjapistettä, joka on yhden enemmän kuin koko viime kauden 18:n ottelun mittaisessa runkosarjassa. Tämän kesän runkosarjaa on enää neljä sarjakierrosta jäljellä sunnuntain jälkeen ja kuopiolaiset tavoittelevat vahvasti runkosarjan voittoa omaan hyvään pelaamiseen nojaten.

”Samalla tavalla me pyrimme edelleen jatkamaan kuin HJK-pelissä. On mukava pelata kotona ja jatkaa oman pelaamisen viemistä eteenpäin. Peleissä nähdään, miten hyviä me olemme ja mitä pitää kehittää. Siksi näitä hommia tehdään”, Ojala muistuttaa.

Jakubowskin tilalle haetaan korvaavaa pelaajaa

Maalivahti Iina Rautiainen on pelannut erinomaisesti päästyään pelivuoroon Emma Immosen kahden ottelun mittaisen pelikiellon aikana. Immosen pelikielto on nyt päättynyt. Puolustaja Taryn Jakubowski on sen sijaan sivussa koko loppukauden HJK-ottelussa sattuneen loukkaantumisen johdosta. ”Me etsimme tuolle pelipaikalle uutta korvaavaa pelaajaa, jos sopiva ehdokas löytyy”, päävalmentaja kertoo.