OTTELUENNAKKO: KuPS – Ilves su klo 16.00

Keltamustan pistejahti jatkuu Keskuskentän stadionilla

Subway Kansallista Liigaa johtava Kuopion Palloseura jatkaa omaa sarjakauttaan sunnuntaina kotikentällä. KuPS ja Tampereen Ilves kohtaavat yhdeksännen sarjakierroksen liigaottelussa, joka pelataan Keskuskentän jalkapallostadionilla kello 16.00 alkaen.

Sunnuntain kotipelissä toteutetaan perheteemaa ja tämän johdosta kaikki Kuopion Palloseuran juniorit pääsevät ilmaiseksi peliin omaa pelipaitaansa päällä pitäen. Junioripelaajien vanhemmat pääsevät ottelutapahtumaan mukaan edullisella 5 euron pääsymaksulla. Voimassaolevan Kuopion Palloseuran kausikortin 2021 haltijat saavat vapaan pääsyn peliin. Stadionin lipunmyyntipisteet ja sisääntuloportit avautuvat sunnuntaina kello 15.00. Otteluun saapuvan yleisön toivotaan noudattavan yleistä varovaisuutta sekä käyttävän kasvomaskia ja käsidesiä stadionalueella liikkuessaan. Tervetuloa turvalliseen ja viihtyisään kotiottelutapahtumaan !

Keltamustaa hyökkäysvyöryä on jälleen luvassa

KuPS lähtee määrätietoisin mielin voittamaan jokaista otteluaan voimakkaasti hyökäten ja sunnuntaina on jälleen odotettavissa kotijoukkueen vahvaa pelinhallintaa. Keltamusta pystyy hyökkäämään monipuolisesti kaikkien pelaajien voimin ja kärsivällisen pallonhallinnan kautta onnistutaan aina löytämään jostakin reittejä maalintekoon. Joukkueen pelaaminen on kokonaisuudessaan erittäin hyvällä mallilla ja tasoa pyritään edelleen nostamaan pelikauden edetessä.

”Meidän omassa pelaamisessamme ei muutoksia tarvitse tehdä. Oman pelin rakenteet ovat vahvat ja me pyrimme tietenkin kehittymään paremmiksi joka päivä. Tosi paljon me menemme oma peli edellä ja sunnuntainakin me odotamme, että vastustaja jotenkin reagoisi meidän tekemisemme. Sen jälkeen me reagoimme vuorostaan vastustajan pelaamiseen”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala pohdiskelee kotipelin lähtökohtia.

”Sunnuntainakin me haemme ehdottomasti voittoa. Se on meidän ainoa pelillinen tavoitteemme. Me pyrimme myös pitämään oman pallollisen pelimme kasassa, se on toiminut tosi hyvin tällä kaudella. Ahvenanmaalta me olisimme ansainneet enemmänkin, mutta hyvä saavutettu vieraspiste se on”, päävalmentaja toteaa.

KuPS saanee vastaansa tiiviin puolustusryhmityksen

Ilves on onnistunut hankkimaan tähän mennessä vasta yhden sarjapisteen ja Mika ”Lada” Lahtisen valmentamalla tamperelaisryhmällä onkin nyt edessään kovin mahdollinen liigapeli, jossa nuorekkaan joukkueen pelillinen osaaminen joutuu todelliseen testiin.

”Ilveksellä on hyvä pelisuunnitelma. Uskon, että he tulevat tänne maksimoimaan tuloksen ja hakemaan yhtä sarjapistettä. He tulevat peliin ehkä enemmän puolustuksen kautta pyrkien saavuttamaan sen pisteen. Hyökkäämiseen he eivät varmaankaan niin paljon panosta, vaan pyrkivät enemmänkin ottamaan meiltä vahvuuksia pois”, Ojala arvioi sunnuntaista peliä. Hyökkääjä Aada Törrönen on toistaiseksi sivussa KuPS-kokoonpanosta pienen loukkaantumisen johdosta.

Seuraa häntä: puolustaja Nanne Ruuskanen

Puolustaja Nanne Ruuskanen on pelannut kaksi erittäin hyvää sarjakautta keltamustan puolustuslinjassa nousten jo U23-maajoukkueen porteille. Fyysisen topparin puolustustyöskentelyä kannattaa seurata tarkasti sunnuntaisessa kotipelissäkin.

”Nanne on kehittynyt tosi paljon jokaisella osa-alueella. Hän muodostaa todella vahvan toppariparin yhdessä Gabriella Cuevasin kanssa ja on iso tekijä siihen, että me olemme puolustaneet noin hyvin. Vahva topparitoiminta on selitys sille, miksi me olemme päästäneet noin vähän maaleja tällä kaudella”, Ojala muistuttaa. Ruuskanen on pelannut tällä kaudella kaikki kahdeksan liigaottelua erinomaisin ottein tehden yhden liigamaalin.

Neljä pelaajaa lähtee kesäkuun maajoukkuetehtäviin

Subway Kansallisessa Liigassa alkaa sunnuntain jälkeen maaottelutauko. Neljä KuPS-pelaajaa lähtee ensi viikolla maajoukkuetehtäviin: maalivahti Emma Immonen, keskikenttäpelaaja Emma Peuhkurinen ja hyökkääjä Aino Kröger matkustavat U23-maajoukkueen jäseninä Ruotsiin, jossa kohdataan kovat maaotteluvastustajat Ranska (12.6.) ja Ruotsi (15.6.). Hyökkääjä Anni Hartikainen lähtee U18-maajoukkueleirille Eerikkilään (9.-13.6.). KuPS-joukkue pelaa seuraavan liigaottelunsa lauantaina 3. heinäkuuta Helsingissä HPS:n vieraana.