OTTELUENNAKKO: KuPS – JyPK la klo 15.00

Kuopion Palloseura kohtaa liiganousija Jyväskylän Pallokerhon Lippumäen jalkapallohallissa

Subway Kansallisen Liigan uuteen pelikauteen valmistautuva Kuopion Palloseura jatkaa tämän kevään harjoituspelejään lauantaina Lippumäen jalkapallohallissa. Liigaan takaisin noussut Jyväskylän Pallokerho saapuu vastustajaksi iltapäivän harjoituspeliin, joka alkaa kello 15.00. Yleisöllä on tähän peliin vapaa sisäänpääsy, nettistriimiä ei ole tällä kertaa tulossa.

Innokas nousijajoukkue saapuu näyttämään osaamistaan

JyPK pelasi viime vuonna Ykkösessä onnistuen tekemään nopean ja hienon paluun liigatasolle. Nyt on odotettavissa eriluonteinen harjoituspeli kuin viime viikonloppuna, jolloin HJK tarjosi kuopiolaisille tosi kovan vastuksen ja intensiivisessä ottelussa taisteltiin tiukkaa tasatahtia koko 90 minuuttia. Kotijoukkue KuPS ottanee nyt vuorostaan pelikontrollin vankasti itselleen päästen määräämään pelirytmiä vahvan pallonhallintansa kautta.

”Kyllä omana oletuksenamme näin on. Se hallinta pitää kuitenkin itse ottaa ja asiat pitää aina tehdä oikein, sillä ilmaiseksi pelinhallintaa ei koskaan saa. JyPK on innokas nousijajoukkue, heillä on hyviä lupaavia pelaajia ja uusi valmennusjohto. He voittivat omassa harjoituspelissään Ilveksen, joten vastustajaa ei saa aliarvioida. He haluavat nyt näyttää meillekin parastaan ja antavat pelissä takuulla kaikkensa”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi pohtii lauantaisen pelin ennakkoasetelmia.

”Intensiivinen HJK-ottelu oli joukkueelle hyödyllinen ja arvokas kokemus”

Päävalmentaja toivoo JyPK-pelissä omiltaan hyvää pallonhallintaa ja eteenpäin menevää hyökkäämistä. ”Me haluamme jatkaa omien periaatteidemme parantamista ja steppi eteenpäin viime lauantaista on nyt otettava. HJK-peli oli meille erittäin hyödyllinen kokemus ja me saimme arvokasta kokemusta kovan paineen ja prässin alla pelaamisesta. Juuri sitä me halusimme tähän kohtaan ja me saimme tärkeätä lisäinfoa pelaajista”, päävalmentaja kiittelee.

Hyökkääjä Gentjana Rochin viimeistelemä 1-0-maali on hyvä esimerkki joukkueen hyökkäyspelaamisesta, jota pyritään nyt hieman nopeuttamaan aiemmasta. Oikea hyökkäysreitti löytyi onnistuneiden suoritusten ansiosta. ”Siinä tilanteessa me olimme hyökkäämässä ja meille tuli pari peräkkäistä pallonmenetystä, joista kuitenkin riistimme pallon kuitenkin heti itselle takaisin. Pääsimme sen jälkeen etenemään nopeasti selustaan ja Nanna Savolainen löysi syötöllään hienosti Rochin, joka teki hallitusti johtomaalin”, Kumpuniemi kuvailee maalitilanteen aukeamista.

Sanni Kouva on liittynyt KuPS-joukkueen pelaajavahvuuteen

Kuopiolaisten uusin pelaajahankinta Sanni Kouva liittyi keskiviikkona joukkueen pelaajistoon ja pääsee mahdollisesti jo lauantaina toteuttamaan oman ensiesiintymisensä keltamustassa peliasussa. Uudet KuPS-pelaajat maalivahti Meri Hämäläinen, puolustajat Tuuli Viinikka, Eerika Appelqvist ja Kaela Hansen sekä keskikenttäpelaajat Tao Stark ja Aada Nurmi esittivät ajoittain erinomaisia otteita Klubi-pelissä ja Kumpuniemi odottaa joukkueen terävöittävän virettään JyPK-ottelussa.

”Tärkeätä on se, miten toteutamme omia periaatteitamme lauantaina. Kaikki keskittyminen on siinä mitä me itse teemme joukkueena missäkin tilanteessa. Hyvän treeniviikon jälkeen uskon, että kentällä nähdään parempi joukkue viime lauantaihin verrattuna”, päävalmentaja painottaa.