OTTELUENNAKKO: KuPS – Ilves la klo 14.00

Kuopion Palloseura kohtaa aktiivisen Ilveksen lauantaisessa sarja-avauksessaan

Kuopion Palloseura lähtee luottavaisin mielin uuteen liigakauteen 2022. Suomen mestaruuden viime vuonna saavuttanut KuPS-joukkue on vahvistunut edelleen tälle sarjakaudelle ja nimekäs pelaajaryhmä on valmis kohtaamaan uuden pelikauden asettamat vaativat haasteet.

Subway Kansallisen Liigan uusi pelikausi alkaa huomenna lauantaina, jolloin Kuopion Palloseura kohtaa omassa sarja-avauksessaan Tampereen Ilveksen kello 14.00 alkaen ja pelipaikkana on oma kotistadion Väre Areena.

Ojala: ”Oman tason on oltava korkea joka pelissä”

Talven pitkä harjoituskausi on ohi ja nyt alkaa todellinen taistelu tämän vuoden sarjapisteistä. KuPS-joukkue on harjoitellut talven aikana huolellisesti ja uuteen pelikauteen ollaan niin valmiita kuin vain olla voi. ”Viime viikolla me pelasimme pari kovaa peliä poikajoukkueita vastaan. Se oli meille oikein hyvä kokemus ja joukkueen tilanne on nyt hyvä. Me olemme valmiita uuteen kauteen”, päävalmentaja Ollipekka Ojala kuvailee joukkueen rauhallisia tunnelmia.

KuPS lähtee alkavaan sarjakauteen hallitsevana Suomen mestarina. Ojala odottaa entistäkin tiukempaa ja tasaväkisempää sarjakautta, sillä kaikki muut liigajoukkueet haluavat kukistaa nimenomaan juuri hallitsevan mestarijoukkueen. Tämä asetelma on Ojalan mielestä myös positiivinen asia, sillä se pakottaa kuopiolaisjoukkueen pitämään oman tasonsa mahdollisimman laadukkaana viikosta toiseen. Mitään ei tulla saamaan ilmaiseksi tälläkään sarjakaudella.

”Meidän oman tason on oltava korkea joka pelissä niin, että jokainen ottelu olisi meidän kauden paras pelimme siihen mennessä. Me olemme tehneet kaikki asiat samalla tavalla ja yhtä hyvin kuin aina ennenkin ja mestaruuden uusiminen on tämän kauden tavoitteenamme”, Ojala toteaa.

Laadukkaalla joukkuesuorituksella kohti kotivoittoa

KuPS-joukkue on kauttaaltaan vahva ja taitava pelaajaryhmä pystyy laadukkaaseen pallolliseen peliin koko 90 peliminuutin ajaksi. Iso kokonaisuus on siten hyvällä mallilla, joten katseet kääntyvät pienien asioiden kohentamiseen pitkän kilpailukauden aikana.

”Jotain pientä parannettavaahan pelaamisesta löytyy aina. Esimerkiksi vaikkapa se, että päästetään vähemmän takaiskumaaleja. Pelissä tapahtuvia pieniä yksityiskohtia me pyrimme saamaan paremmiksi reagoimalla niihin jo heti ottelun aikana ja kokonaisuudessaankin me pyrimme kehittymään koko ajan paremmiksi”, päävalmentaja tähdentää.

Tampereen Ilves saapuu nyt ensimmäisenä haastamaan kuopiolaisten vahvaa pelaamista. Kotivoiton saavuttaminen edellyttää keltamustalta jälleen kerran yhtenäistä ja laadukasta joukkuesuoritusta.

”Ilves on energinen ja aktiivinen joukkue, joka pyrkii prässiin ja pallonriistoihin. Aika suoraviivaisesti he pyrkivät etenemään ja heillä on sopivat pelaajatyypit siihen. Ilveksellä on selkeä pelitapa ja tällä kaudella tuleekin olemaan mielenkiintoista nähdä, millaisilla erilaisilla tavoilla eri vastustajat tulevat pelaamaan juuri meitä vastaan. Voittoa me tietysti haemme oman hyvän pelin kautta ja se vaatii meiltä mahdollisimman laadukasta tekemistä. Meillä on vahva oma peli-identiteetti ja pelin rakenne on sellainen mitä me haluammekin”, päävalmentaja muistuttaa.